fbpx

Warmte panelen of elektrische radiator

Wat is de beste elektrische verwarming? Warmte panelen of elektrische radiator

Wat kies je voor een elektrisch verwarming; warmte panelen of elektrische radiator? Intuïtief, geavanceerd en efficiënt – elektrische verwarming is hard op weg een populaire koolstofarme oplossing te worden voor moderne woningen. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook ongelooflijk veelzijdig, met alles van slimme elektrische radiatoren tot geavanceerde infrarood warmte panelen.

Maar als het gaat om zonder gas huis verwarmen, welke optie is dan het meest effectief? Het team van Warmteshop vergelijkt elektrische radiatoren en warmte panelen om te zien welk type elektrische verwarming perfect bij jouw woning past.

soorten verwarming warmte panelen

Elektrische radiatoren versus infrarood warmte panelen

Zowel elektrische radiatoren als infrarood warmte panelen hebben iets unieks en een van hun belangrijkste verschillen is de manier waarop ze warmte leveren. Om te bepalen welke het beste is voor jouw ruimte, laten we eerst eens kijken hoe beide systemen werken.

Werking elektrische radiator woonkamer

Bij de meeste standaard elektrische radiator woonkamer is 1/3 van de geproduceerde warmte afkomstig van straling, waardoor mensen en voorwerpen rechtstreeks worden verwarmd. De rest wordt geleverd via convectie die de omringende lucht verwarmt. Daardoor kunnen elektrische radiatoren de kamer snel op temperatuur brengen, terwijl ze ook een meer comfortabele en langdurige warmte geven die niet wordt verstoord door luchtverplaatsingen. Elektrische radiatoren zijn ideaal voor allerlei ruimtes, van een tochtige tuinwerkplaats tot een goed geïsoleerde woonkamer, waardoor ze een ongelooflijk veelzijdige keuze zijn.

Werking infrarood verwarmingspanelen

infrarood paneel verwarmingspanelen

In tegenstelling tot elektrische radiator produceren infrarood verwarmingspanelen 100% stralingswarmte. Dit betekent dat warmte panelen niet afhankelijk zijn van de omringende lucht om warmte te leveren. In plaats daarvan verplaatst de infraroodwarmte zich in een lange golf om mensen, voorwerpen en oppervlakken direct te verwarmen. Hierbij gaat geen infraroodwarmte verloren door tocht. Deze warmte panelen geven een diepere warmte die gemakkelijk door de omringende muren wordt geabsorbeerd, wat betekent dat ze ook uitstekend geschikt zijn om vocht te bestrijden. Dit maakt ze perfect voor diverse ruimtes, zoals badkamers, oudere woningen en hoge kamers.

Top 5 voordelen van woning elektrisch verwarmen

Hoewel beide een andere reeks voordelen bieden, hebben warmte panelen met infraroodstraling en elektrische radiatoren toch enkele voordelen gemeen voor woning elektrisch verwarmen.

1. Effectieve warmte

Beide elektrische kachel systemen produceren warmte door een zekere mate van comfortabele stralingswarmte. Welk op een dieper niveau verwarmt en niet gemakkelijk verloren gaat door openstaande deuren of ramen.

2. Eenvoudige installatie en geen onderhoud

Bij woning elektrisch verwarmen er is geen ketel of leidingwerk nodig. Veel elektrische kachels zijn doe-het-zelf-vriendelijk, oftewel de installatie van warmte panelen is eenvoudig. Er is ook geen risico van koolmonoxide lekkages met woning elektrisch verwarmen. Dit betekent dat je niet hoeft te betalen voor jaarlijkse onderhoudscontroles of noodgevallen als de kachel het niet doet.

3. Zonder gas huis verwarmen is 100% efficiënt

Beide elektrische verwarming systemen zetten de onttrokken elektriciteit om in bruikbare warmte, wat geweldig is voor wie energie wil besparen en de verbruikskosten wil reduceren. Zonder gas huis verwarmen bespaart je veel geld.

4. Nauwkeurig warmtebeheer via thermostaat

Elektrische kachel is vaak uitgerust met een thermostaat die tot op ±0,5 °C nauwkeurig is. Zo blijft de woonkamer of andere ruimte binnen een fractie van de gewenste temperatuur voor een efficiëntere verwarming.

5. Slimme thermostaat met intuïtieve smart control

Sommige van deze toestellen zijn zelfs compatibel met smart control. De elektrische kachel staat in verbinding met een slimme thermostaat welke je kunt programmeren via wifi of Bluetooth. Gebruik gewoon een handige app op je telefoon of tablet om snel en gemakkelijk aanpassingen te maken. Slimme thermostaat is perfect voor wie een moderne manier zoekt om zijn verwarmingssysteem te beheren.

Wat is de beste elektrische verwarming voor jouw ruimte?

Wat de beste elektrische verwarming voor jou is, leggen we uit door de kenmerken van de elektrische warmte panelen en radiatoren op een rij te zetten.

elektrische radiator

Kenmerken elektrische kachel

 • Responsieve & langdurige warmte.
 • Lichtgewicht & draagbaar.
 • Eenvoudige installatie aan de wand.
 • Breed scala aan ontwerpen.
 • Verkrijgbaar met slimme technologie (Wifi thermostaat, spraakbesturing e.d.)
  .

Elektrische kachel brengt warmte over op een vergelijkbare manier als een centrale verwarming op gas, alleen zijn ze veel efficiënter. Als je dus op zoek bent naar een verwarmingssysteem dat gemakkelijk in je huis past en warmte levert waar je al aan gewend bent, dan is een elektrische kachel ideaal.

Met hun geavanceerde regelbaarheid, met een aantal slimme programmeerfuncties zoals WiFi-appbediening, wekelijkse programmering en in sommige gevallen een bewegingssensor-modus, zijn elektrische radiatoren intuïtief en zeer effectief. Met een scala aan stijlen, van traditioneel tot design, slank tot verticaal en verschillende kleurvarianten, zijn elektrische kachels geweldig als je op zoek bent naar stijl en substantie. Veel toestellen zijn zelfs geschikt voor doe-het-zelf-installatie en vrijstaande montage, zodat je je huis optimaal kunt verwarmen.

Waar kun je ze gebruiken? In je hele huis, van je slaapkamer tot je keuken, maar ook in tuinkamers en commerciële ruimtes, hoewel ze niet allemaal geschikt zijn voor installatie in de badkamer.

Kenmerken infrarood verwarming

infrarood spiegel warmteshop IR panelen badkamer elektrische radiator verbruik

 • Verwarmt mensen en oppervlakken direct.
 • Discrete ruimtebesparende ontwerpen.
 • Helpt vocht te voorkomen.
 • Bijzonder nuttig voor hoge ruimtes.
 • Warmte panelen zijn geschikt als hoofd- en bijverwarming.
 • Verkrijgbaar met slimme technologie (Draadloze wifi thermostaat, spraakbesturing enz.)
  .

Slanke en moderne infrarood verwarming past naadloos in elk huis. De warmte panelen bieden een discrete maar effectieve verwarmingsoplossing. In combinatie met extra regelaars en thermostaten bieden infrarood warmte panelen intelligente en handige regelbaarheid. Daardoor kan je de infrarood verwarming afstemmen op je behoeften via een reeks slimme functies. Er is ook veel meer vrijheid bij de montage, want infrarood verwarming kan je zowel aan de wand én het plafond monteren. Daardoor kan je de warmte richten op de plaats waar deze het meest nodig is.

Warmte panelen met infraroodstraling is ook zeer gunstig voor hoge kamers, eenvoudigweg vanwege de manier waarop ze warmte leveren. Omdat de warmte die een infrarood verwarming produceert niet gemakkelijk verloren gaat door luchtstroming, is deze elektrische verwarming veel effectiever in het verwarmen van grotere ruimtes. Ook is de reactietijd zeer snel. Binnen 5 tot 12 minuten zijn de warmte panelen op temperatuur en geniet je vrijwel direct van de heerlijke stralingswarmte.

Waar kun je warmte panelen gebruiken? In je hele huis. Infrarood verwarming is ook zeer effectief voor hoge, tochtgevoelige ruimtes, als badkamer verwarming, tuinkamers, magazijnen, werkplaatsen en andere commerciële ruimtes.

infrarood paneel slaapkamer warmteshop

Vind de juiste elektrische radiator of infrarood paneel

Of je nu kiest voor een slimme elektrische radiator of een strak infrarood paneel. Het beste verwarmingssysteem voor jou hangt uiteindelijk af van je woning en je individuele voorkeuren. Welke verwarmingsoplossing je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat onze gevarieerde collectie infrarood panelen je voorzien van een geavanceerde verwarming die het beste bij je past.

Bij Warmteshop kan je namelijk terecht voor diverse uitvoeringen van infrarood warmte panelen als ook hybride warmte panelen die convectie- en stralingswarmte combineert.

Wil je meer informatie over verwarmen de energiezuinige warmte panelen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een warmtepaneel kan toepassen als bijverwarming en hoofdverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over elektrisch verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons infrarood verwarming magazine, zoals energiezuinige elektrische verwarming vs gasverwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!