fbpx

Is infrarood verwarming verbruik zuiniger dan gas?

Is infrarood verwarming verbruik goedkoper dan gas?

waarom infrarood verwarming muur verwarming infrarood verwarming verbruik

Infrarood verwarming verbruik is zeker goedkoper dan een huis verwarmen met gas. Door de huidige brandstofprijzen markt is gas duurder dan stroom. De leveringskosten voor stroom wordt weergegeven in kWh en voor gas in m3. Gas is duurder dan stroom, voornamelijk door de hoge heffingen die op de gasprijs zitten. Zoals energiebelasting en btw. Om de CO2 uitstoot te verminderen, wil de overheid dat we met z’n allen minder gas verbruiken.

Door de hoge prijzen is het nu het moment om over te stappen op elektrisch verwarmen. Als we nagaan hoe energiezuinig infrarood verwarming verbruik is, dan is je huis elektrisch verwarmen een stuk voordeliger. Dit komt door de manier waarop deze paneelverwarming een kamer verwarmt.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt met stralingswarmte. Hierbij worden de vaste objecten, zoals vloer, muren en meubels direct verwarmd. Maar ook mensen en dieren. De infraroodwarmte wordt via de warme oppervlakken van de schil van het gebouw en de vaste objecten overgebracht op mensen en voorwerpen in de ruimte. Met behulp van infrarood verwarming kan je tot 50% besparen op je energierekening. In tegenstelling tot convectie verwarming die eerst de lucht verwarmt en warmte verliest door tocht.

Met infrarood paneel is de kamer sneller warm dan met gasverwarming

Naast de manier van verwarmen, verwarmt infrarood paneel een kamer sneller dan centrale verwarming op gas. Bij een gasverwarming duurt het vaak zo’n 30 minuten voordat je de warmte begint te voelen. Infrarood paneel verwarmt voorwerpen, niet de lucht, zodat de warmte veel sneller voelbaar is, gewoonlijk minder dan 10 minuten.

Kan je met elektrische kachel geld besparen?

Infrarood verwarming plafond keuken

Het korte antwoord is dat met elektrische kachel met infraroodstraling geld bespaart. Infrarood verwarming verbruik is lager dan een gasverwarming, waardoor je energierekening lager is. Daarnaast heeft een verwarmingspaneel geen onderhoud of service nodig om te profiteren van een maximaal rendement. Lees het complete artikel Is infrarood verwarming verbruik voordeliger dan gas.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming verbruik? Je kan voor infrarood verwarming verbruik contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood verwarming verbruik wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over hoe efficiënt is een verwarmingspaneel infrarood lezen. Lees meer over infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!