fbpx

Welke soorten terrasverwarmer elektrisch zijn er?

Uitleg over de soorten terrasverwarmer elektrisch

Dankzij een terrasverwarmer elektrisch kan je nog urenlang buiten nagenieten van een zomerse dag, terwijl de buitentemperatuur afneemt. We hebben het dan over een infrarood terrasverwarming welke je eenvoudig installeert aan de wand of plafond van de overkapping, gebruiksvriendelijk is en ook te gebruiken is in overdekte partytenten. Bovenal profiteer je van een gezonde infrarood warmte. 

Er zijn meerdere soorten infrarood verwarming terras verkrijgbaar. We geven je uitleg over de meest populaire modellen, en wat de voordelen en nadelen zijn van iedere type infrarood verwarming. Als ook waar je welke terrasverwarmer elektrisch het beste voor kan inzetten, onder welke omstandigheden.

Professionele terrasverwarming

1. Golden tube terrasverwarming

De Golden tube terrasverwarming, ook wel halogeen verwarming genoemd, is perfect voor terrassen waar wind staat. Deze terrasverwarmer elektrisch maakt gebruik van de korte golf infrarood straling, wat inhoudt dat de terrasheater direct warm is. Daarnaast verwarmt de golden tube terrasverwarming heel gericht en is niet gevoelig voor luchtverplaatsingen. Je verliest dus geen warmte als er wind op je terras staat. Daarom zie je een halogeen verwarming vaak op horeca terrassen, maar tegenwoordig ook thuis in de tuin. 

De golden tube terrasverwarming heeft een rechthoekige of ronde vorm. De lamp geeft géén rood licht af, maar is bedekt met een dun laagje goud. Door deze coating wordt de warmte nog efficiënter op het terras afgegeven. De lampen zijn duurder in de aanschaf dan een kwarts verwarming, maar je bespaart flink op het verbruik. Het rendement is namelijk zeer hoog. De korte golf infrarood verwarming kan je overal buiten gebruiken. Dat wil zeggen op een open terras, gesloten en beschutte ruimtes. 

Let op, een terrasverwarmer gas mag je nimmer en te nooit gebruiken in een afgesloten ruimte, zoals een partytent. Met een terrasverwarmer elektrisch heb je dit probleem niet. 

2. Carbon infrarood verwarming voor buiten

De tweede soort terrasverwarmer elektrisch welke geen rood licht afgeeft is de carbon infrarood verwarming. Deze verwarmingssoort geeft geen licht af en wordt daarom ook wel donkerstraler genoemd. Deze heater maakt gebruik van de lange golf infraroodstraling, wat betekent dat de warmteverspreiding breder is. Maar lange golf is wel gevoeliger voor wind. Daarom wordt een donkerstraler voornamelijk gebruikt in half afgesloten ruimtes of een plek buiten waar weinig of geen wind is. Bijvoorbeeld een tuinhuis, onder de overkapping buiten of in een veranda. De terrasheater zonder licht is in verschillende modellen verkrijgbaar bij de Warmteshop. Wij hebben altijd een passende oplossing voor je terras. 

3. Heatstrip met korte golf infraroodstraling

De andere carbon infrarood verwarming welke geschikt is voor het terras is de heatstrip. Deze maakt gebruikt van de korte of middengolf infraroodstraling. Waardoor ze geschikt zijn voor zowel winderige als besloten terrassen. Een heatstrip is een populair carbon infrarood verwarming met een prachtig design. De infrarood panelen zijn weersbestendig en waterdicht. Je hangt ze aan de wand eenvoudig op. Het enige wat je bij een terrasverwarmer elektrisch nodig hebt is een elektriciteit aansluiting. De terrasheater is geruisloos en geurloos. In tegenstelling tot een terrasverwarmer gas geeft een infrarood verwarming geen nare geurtjes af en is zeer veilig. Er wordt immers geen open vuur of gassen gebruikt.

warmteshop infraroodverwarming 800 84 terrasverwarming
warmteshop infraroodverwarming 800 84 terrasverwarming

4. Quartz terrasverwarmer 

De derde soort terrasverwarmer elektrisch is degene die gebruik maakt van een kwarts lamp. Echter geeft deze wel een rode gloed af. Zodra er elektrische stroom door het verwarmingselement stroomt lichten de quartz lampen rood op. Deze quartz terrasverwarmer elektrisch is zeer betaalbaar en ideaal voor beschutte terrassen met weinig wind. Je ziet deze elektrische verwarming ook vaak in een badkamer, waar ze fungeren als extra bijverwarming. De quarts terrasverwarmer elektrisch maakt gebruik van de middengolf infraroodstraling. 

Welke terrasverwarmer elektrisch kiezen?

Een terrasverwarmer elektrisch geeft warmte af via een infraroodlamp. Infraroodstraling is te vergelijken met de warme zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV. In een elektrische terrasheater zit een verwarmingselement, welke de elektriciteit omzet in aangename en gezonde infrarood warmte. 

Welke terrasverwarmer elektrisch je moet kiezen is afhankelijk van je terras. Heb je een open terras waar wind staat, dan adviseren wij je te kiezen voor een korte golf terrasheater. Deze is niet gevoelig voor de windvlagen en warmt heel gericht je terras op. 

Heb je een gesloten terras, zoals een overkapping waar bijna geen wind staat, kies dan voor een quarts terrasverwarming of een heatstrip met een middengolf infraroodstraling. 

Een donkerstraler zoals de carbon infrarood verwarming is geschikt voor halve binnenruimtes, zoals een veranda. Deze heeft een brede warmte verspreiding. Wil je de verschillende soorten terrasverwarmer elektrisch in het echt zien? Kom dan ene keer lang s

Pluspunten elektrische terrasverwarmer infrarood

+ Elektrische terrasverwarmer is zeer energiezuinig in verbruik. 

+ Gerichte zone verwarming. 

+ Korte golf terrasheaters zijn niet windgevoelig.  

+ Verkrijgbaar in staand of hangend model. Bij hangende heater geen overlast van snoeren.

+ Geruisloos en geurloos: geen nare geuren rondom de heater. 

+ Geschikt voor open en gesloten ruimtes, zoals terras overkapping.  

+ Veilig en gemakkelijk in gebruik: geen gedoe met gasflessen slepen en veilig opslaan.

+ Instant en gezonde warmte. 

Informatie over terrasverwarmer elektrisch

Wil je meer informatie over terrasverwarmer elektrisch ontvangen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen binnen en buiten. Wij leggen je uit hoe infrarood verwarming buiten werkt. En welke terrasheater het meest geschikt is voor jouw terras, balkon of tuin. Kan je niet wachten en wil je direct genieten van een infrarood terrasverwarming, bestel deze dan in onze online shop

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals 5 methoden voor badkamer verwarmen

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!