fbpx

Wat is een straalkachel badkamer?

Hoe werkt een straalkachel badkamer?infrarood paneel badkamer van Warmteshop IR panelen badkamer elektrische badkamerverwarming straalkachel badkamer

Een straalkachel badkamer is een verwarmingseenheid die wordt gebruikt om een specifieke ruimte, zoals een badkamer, te verwarmen. Het werkt door middel van infraroodstralen, die direct op de objecten en personen in de ruimte worden gericht, in plaats van de lucht in de ruimte op te warmen. Dit maakt ze efficiënter en sneller in het verwarmen van een ruimte, en zorgt daarbij voor een aangenamer gevoel van warmte.

De infrarood panelen zijn compact en kunnen aan de muur of plafond worden bevestigd, wat ze geschikt maakt voor gebruik in badkamers waar ruimte een beperkende factor kan zijn. Ideaal ook om in te zetten als bijverwarming en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

Soorten straalkachels badkamer

Er zijn verschillende soorten straalkachels badkamer beschikbaar, waaronder wand- en plafondmodellen. Wandmodellen kunnen worden bevestigd aan de muur en zijn gemakkelijk te installeren. Terwijl plafondmodellen vaak onzichtbaar zijn en in het plafond worden ingebouwd. Straalkachels badkamer komen in verschillende maten en vermogens, dus het is belangrijk om de juiste afmeting en wattage te kiezen voor de grootte van de badkamerruimte.

Infrarood warmtestraler badkamer

Een infrarood warmtestraler badkamer, ook wel infrarood verwarming genoemd, werkt op dezelfde manier als een straalkachel; door stralingswarmte af te geven in plaats van convectiewarmte. Het voordeel van infrarood verwarming is dat het snel warmte afgeeft en dat het een droge warmte is, waardoor het minder vocht in de lucht creëert. Infrarood warmtestraler badkamer is ook energie-efficiënt en kan worden geïntegreerd aan de wand of het plafond.

Infrarood vloerverwarming badkamer

verwarming voor badkamer Bijverwarming badkamer Infrarood vloerverwarming badkamer

Er zijn ook andere soorten verwarmingen die geschikt zijn voor een badkamer, zoals convectieverwarming en vloerverwarming. Convectieverwarming werkt door het verwarmen van de lucht in de ruimte, terwijl vloerverwarming werkt door het verwarmen van de vloer middels infrarood. Beide opties kunnen effectief zijn, maar een convectie verwarming heeft een langere opwarmingstijd en creëert vocht in de lucht. Met een infrarood vloerverwarming badkamer heb je geen last van vocht, het is een droge warmte.

Wanneer je een keuze maakt voor verwarming van de badkamer, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte, je budget en persoonlijke voorkeur.

Badkamer straalkachel is een infrarood verwarming die efficiënt, zuinig en heerlijk warm is. En bovendien verkrijgbaar is verschillende soorten uitvoeringen.

Plafond- en wandpanelen badkamer gamma

Bij Infrarood Verwarming kun je terecht voor de verschillende uitvoeringen van plafond- en wandpanelen badkamer gamma. Zoals een:

  • handdoekdroger
  • spiegelverwarming
  • spiegel infrarood paneel met verlichting
  • plafondverwarming
  • straalkachel badkamer met foto opdruk.
    .

Wil je meer informatie over infrarood panelen ontvangen? Neem dan contact op met Warmteshop. Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over badkamer verwarming.

Koop nu straalkachel badkamer bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!