fbpx

Is infrarood gezond?

Waarom is infrarood gezond voor mens en dier?

Infrarood is gezond voor mens en dier. Infraroodwarmte is een vorm van elektromagnetische straling die niet zichtbaar is voor het menselijk oog, maar wel warmte genereert. Het gebruik van infraroodstraling biedt zeker voordelen voor de gezondheid, welke ook zijn vastgelegd in studies. Denk maar een infraroodsauna, waarbij de warmte verlichting biedt bij pijnlijke of stijve spieren. Ook fysiotherapeuten gebruiken infraroodstraling bij de behandeling van gewrichtspijnen en ontstekingen.

We gaan verder in op de infrarood verwarming gezondheid voordelen en leggen uit waarom infrarood gezond is.

Uitleg soorten infraroodstraling

Infraroodstraling kan worden onderverdeeld in drie verschillende categorieën, korte, middellange en lange golf infraroodstraling:

 • Korte golf infraroodstraling (IR-A) is geschikt voor buiten verwarming (terrasverwarming) en voor het verwarmen van industriële panden, denk aan een loods, bedrijfshal of magazijn.
 • Middellange golf IR straling (IR-B) wordt gebruikt in half openruimtes of hoge ruimtes, zoals een patio congresgebouw.
 • Lange golf IR-C straling wordt toegepast in de woningbouw en utilitaire bouw.

slaapkamer verwarming kosten infrarood verwarming is infrarood gezond

Waarom is infrarood gezond?

Infrarood is gezond, want de warmte die infrarood voortbrengt vindt ons lichaam prettig. Een infrarood verwarming in huis is daarom zeker gezond. Naast de warmte brengt de manier van verwarmen meerdere voordelen met zich mee.

Infrarood verwarming warmt niet de lucht op, zoals een convectie kachel dat doet, maar verwarmd direct de vaste objecten in het stralingsgebied. Zoals de meubels, muren en vloeren, maar ook mensen. De objecten houden de warmte vast en bovendien weerkaatsen de stralen er ook op. Je voelt daarom van alle kanten de heerlijke en gezonde warmte. Dit voelt aangenaam een prettig. Wat zijn de infrarood verwarming en gezondheid voordelen, we hebben ze op een rij gezet.

Infrarood verwarming gezondheid voordelen

Er zijn veel voordelen bij het gebruik van infraroodwarmte, we lichten de belangrijkste infrarood verwarming gezondheid voordelen toe.

 • Goede bloedcirculatie: Doordat de bovenste huidlaag wordt verwarmd, zetten de bloedvaten uit. Daardoor verbetert de bloedcirculatie. De betere doorstroming geeft je lichaam meer zuurstof, waardoor jij je energieker voelt.
 • Sneller afvoer van afvalstoffen: Infraroodwarmte stimuleert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller kunnen worden uitgescheiden. Bovendien versnelt de intense warmte de aanvoer van voedings- en bouwstoffen. Je hele lichaam geniet van de opbouwende werking van infraroodstraling.
 • Pijnverlichting: De warmte verlicht de pijn bij mensen met gewrichtsproblemen en gespannen spieren. Je voelt je fitter, net als de mensen die overwinteren in Spanje.
 • Rugen nekklachten nemen af: Rug- en nekklachten worden vaak behandeld met warmtetherapie. Dit vermindert het ongemak en de dagelijkse pijn. Het is wetenschappelijk aangetoond dat infrarood stralingstherapie het verkrampte gevoel in rug en nek verlicht.
 • Sneller spierherstel: Infraroodstraling wordt veel gebruikt bij sporters voor een sneller spierherstel, maar ook bij reumatische patiënten. Het verlicht de pijn van gespannen spieren. Denk maar aan de infraroodsauna die ook zo gezond is voor je lichaam.
 • Schimmelvrije muren: Een infrarood verwarming zorgt voor een gezond binnenklimaat met de juiste luchtvochtigheid. Er is geen schimmelvorming in de muren. De wand temperatuur is hoger dan de lucht temperatuur, hierdoor voorkom je schimmelgroei en beslagen ramen. Schimmels in wanden is een gevaar voor onze gezondheid. Schimmelvrije muren met een infrarood verwarming in huis.
 • Schoon binnenklimaat: Omdat er geen luchtcirculatie is, zweven er geen kleine stofdeeltjes of bacteriën in de lucht rond. Astmapatiënten en mensen met een allergie hebben hier veel baat bij.
 • Juiste luchtvochtigheid: Met infrarood paneel in huis blijft de vochtigheidsgraad in balans en op het juist niveau. De ideale luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 40 en 60%. Een huis wordt al snel te droog als traditionele convectoren of een open haard aan staan. Infrarood verwarming zorgt wel voor een goede luchtvochtigheid in huis. Geen droge lucht meer in huis, wat de slijmvliezen en het netvlies van je ogen ten goede komt.
 • Warme voeten: Je hebt geen koude voeten meer doordat de vloer ook warm aanvoelt. Dit is weer goed voor je bloedsomloop in je voeten en benen. Altijd warme voetjes met een infrarood verwarming.

Dit zijn de belangrijkste infrarood verwarming gezondheid voordelen. Zoals je ziet is infrarood gezond!

waarom infrarood verwarming gezondheid elektrische radiator verbruik

Informatie over infrarood gezondheid

Wil je meer informatie over infrarood gezondheid? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig en gezond verwarmen. Je bent ook altijd van harte welkom bij een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waar je de infraroodwarmte zelf kan ervaren en voelen.

Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online online winkel.

Meer informatie over gezond verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoalstips bij chauffages kopen of bekijk de 7 badkamer infrarood verwarming voordelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!