fbpx

Infrarood verwarming op zonnepanelen

Kies voor infrarood verwarming op zonnepanelen 

Met infrarood verwarming op zonnepanelen bespaar je nog meer op de energiekosten. Ten eerste bespaar je met infrarood panelen in huis zo’n 30 tot 50% op de verwarmingskosten. Tel daarbij het voordeel op van energie opgewekt door de zonnepanelen op dak. Alle zonne-energie die je direct opwekt kan je gebruiken voor de infrarood verwarming in huis. Op deze manier kan je heel goedkoop je huis duurzaam verwarmen en ook nog eens verwarmen zonder gas. We lichten de voordelen toe van infrarood verwarming op zonnepanelen. 

Duurzaam huis verwarmen

Veel mensen zijn op zoek naar hoe je duurzaam huis verwarmen kan. Verwarmen op gas is namelijk duur en milieubelastend. Fossiele brandstoffen raken bovendien op. Je wilt graag duurzaam verwarmen zonder gas, maar hoe doe je dat? De beste optie is te kiezen voor een infrarood verwarming in combinatie met zonnepanelen. Met een infrarood verwarming op zonnepanelen stoot je helemaal geen CO2 meer uit, want de energie die je gebruikt is schoon. Bovendien zorgt stralingswarmte voor een gezond binnenklimaat en voelt heerlijk warm aan.

Voor de avonden, als de zonnepanelen geen zonne-energie meer leveren, gebruik je groene stroom van het elektriciteitsnet, zodat je nog altijd CO2-neutraal je huis verwarmen kan. Je kan ook nadenken over een zonne-accu, waarbij je de energie die je op de dag met de zonnepanelen opwekt vervolgens opslaat op de batterij. Deze energie kan je dan ’s avonds gebruiken als je de infraroodpanelen aan hebt staan. Infrarood verwarming in combinatie met zonnepanelen is daarom de beste manier voor duurzaam huis verwarmen. En je bespaart ook nog eens flink op de energiekosten. 

Zonnepanelen en elektrisch verwarmen

Hoe werkt infrarood verwarming met zonnepanelen?

Infrarood verwarming met zonnepanelen is de manier voor huis verwarmen zonder gas. Om uit te leggen hoe zonnepanelen infrarood verwarming werkt, moeten we eerst weten wat een infrarood paneel precies is en hoe deze werkt. 

Hoe werkt infrarood verwarming? Een infrarood verwarming is een elektrische verwarming, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood stralingswarmte. Deze stralingswarmte verwarmt vervolgens de objecten en mensen die zich in het stralingsgebied bevinden. De objecten houden de warmte lang vast en weerkaatsen daarnaast de lange golf infraroodstralen. Daardoor voel je van alle kanten de heerlijke warmte. Deze stralingswarmte is niet te vergelijken met convectiewarmte, waarbij de lucht wordt verwarmd. 

Een elektrische convectie kachel warmt namelijk de lucht op en laat deze door de ruimte circuleren. Warme lucht stijgt, voordat de hele kamer gevuld is met warmte ben je kostbare energie en ook uren verder. Deze vorm van verwarmen is ook niet gezond. Dit komt doordat de lucht uitdroogt wat droge ogen en huid tot gevolg heeft. Daarnaast zweven in de lucht stofdeeltjes rond. Dit is al helemaal niet prettig voor personen die astmatisch zijn aangelegd of last hebben van allergieën. 

Met infraroodverwarming is er geen luchtcirculatie waardoor je profiteert van een schone lucht zonder rondzwevende stofdeeltjes en bacteriën. Bovendien blijft de vochtigheidsgraad op peil en de muren worden ook droog. Dit heeft weer als voordeel dat eventuele schimmels in de muren verdwijnen en de muurisolatie ook weer beter werkt. 

Voordelen verwarming op zonnepanelen 

Door een verwarming op zonnepanelen te nemen, verwarm je ten eerste elektrisch en ook schoon. Daarom geniet je met infrarood verwarming op zonnepanelen van een duurzame en energiezuinige oplossing om je huis te verwarmen. De energie die je opwekt via de PV-installatie op dak kan je gelijk voor de warmtepanelen gebruiken. Op deze manier bespaar je direct op de elektriciteitskosten en dus op de verwarmingskosten. 

Ander voordeel van een infrarood paneel is dat deze geen onderhoudskosten heeft en eenvoudig te installeren is. Voor iedere ruimte kan je bovendien een prachtig warmtepaneel uitkiezen. Bijvoorbeeld een infraroodspiegel voor de badkamer. Daardoor heb je nooit meer een beslagen spiegel. Of wat dacht je van een krijtbord verwarming in de keuken, welke je met echt krijt beschrijft. Houd je van kunst? Kies dan voor een beeldverwarming welke je laat bedrukken met een favoriete foto of schilderij. Een schilderij die warmte uitstraalt.

Indien je jouw woning wilt verwarmen zonder gas, kies je voor infraroodpanelen. Daardoor ben je niet alleen CO-neutraal, maar bespaar je ook zo’n 30 tot 50% op de verbruikskosten. Wanneer je infrarood verwarming op zonnepanelen aansluit, kan je nog meer op de elektriciteitsrekening besparen. Reken uit je winst. 

We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij van zonnepanelen infrarood verwarming: 

– Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.

– CO2-neutraal met zonne-energie.

– Optimale energiebesparing met zonnepanelen infrarood verwarming.

– Gezond binnenklimaat zonder luchtcirculatie en met een optimale luchtvochtigheid.

– Gezonde onschadelijke infraroodstraling, vergelijkbaar met de zonnestralen.

– Grote keuze aan design infrarood panelen.

– Geschikt als wand- of plafondverwarming.

– Geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie verwarmingspanelen.

– Lage verbruikskosten per jaar. 

– Infrarood verwarming is zuinig in verbruik. 

Gebruik een infrarood verwarming in combinatie met zonnepanelen en bespaar op de verwarmingskosten. Voor een nog hogere energie besparing gebruik je een slimme thermostaat voor de infrarood panelen, welke je afzonderlijk aanstuurt. 

Infrarood verwarming gezond voor jou en je gezin

Informatie over infrarood panelen op zonnepanelen

Wil je meer informatie over verwarmen met infrarood panelen op zonnepanelen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw groene leverancier voor duurzaam verwarmen. Wij geven je advies hoe jij energie kan besparen met een infrarood verwarming in jouw huis of appartement. Wij komen gratis bij je langs. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over duurzaam woning verwarmen kan je ook lezen in ons magazine blog. Zoals de onmisbare handdoek verwarmer badkamer en we geven je 10 tips hoe zuinig verwarmen met elektriciteit

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!