fbpx

Hoeveel warmte panelen nodig?

Aantal warmte panelen berekenen

Het aantal warmte panelen dat je nodig hebt, wordt bepaald door allerlei factoren. Zoals de grootte van de kamer (in m2 of idealiter in m3), de hoogte van het plafond, het aantal ramen in de ruimte, je eigen warmtebehoefte, de ligging van de woning en de indeling. Is er veel meubilair in de ruimte dat de warmte van de infraroodstraling kan absorberen en weer kan weerkaatsen?

warmte panelen

Verder zijn er warmte panelen in diverse afmetingen en vermogens te verkrijgen. Je kan kiezen tussen 200 en 3.000 Watt per infrarood paneel. Het exacte wattage en het aantal warmte panelen kunnen de experts van Warmteshop voor je berekenen. Dan weet je ook precies wat de kosten zijn en het verbruik. Dit kan allemaal voor je berekend worden (vooraf).

Infrarood verwarming plafond of muur verwarming

Het aantal benodigde warmte panelen wordt ook bepaald door de vraag of een infrarood verwarming aan het plafond, aan de wand, of aan beide gemonteerd wordt. De verschillende designs helpen bij het bepalen van het aantal benodigde warmte panelen. Een infrarood verwarming plafond is krachtiger dan een wandverwarming en heeft een bredere warmte verspreiding van bovenaf. Ook de vloer wordt heerlijk warm, en dat zonder vloerverwarming.

Afmeting infrarood paneel

warmte paneel badkamer

Een infrarood paneel is leverbaar in diverse afmetingen. Van grote tot kleine warmtepanelen. Voor iedere ruimte of kamer hebben wij een geschikt infrarood paneel. Bijvoorbeeld een klein Alkari basic infrarood paneel in metaaluitvoering van 40 x 60 cm. Deze is slechts 2 cm dik en heeft een vermogen van 200 watt. Dit kleine warmtepaneel is geschikt voor 1 tot 3 m2. Ook ideaal als bijverwarming in de badkamer.

Kies je voor een groot Welltherm spiegel infrarood paneel van 1725 watt, welke een afmeting heeft van 90 x 180 x 2,2 cm dan kan je een ruimte verwarmen van 16 tot 18 m2. Lees het complete artikel hoeveel warmtepanelen per ruimte nodig.

Wil je meer informatie over warmte panelen? Je kan voor het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt voor je huis of kamer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over de verschillende uitvoeringen van warmtepanelen wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over warmte panelen vinden. Lees meer over onze zuinige en prachtige infrarood panelen.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!