fbpx

Is warmtepaneel infrarood efficiënter dan warmtepomp verbruik?

Is warmtepaneel infrarood zuiniger dan warmtepomp verbruik

Een warmtepaneel infrarood is een goed alternatief voor het warmtepomp verbruik, omdat het efficiënter in gebruik is. De aanloopkosten zijn lager en de kosten gedurende de levensduur van het verwarmingssysteem. Een infrarood verwarmingssysteem heeft ook voordelen voor de huiseigenaar: lagere bedrijfskosten en geen lopende onderhouds- en servicekosten.

warmtepomp verwarming warmtepomp verbruik

Daarnaast heeft een warmtepomp ook een lager vermogen dan een warmtepaneel infrarood. Dit betekent dat ze niet zo snel warmte kunnen leveren als een infrarood verwarming. Je voelt de infraroodwarmte binnen 2 minuten en de volledige temperatuur rond 18- 20 graden binnen 10 minuten. Een warmtepomp kan wel 24 tot 48 uur in beslag nemen om op temperatuur te komen.

Bovendien neemt het rendement van de warmtepomp verbruik af als het buiten kouder wordt, wat betekent dat deze minder efficiënt is naarmate de temperatuur buiten daalt. Dit komt doordat een warmtepomp installatie harder moet werken om meer warmte te genereren en dus meer elektriciteit verbruikt.

Beste elektrische kachel

De beste elektrische kachel is een warmtepaneel infrarood:

  • Geen onderhoudskosten aan warmtepanelen.
  • Installatie is eenvoudig: geen breekwerk of leidingen aanleggen.
  • Zuinig in verbruik: maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in warmte.
  • Eenvoudig te bedienen met een thermostaat: bespaar 22% op de verwarmingskosten.
  • Hoge temperatuur verwarming: binnen 10 minuten op volle sterkte.
  • Geschikt als hoofd- en bijverwarming.
  • Investering is laag: al vanaf 199 euro kan je infrarood paneel kopen.
  • .

infrarood verwarming woonkamer hoeveel watt warmtepomp verbruik warmtepaneel infrarood

Lees het complete artikel Is warmtepaneel infrarood zuiniger dan warmtepomp verbruik, waar de punten uitgebreid in toelichten. 

Wil je meer informatie over warmtepomp verbruik ten aanzien van infrarood paneel? Je kan voor warmtepomp verbruik vs infrarood paneel contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood verwarming en warmtepomp verbruik wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over is infrarood verwarming verbruik voordeliger dan gas vinden. Bij Warmteshop kan je ook terecht voor industriele verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!