fbpx

Schimmel voorkomen met infrarood verwarming

Hoe schimmel voorkomen in huis

schimmel voorkomen

In je woning wil je te allen tijde schimmel voorkomen. Niet alleen om cosmetische redenen, maar ook om de negatieve gevolgen voor de gezondheid. Niemand wil kijken naar een vieze zwarte vlek op de muren. Het is onhygiënisch, het stinkt en als een schimmelvlek niet wordt aangepakt, kan het gevaarlijk zijn voor onze gezondheid.

Schimmel plant zich voort door sporenelementen. Die komen binnen via open ramen of deuren. De sporen, niet te verwarren met de schimmel in huis, zoeken een vochtige omgeving om zich tot schimmel te ontwikkelen.
Schimmel voorkomen is heel eenvoudig met infrarood verwarming. We leggen je uit hoe je in huis schimmel voorkomen kan met behulp van infrarood verwarming.

Hoe kan infrarood verwarming schimmelgroei voorkomen?

Een geschikt binnenklimaat met de juiste luchtvochtigheid, tussen 40 en 60%, wordt verzorgd door een infrarood verwarming. Infrarood verwarming werkt namelijk met stralingswarmte, welke vergelijkbaar is met de zonnestralen (zonder de uv-straling). De warmtestralen warmen de muren op, waardoor vochtophoping wordt voorkomen. Omdat de wandtemperatuur hoger is dan de luchttemperatuur, worden schimmelgroei en beslagen ramen voorkomen.

Door de verwarmde muren onttrekt het vocht zich, wat gunstig is voor de gezondheid. Omdat de muren droog zijn, wordt de isolatie in de muren hersteld. Met een goed geïsoleerd huis hoef je minder te verwarmen om comfortabel warm te blijven.

Schimmel is gevaarlijk voor je gezondheid.

Tips voor schimmel voorkomen

Niemand wil dat er schimmels in zijn huis groeien. Je kunt veel doen om vocht en schimmel te voorkomen en op afstand te houden.

• Badkamer: Sluit tijdens het douchen de badkamerdeur, dit voorkomt dat het vocht verder het huis ingaat. En zet bij voorkeur een badkamer raam open. Zet de mechanische ventilatie op de maximale stand. Droog de douche na gebruik grondig af. Gebruik een infrarood spiegel verwarming, zodat de spiegel nooit beslaat.
• Slaapkamer: Slaap ‘s nachts met de slaapkamerdeur open en het raam op een kier. Lucht de slaapkamer iedere dag tenminste 15 minuten. Verwarm de kamer regelmatig om vocht te laten ontsnappen. Gebruik een infrarood paneel, welke je tegenover de buitenmuur ophangt, zodat de muur goed warm wordt.
• Keuken: Kook in de keuken met de deksels erop en de afzuigkap op de maximale stand. Zet tijdens het koken een raam open.
Woonkamer: Vermijd het plaatsen van meubels en gordijnen voor de verwarming. Dit houdt de natuurlijke luchtstroming in huis tegen.
• Wassen en drogen: Droog de was indien mogelijk buiten of gebruik een droger.
• Ventilatie: houd zelfs in de winter ventilatieroosters open. Het vocht kan dan ontsnappen. Zet elke dag de ramen 15 minuten open om de kamers te luchten. Gebruik mechanische ventilatie als je die in huis hebt.
• Elektrisch verwarmen: verwarm gelijkmatig alle kamers van je huis. Vocht kan niet effectief verdampen als de woning te koel is.

Zonder gas verwarmen met Warmteshop warmte paneel

infrarood paneel slaapkamer 2022 stopcontact verwarming

Zonder gas verwarmen is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens goedkoper als je dit met een infrarood warmte paneel doet van Warmteshop. Elektrisch verwarmen met infraroodstraling zorgt voor een gezond binnenklimaat en comfortabele warmte.

Lees het complete artikel hoe schimmel voorkomen in huis, waarbij ook de voordelen van verwarmen met infrarood toelichten en hoe je schimmel voorkomen kan.

Wil je meer informatie over hoe schimmel voorkomen? Je kan voor schimmel voorkomen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen van Warmteshop. Elke vraag over schimmel voorkomen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over mobiele infrarood verwarming voor thuiswerkers vinden. Lees meer over buitenverwarming zoals onze terrasverwarmer.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!