Waarom stralingspaneel kopen?

Hoe werkt stralingspaneel als verwarmingssysteem?

Stralingspaneel is het duurzame en elektrische alternatief voor verwarmingssystemen op basis van fossiele brandstoffen of biomassa. Een belangrijk verschil tussen infraroodstraling en andere warmtebronnen is dat infrarood niet de lucht verwarmt (convectie) maar materie of vaste stoffen.

is infrarood verwarming zuinig woonkamer stralingspaneel

• Duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen en biomassa.
• Energiebesparing van 30 tot 50%.
• Schone en gezonde lucht door stralingswarmte.
• Geen onderhoud of service nodig.

Mensen, muren van gebouwen en meubels nemen dus warmte van de infraroodstraling op en geven die gelijkmatig weer af. Dit creëert meer comfort voor de mensen in de kamer ondanks de lagere kamertemperatuur. Doordat de warmte uit alle richtingen komt en niet door circulerende warme lucht. Dit maakt stralingspaneel ook bijzonder geschikt voor allergiepatiënten en astmapatiënten, omdat het werkt zonder stof op te wekken.

Verschillende infraroodstralingen

De afzonderlijke infraroodstralingen hebben een divers bereik voor wat betreft de golflengte
• IR-C lange golf infraroodstralingen: stralingspaneel voor woningen en utilitaire bouw.
• IR-B middengolf IR-straling: infrarood verwarming voor de industrie en terrasverwarming
• IR-A korte golf infraroodstraling: infrarood heaters voor industrie en als terrasverwarmer.

De korte golf heaters worden buiten gebruikt, welke een direct voelbare warmte genereren. Terwijl midden- en langsgolf  infraroodstraling binnenshuis wordt toegepast. Warmteshop gebruikt de voordelen van uiterst efficiënte infraroodtechnologie, zodat voor elke situatie de juiste verwarmingsoplossing beschikbaar is.

Warmteshop creëert visionaire technische apparaten om optimaal gebruik te maken van de zeer efficiënte infraroodstraling als warmtebron. Daarom hebben wij voor elk golfbereik de juiste ingenieuze warmte oplossing. Lees het complete artikel Waarom stralingspaneel kiezen als verwarmingssysteem.

Meer weten over stralingspaneel elektrisch

infrarood paneel plafond keuken paneel

Wil je meer informatie over stralingspaneel? Je kan voor stralingspaneel elektrisch contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over stralingspaneel wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over de verbetering van gemeenschappelijke ruimte met energiezuinige verwarming en led-verlichting vinden. Lees meer over industriele verwarming.

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!