fbpx

Onmisbare handdoek verwarmer badkamer

Waarom een handdoek verwarmer badkamer onmisbaar is

Je wilt toch na het douchen of baden een droge en warme handdoek om je heen slaan? Dat is mogelijk met een handdoek verwarmer badkamer, welke gebruikt maakt van infrarood straling. Dankzij een infrarood verwarming met handdoekbeugel profiteer je altijd van warme en droge handdoeken. Als ook van een heerlijk aangename warme badkamerruimte. We leggen je de voordelen van een infrarood handdoekdroger uit en waarom deze onmisbaar is. 

Wat is een infrarood verwarming badkamer handdoek?

Om te begrijpen waarom een handdoek verwarmer badkamer onmisbaar is, moet je eerst weten wat dit is. Een infrarood verwarming badkamer handdoek is een elektrische verwarming die gebruikt maakt van lange golf infraroodstraling. Deze manier van verwarmen is heel anders dan een elektrische luchtverwarming die de lucht opwarmt. 

Een infrarood verwarming warmt direct de objecten op waar de stralen mee in aanraking komen. Dit kan zijn een muur, vloer, mens en ook handdoeken. Aan het infrarood paneel zijn meerdere ophangbeugels bevestigd voor de handdoeken. Zodra je hebt gedoucht hang je de handdoek aan de beugel op, waardoor deze in mum van tijd droog is. Hierdoor ruikt je handdoek ook nooit muf. Maar is deze heerlijke zacht én warm. 

metalen-handdoekdrogers-sfeer-001

Dual-zone infrarood paneel

Het warmtepaneel is opgedeeld in twee zones, daarom wordt het ook wel een dual-zone infrarood paneel genoemd. De unieke dual-zone handdoeken droger van het merk Welltherm en Ecaros is een prachtige badkamer verwarming. De bovenste zone is een infrarood paneel waarbij de temperatuur oploopt tot 120 graden Celsius. Deze zone heeft dan ook de functie om warmte te verspreiden in de badkamer. 

De onderste zone van de handdoek verwarmer badkamer is voorzien van handdoekbeugels waardoor de handdoeken na gebruik snel drogen. De temperatuur van dit gedeelte ligt lager, 70 graden Celsius. De radiatoren badkamer handdoek zijn bij Warmteshop verkrijgbaar in een glazen en metalen uitvoering. Als ook in verschillende afmetingen en wattages. De radiatoren badkamer handdoek zijn stuk voor stuk prachtig om te zien. En ook nog eens ruimtebesparend, dankzij het slanke formaat van 2,2 cm. 

Meerdere functies van handdoekdroger

Een handdoekdroger is een 3-in-1 verwarming. Het heeft namelijk drie functies. 

1. Infrarood verwarming: de warme zone van maximaal 120 graden Celsius warmte de ruimte snel en energiezuinig op. 

2. Handdoekdroger: aan de beugels hang je de vochtige handdoek op, waardoor deze snel weer droog en klaar is voor gebruik. 

3. Handdoekrek: voor handdoeken ophangen badkamer heb je geen speciaal rek meer nodig. Op het infrarood paneel is ruimte voor 1, 2 of 3 beugels (afhankelijk van de afmeting).

Modellen elektrische handdoekdroger 

De elektrische handdoekdroger met infrarood is verkrijgbaar in verschillende formaten, wattages en modellen. Wil je een elektrische handdoekdroger kopen? Dan kan je terecht bij de online winkel van Warmteshop. In onze webshop vind je alle producten voor handdoek verwarmer badkamer. Van het dual-zone infrarood paneel tot de bijpassende beugels. Vanwege ons brede assortiment zit er altijd wel een elektrische handdoekdroger bij die past bij jouw badkamer stijl. Handdoek verwarmer badkamer doe je Warmteshop.nl

Zoals een spiegel verwarming van 60 x 150 x 2,2 cm en 660 Watt. Hier passen eenvoudig 2 of 3 handdoek beugels op. De beugels kan je overigens ook separaat kopen en achteraf op de handdoek verwarmer badkamer monteren. Je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een handdoekdroger kristal wit glas van het Duitse merk Welltherm, welke een afmeting heeft van 60 x 120 x 2,2 cm en 550 Watt is. Deze handdoek verwarmer badkamer is gemaakt van metaal en afgewerkt met een subtiele coating. Ook verkrijgbaar als zwarte verwarming. Op alle producten van Welltherm krijg je bovendien 5 jaar garantie. 

De badkamer radiator handdoekdroger modellen die je bij Warmteshop in de webshop kan kopen zijn voorzien van de nodige veiligheidskeurmerken. Zoals, CE en VDE-certificaten, TÜV-keurmerk, RoHS-keuring en Made in Europe. De elektrische handdoekdroger infrarood panelen zijn bovendien voorzien van IP44 klasse wat betekent dat de handdoek verwarmer badkamer veilig te gebruiken is in een zone 2 ruimte. 

Badkamer met foto infrarood paneel handdoekdroger

Eenvoudig installatie van elektrische handdoekdroger met stekker

Nog een bijkomend voordeel van elektrische handdoekdroger met stekker is dat deze eenvoudig te installeren is. Met enkele schroeven hang je de badkamer verwarming aan de muur. De bijleverde montagekit bevat zelfs een boormal. Houd bij de installatie wel altijd de veilige installatie afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde watervoorziening. 

Bovendien warmt de infrarood verwarming ook de badkamer op, waardoor deze snel droogt. Hierdoor trekt het vocht weg, waardoor schimmels geen kans meer hebben in deze ruimte. Alle genoemde voordelen maken een handdoek verwarmer badkamer onmisbaar. De handdoekdroger kan je direct in de online shop kopen of in één van de ruim 30 winkels van Warmteshop. Het is een ideale bijverwarming voor deze natte ruimte.

Wil je meer weten over de handdoek verwarmer badkamer van Warmteshop? Neem gerust een keer contact met ons op. Lees ook meer informatie over infrarood verwarming in onze blog sectie, zoals onze 10 tips zuinig verwarmen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. Wij komen gratis bij je langs.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!