fbpx

Warmtepaneel in de nacht gebruiken

Kun je in de nacht veilig een warmtepaneel aan hebben?

Is het veilig om in avond en nacht een warmtepaneel aan te laten staan? De woorden ‘winter’ en ‘kil’ vullen elkaar aan. Ook al is de temperatuur buiten guur; je kunt er in je huis nog steeds van genieten onder een warme deken, met een boek in je hand, en nippend aan een wijntje. Je kunt ook naar buiten staren om het wonderland en de vallende sneeuw te zien.

infrarood paneel slaapkamer warmteshop infrarood paneel verwarming elektrische verwarmer warmtepaneel

Maar wat gebeurt er als je binnenruimte net zo kil is als de buitenruimte? Als je de hoge maandelijkse rekeningen niet kunt betalen door traditionele kachels te gebruiken, moet je waarschijnlijk op zoek naar een betere optie om de kamer op temperatuur te houden. Een beetje onderzoek laat je kennismaken met infrarood warmtepanelen. Het klinkt misschien goed, maar je blijft misschien bezorgd over de veiligheidskwesties van deze elektrische verwarming. Het goede nieuws is een modern infrarood warmtepaneel heel veilig is om te gebruiken.

Beste methode voor gebruik van infrarood verwarming

Hoewel je misschien bezorgd bent om de infrarood verwarming een hele nacht aan te laten staan, kun je door de onderstaande richtlijnen te volgen deze warmtepanelen gemakkelijk ‘s nachts gebruiken omdat ze daarvoor volkomen veilig zijn.

  • Geef infrarood paneel ruimte om te stralen
  • Maak gebruik van een geaard stopcontact
  • Vermijd het gebruik van de infrarood kachel als extra droger
    .

Zuinig verbruik infrarood verwarming in de winter

slaapkamer verwarming

Nu heb je misschien begrepen dat een warmtepaneel je veilig en warm houdt in de winter. Maar hoe zit het met het energieverbruik? Infrarood verwarming zet je in de avond op 17 graden Celsius, waarbij de kachel alleen aanslaat als de temperatuur hieronder zakt. Gemiddeld genomen staat de infrarood kachel slechts 10 minuten aan op een heel uur. Bij 17 graden is dat zo’n 5 minuten per uur.

Je kunt dus zeker veilig een warmtepaneel in de avond en nacht gebruiken, zonder dat je energierekening torenhoog wordt. Lees het complete artikel Is een warmtepaneel in de nacht veilig, waar we uitgebreid ingaan waarom een infrarood warmtepaneel zo veilig is om te gebruikenKoop nu infrarood verwarming op Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!