fbpx

Is infrarood licht schadelijk of niet

Is infrarood licht schadelijk voor mensen

Wanneer je het woord ‘straling’ hoort, is de eerste gedachte wellicht ‘hoe veilig is infrarood licht eigenlijk?’. Is infrarood licht schadelijk voor mensen en dieren? Een infraroodlamp is veilig voor menselijk gebruik, want de infraroodstraling lijkt op de golven die de zon produceert om de aarde te verwarmen. En ons lichaam is van nature ontworpen om deze straling op te nemen.

industriele verwarming infrarood licht schadelijk

Het gebruik van infrarood licht creëert een consistente warmtebron om stof in de lucht te verminderen en de circulatie te verbeteren, wat gunstig is voor mensen met allergieën. Ze zenden geen ultraviolette golven uit, die aan de hogere kant van het elektromagnetische spectrum zitten.

Infraroodgolven zitten aan de onderkant van het spectrum. En daardoor is infrarood licht 100% veilig voor mensen en dieren. Het produceert geen koolstofverbranding of giftige bijproducten, waardoor het veiliger is voor zowel jou als het milieu.

Is infrarood licht schadelijk voor ogen

Infrarood licht is niet schadelijk voor de ogen, integendeel. De luchtvochtigheid in de kamer blijft ongewijzigd wanneer je een infrarood paneel met de lange golf IR-straling aanzet. Met andere woorden, de lucht droogt niet uit. Dit heeft een positief effect op onze slijmvliezen en ook het netvlies van de ogen.

Indien je last van jeukende of rode ogen hebt, komt dit doordat de kamer verwarmd wordt via convectie, zoals een centrale verwarmingsketel.

Heb je last van hoofdpijn als je infrarood verwarming gebruikt?

Nee, van infrarood verwarming krijg je geen hoofdpijn. Als je hoofdpijn hebt in een warme ruimte, komt dat vooral doordat de lucht te droog is. Convectiekachels geven dit effect omdat luchtstromen door de kamer circuleren.

Infraroodstraling daarentegen verzacht deze effecten. De lucht in de kamer circuleert namelijk niet met IR verwarming. De wanden van de kamers blijven droog. Dit vermindert de kans op schimmel. Het is een unieke manier van verwarmen zonder gas en zonder convectie.

Meer over infrarood verwarming gezondheid

infrarood paneel badkamer warmteshop modern beste elektrische verwarming

Infrarood verwarming gezondheid gaan zeer goed samen. De lange golf infraroodstraling die voor een verwarming in huis of kantoor wordt gebruikt, is zelfs gezond voor mens en dier. Het infrarood licht is absoluut niet schadelijk. Sterker nog infrarood verwarming helpt de gezondheid.

Lees het complete artikel is infrarood schadelijk voor mensen.

  • Geen droge ogen, huid en lippen meer.
  • Schimmels verdwijnen uit de muren, waardoor de isolatie ook beter werkt.
  • Geen luchtcirculatie, dus schone goed. Astmapatiënten en mensen met allergie hebben duidelijk baat bij.
  • Bij verwarmen met infrarood kachel blijft de luchtvochtigheidsgraad in balans. Goed voor het netvlies van onze ogen.
  • Door infrarood warmte zetten de bloedvaten uit en verbetert de doorstroming.
  • Infrarood licht biedt verlichting bij gespannen spieren.
    .

Wil je meer informatie of infrarood licht schadelijk is voor mensen en dieren? Je kan voor infrarood licht schadelijk informatie contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood verwarming gezondheid wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons IR verwarming magazine alles over infrarood gezondheid, wat is ir straling vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!