EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

Hoe werken Infraroodpanelen?

Denk je erover om infraroodpanelen aan te schaffen?

Een goede en duurzame keuze! Omdat de werking van dit verwarmingsmechanisme niet bij iedereen bekend is, wordt met dit artikel ingegaan op de technische aspecten van deze manier van verwarmen en van de voordelen die deze vorm van verwarming biedt.

Werking van Infraroodpanelen Infraroodpanelen werken door middel van infrarood straling. Deze straling komt tot stand doordat er stroom door een paneel met een bepaalde structuur (veelal ontwikkeld met materialen afkomstig uit de ruimtevaartechnologie) wordt gevoerd, wat vervolgens omgezet wordt in straling.

Deze straling wordt echter ook door andere verwarmingssystemen uitgestraald, het verschil is alleen dat de straling bij de infraroodverwarming hoger ligt. De hogere straling komt voort uit het ontwerp van de panelen, want infraroodverwarming is tamelijk ‘vlak’ ontworpen. Dit betekent dat het verwarmingselement relatief weinig oppervlakte heeft wat in aanraking komt met de lucht, anders dan bijvoorbeeld bij een radiator het geval is.

Radiatoren hebben namelijk juist extra oppervlakte (de ribbels aan de buitenkant, en ‘vakjes’ van binnen) die speciaal ontworpen zijn om met de lucht in aanraking te komen en die zo te verwarmen. Hierdoor ontstaat er luchtcirculatie op het moment dat je een radiator aanzet: de verwarmde lucht stijgt op naar boven, en aan de onderkant wordt weer nieuwe koude lucht aangetrokken.

Een infraroodpaneel werkt anders, want dat heeft geen lucht nodig om te kunnen verwarmen. Zo verandert de straling van de panelen in warmte op het moment dat het in aanraking komt met mensen en objecten. Deze warmte wordt vervolgens geleidelijk afgegeven door de objecten die ermee in aanraking zijn gekomen.

passende infraroodverwarming print foto schilderij

Voordelen van Infraroodpanelen

Infraroodpanelen bieden veel voordelen boven andere verwarmingssystemen. Lees hier alle voor- en nadelen van Infraroodverwarming.  Met de keuze voor infraroodpanelen hoef je bijvoorbeeld je vloer niet eerst open te laten breken om ze te laten plaatsen, zoals bij vloerverwarming wel het geval is. Je nieuwe parket of vloerbedekking kan dus mooi blijven zitten.

Daarnaast geven de panelen meer warmte af dan andere verwarmingssystemen, omdat de temperatuur van de panelen veel hoger ligt. Ter vergelijking: de gemiddelde radiator wordt ongeveer 60 tot 80 graden en vloerverwarming zal doorgaans niet warmer worden dan 45 graden.

De infraroodverwarming daarentegen, bereikt maar liefst een temperatuur van maximaal 100 tot 110 graden, en dat voel je. De warmte van infrarood ook een stuk ‘egaler’. Ga maar na: zoals gezegd werkt een reguliere radiator middels circulatie en stijgt warme lucht op. Dat zorgt er dus voor dat het boven in de ruimte warmer is dan net boven de grond. Hier heb je met verwarming middels infrarood geen last van, de straling wordt immers geleidelijk afgegeven door de mensen en objecten die ermee in aanraking zijn gekomen.

Je ervaart dus geen temperatuurverschil in je woonkamer, want de straling is continu. Een ander voordeel is dat infraroodverwarming geluidloos is. Bovendien heb je ook minder last van zwevende stofdeeltjes, aangezien de lucht niet gecirculeerd wordt en gewoon stil blijft staan. Ook blijft de luchtvochtigheid behouden, omdat de objecten in de ruimte verwarmd worden en niet de lucht zelf. Tot slot is infraroodverwarming ook voordelig voor je portemonnee. Je kunt bijvoorbeeld zonder veel energieverlies een ruimte ventileren, want de infraroodstraling wordt vastgehouden (als het ware opgeslagen) door de omgeving.

warmteshop infraroodverwarming 800 -42

Daarbij komt dat de panelen eenvoudig te plaatsen zijn en daarna geen onderhoud meer nodig hebben, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een cv-ketel. Je bent dus voor jaren gesteld! Hoe werken Infraroodpanelen? Infraroodpanelen werken door middel van infrarood straling. Deze straling komt tot stand doordat er stroom door een ir paneel wordt gevoerd, waarbij de energie wordt omgezet in warme infrarood straling.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

KOOP EEN DUURZAME

INFRAROOD VERWARMING

WARMTESHOP

Elektrische verwarming is met de hedendaagse technologie een stuk zuiniger geworden. Een elektrische verwarming is volledig vrij van CO2 uitstoot. En kan bovendien 100% worden gevoed door groene stroom. Infrarood verwarming op elektriciteit. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming. Infrarood verwarming verwarmt jouw woning zonder CO2 uitstoot. 

Infrarood panelen zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verwarming. Infrarood panelen zijn zeer zuinig in verbruik. Ze hebben geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. In vele prachtige designs verkrijgbaar. 

Infrarood terrasverwarming met korte golf infrarood straling geeft aangename warmte, is reukloos en duurzaam in verbruik. Met een infrarood terrasverwarming geniet je iedere avond van de gezonde warmte op je terras. Je sluit de dag warm af.

Electrische verwarming is er in vele soorten. De meest energiezuinige electrische verwarming is met infrarood straling. Je hebt bij infrarood verwarming namelijk een minder hoge temperatuur nodig om hetzelfde warmtegevoel te verkrijgen als bij een convectie kachel. 

Directe badkamer verwarming infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel.

Optimaal genieten van een Sunshower in jouw badkamer. De Sunshower levert aan jou gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, spieren ontspannen en het stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Bijverwarming infrarood voor de koudere hoeken in het huis. Of ter ondersteuning van het huidige verwarming systeem. Bijverwarming infrarood is binnen enkele minuten warm. Zeer geschikt voor bijverwarming badkamer of bijverwarming woonkamer. 

Plafondverarming met infrarood panelen is de nieuwe manier van verwarmen. Niet de lucht wordt warm, maar direct de objecten en personen. Daarbij gaat geen energie verloren aan het verwarmen van lucht. Plafondverwarming heeft een groot warmtebereik.

Industrie verwarming infrarood zorgt voor directe warmte in loods, bedrijfshal of garage. Industriële panden zijn vaak slecht geïsoleerd en je hebt niet overal warmte nodig. Onze infrarood industrie verwarming is ongevoelig voor tocht en verwarmt gericht een zone. 

Elektrische convectoren verwarmen de kamerlucht. De koude lucht stroomt van onderen naar boven door de elektrische convectoren, waardoor warme lucht ontstaat. Omdat er geen bewegende delen in het toestel zitten, is deze geruisloos. 

Verwarming op elektriciteit is de toekomst. Je bent namelijk niet meer afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals aardgas of stookolie. Verwarming op elektriciteit met infrarood levert een hoog rendement op. Daarnaast is infrarood verwarming zeer energiezuinig. 

Directe badkamer verwarming middels infrarood straling zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming in de muren.

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen in huis, kantoor of industrieel pand. Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. Dit is een andere manier van energiezuinig verwarmen. Regel de temperatuur met de thermostaat.

Infrarood verwarming kopen is een slimme keuze. Infrarood verwarming kopen doe je bij de grootste en goedkoopste infrarood verwarming winkel van de Benelux. Bezoek één van de vele showrooms van de Warmteshop of bezoek onze online winkel.