fbpx

Wat maakt infrarood kachel zuinig?

Wat zorgt ervoor dat infrarood kachel zuinig is?

We weten dat de stijgende energierekening velen momenteel zorgen baart, dus is het een goed idee om te kijken naar meer energie-efficiënte en kostenbesparende manieren om je huis te verwarmen. Wat maakt infrarood kachel zuinig? Zuiniger dan een andere gewone elektrische verwarming of convectie verwarming?

De technologie ontwikkelt zich voortdurend en introduceert verwarmingsopties die schoner, energiezuiniger en kosten effectiever zijn. Vergeleken met gewone elektrische kachels zet infrarood verwarming bijna 100% van de elektriciteit om in warmte, waardoor ze energiezuiniger en kostenefficiënter zijn.

Hoe zijn infrarood panelen efficiënter dan gewone kachels? Laten we daarvoor eerst eens kijken hoe infrarood kachel zuinig werkt.

keuken paneel infrarood kachel zuinig

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infraroodstraling, of infrarood licht, van een infrarood verwarming is een soort stralingsenergie die onzichtbaar is voor het oog, maar wel warmte afgeeft. Elk voorwerp of zelfs persoon kan infrarode straling uitzenden en absorberen. Zoals je de warmte van de zon op je huid voelt en die warmte vervolgens in een omhelzing aan iemand anders overdraagt.

Dit type warmte is 100% natuurlijk en werkt om vaste voorwerpen die koeler zijn te verwarmen. Infraroodstraling verwarmt objecten en mensen, in plaats van alleen de lucht van de hele kamer te verwarmen, waardoor het een veel energie-efficiëntere oplossing is.

Dit maakt infrarood kachel zuinig en veel efficiënter dan convectie verwarming, de vorm van verwarming die wordt gebruikt door conventionele radiatoren en centrale verwarmingssystemen op olie of gas.

Convectiewarmte verwarmt alleen de lucht, die ongecontroleerd circuleert en de omringende massa van de kamer koel laat. Directe stralingswarmte (infraroodstraling) verwarmt alles wat het aanraakt, brengt duurzame, comfortabele warmte in je huis en verbruikt minder energie. Daarom is een infrarood kachel zuinig.

Wat maakt infrarood kachels efficiënter dan convectiekachels?

Laten we nu alle manieren samenvatten die infrarood kachels efficiënter maken dan gewone convectiekachels. We bekijken hierbij naar de verschillende facetten die zorgen dat een infrarood kachel zuinig is. En ook veel efficiënter werkt dan convectiewarmte.

#1 IR verwarming is kostenefficiënt

IR verwarming is kostenefficiënt met bewezen besparingen tot 60% in vergelijking met andere conventionele verwarmingssystemen. Ze verwarmen een ruimte sneller dan gewone kachels en hoeven dus minder lang aan te staan. Er zijn ook geen jaarlijkse onderhouds- of servicekosten bij een IR verwarming. Daarmee bespaar je flink op de algehele kosten en maakt een infrarood kachel zuinig.

#2 Eenvoudig installatie van infrarood kachels

Infrarood kachels zijn gemakkelijk te installeren. Ze hoeven alleen maar aan de muur of plafond te worden bevestigd en op een bestaand stopcontact te worden aangesloten. Je kan er ook voor kiezen om de infrarood panelen direct op de elektra aan te sluiten. Maar net wat je wenst.

#3 Huis elektrisch verwarmen met gerichte warmte

elektrisch verwarmen

Je huis elektrische verwarmen met infraroodstraling, betekent doelgericht elektrisch verwarmen. Want de infraroodstralen verwarmen de mensen en objecten in een ruimte. Zodat er minder energie wordt verspild aan het verwarmen van lucht, wat gewone convectiekachels doen. Je bereikt de gewenste doeltemperatuur sneller, wat betekent dat de infrarood kachel minder lang aan hoeft te staan (nog een punt van kostenbesparing). Ze produceren geen licht of geluid als ze in werking zijn, dus er wordt ook geen energie verspild.

#4 Ruimtebesparende warmtepanelen

Infrarood stralers zijn slanke warmtepanelen die vrijstaand zijn (mobiele verwarming) of aan de muur en plafond bevestigd worden. Daardoor nemen ze geen kostbare ruimte in. Bovendien zijn de warmtepanelen zeer slank, slechts 1,7 tot 2,2 cm. Je hebt ook minder warmtepanelen nodig dan gewone kachels, omdat ze een ruimte effectiever verwarmen. Weer een goed punt waarom een infrarood kachel zuinig is.

#5 Goed voor de gezondheid

IR paneel kent ook veel voordelen voor de gezondheid. Omdat ze geen ventilator of convectie hebben om stof te laten circuleren, zijn ze bijzonder gunstig voor mensen met allergieën en astma. Infrarood paneel plafond of wandverwarming, houdt de muren ook droog door het gebrek aan luchtcirculatie, dus geen vocht, schimmel of rot.

infrarood kachel zuinig

Voordelen zuinig verwarmen infrarood verwarming

Wil je ook zuinig verwarmen? Kies voor infrarood verwarming van Warmteshop. De voordelen infrarood verwarming zijn zeer divers en groot. We delen ze graag met onze klanten en laten ze het zelf ervaren. Naast dat infrarood kachel zuinig is, zijn er nog meer voordelen:

  • Onderhoudsvrij
  • Eenvoudige installatie
  • Ruimtebesparend
  • Kostenefficiënt
  • Energiezuinig
  • Gunstig voor de gezondheid
  • Binnen 5 tot 10 minuten heerlijk warm
    .

Informatie over zuinige elektrische verwarming

Wil je meer informatie over onze zuinige elektrische verwarming ontvangen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energie zuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een infrarood verwarming zuinig kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals de top 10 voordelen elektrische verwarming met thermostaat.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!