fbpx

Wat is warmtestraling?

Is infrarood een warmtestraling

Warmtestraling is een vorm van elektromagnetische straling die wordt uitgezonden door alle objecten met een temperatuur hoger dan absolute nul (-273,15 °C). Het is een natuurlijk fenomeen dat voortkomt uit de bewegingen van moleculen en atomen in een materiaal. Warmtestraling kan op verschillende manieren voorkomen, zoals infraroodstraling, microwarmte en warmtegeleiding.

warmtestraling

Infraroodstraling is een vorm van warmtestraling die niet door het menselijk oog kan worden waargenomen, maar wel door onze huid kan worden gevoeld als warmte. Dit is de reden waarom we ons kunnen verwarmen bij een open haard, zonlicht en een infrarood verwarming. Microwarmte is een andere vorm van warmtestraling die gebruikt wordt in de keuken om voedsel op te warmen of te koken.

Warmtestraling is van nature aanwezig in ons leven en kan nuttig zijn voor het verwarmen van onze huizen en het koken van ons voedsel.

Infrarood straling bevat geen UV

Het woord infrarood maakt duidelijk dat het gaat om een bereik van elektromagnetische golven (warmtestraling) dat voorbij het zichtbare lichtspectrum gaat. Deze warmtestraling is dus vrij van UV-straling. Infrarood straling wordt gebruikt als efficiënte warmtebron in infrarood verwarming. Hoe langer de IR straling is zijn, hoe minder deze de huid binnendringen. Dit komt doordat ze bij lagere temperaturen op het apparaat worden opgewekt. Infrarood paneel voor in huis zenden de langegolf IR-C straling uit, en zijn ontworpen om woonruimtes te verwarmen.

Wat is infraroodstraling voor infrarood verwarming

Infrarood verwarming zendt infraroodstraling uit, waarbij de vaste objecten verwarmd worden. Bij een gemiddelde mens is een oppervlakte temperatuur van ca. 22°C warmtestraling al voelbaar. Hoe hoger de temperatuur is, hoe ‘scherper’ de infraroodstraling aanvoelt.

Infrarood verwarming plafond infrarood paneel plafond elektrische kachel

Het spectrum van infrarood straling is onderverdeeld in drie bereiken:

  • IR-A: korte golf infraroodstraling – vlak bij het zichtbare rode licht (700°C+);
  • IR-B: middengolf straling: circa 250 – 700°C;
  • IR-C: langegolf IR straling: lager dan 250°C.
    .

Lees het complete artikel is infrarood een warmtestraling.

Meer weten over warmtestraling?

Wil je meer informatie over hoe werkt warmtestraling? Je kan voor warmte straling vragen contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over IR straling wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over Waarom stralingspaneel kiezen vinden. Lees meer over infrarood panelen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!