fbpx

Infrarood verwarming nadelen en voordelen

Dit zijn de infrarood verwarming nadelen en voordelen?

Infrarood verwarming maakt gebruik van stralingswarmte, wat heel veel voordelen biedt. Maar wat zijn de infrarood verwarming nadelen? We hebben ze op een rij gezet, zodat je goed kan afwegen wat de voor- en nadelen van infrarood verwarming zijn.

Nadelen infrarood verwarming:

  • Juiste positie, afmeting en vermogen voor de kamer kiezen is essentieel.
  • Er moeten voldoende objecten in de kamer zijn, die de warmtestralen kunnen absorberen (zoals meubels en muren).
  • Belangrijk is om het juiste vermogen te kiezen voor de ruimte die je wilt verwarmen.

Voordelen infrarood verwarming:

  • Géén onderhoud en eenvoudige installatie.
  • Energiebesparend: infrarood verwarming heeft minder energie nodig om de ruimte aangenaam te verwarmen. En binnen slechts 5 tot 10 minuten warm.
  • Duurzaam en milieuvriendelijk: infrarood panelen hebben een lange levensduur en stoten geen CO2 uit in combinatie met groene stroom.

Alles over infrarood verwarming gezondheid huis verwarmen zonder gas infrarood verwarming nadelen

Infrarood verwarming nadelen

#1 Juiste positie is belangrijk

Het kiezen van de juiste positie in de kamer is belangrijk voor een optimale werking van infrarood verwarming. Ook mogen de warmtepanelen niet afgedekt zijn. Ze moeten vrijuit kunnen stralen, zodat je optimaal profiteert van de warmte. Je mag dus niet direct een bank voor de verwarming zetten of gordijnen erover heen hangen. Obstructie vermindert de warmtestraling. Ook is de afmeting belangrijk om de juiste warmte te ontvangen. Soms kan het beter zijn om twee kleinere wandpanelen te kiezen in plaats van één grote plafondverwarming.

#2 Juiste vermogen kiezen

Het kiezen van het juiste vermogen infrarood verwarming is belangrijk. Indien het paneel een te laag wattage heeft voor de ruimte, staat deze constant aan, verbruikt het meer elektriciteit en bereikt het niet de gewenste temperatuur. Kies je een te hoog vermogen, dan is het zonde want het is niet nodig. In de badkamer wil je bijvoorbeeld dat de infrarood verwarming snel warm is, daarom heb je in deze ruimte een hoger vermogen nodig dan in de slaapkamer.

#3 Indeling van de kamer

De indeling van de ruimte is belangrijk, waarbij de infraroodstralen voldoende vaste objecten hebben om de warmte te kunnen absorberen. Dus voldoende meubels en muren die de straling kunnen ontvangen. Heb je een L-vormige kamer, dan heb je meerdere panelen nodig dan bij een rechthoekige kamer.

#4 Elektriciteitsverbruik kan een nadeel zijn

Infrarood verwarming werkt op elektriciteit. Het meeste rendement behaal je bij energiezuinige woningen en nieuwbouw met een hoog energielabel. Maar dat geldt voor iedere kachel. De beste manier om de energiekosten te verlagen de combinatie van infrarood verwarming en zonnepanelen. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst investeren in zonnepanelen op dak.

infrarood verwarming nadelen

Voordelen infrarood verwarming

De verschillende voordelen infrarood verwarming, helpen je te begrijpen wat infrarood panelen zijn. En waarom deze elektrische verwarming een warme, economische en gezonde keuze is. Infrarood panelen zijn bovendien geschikt als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming. Wij hebben de infrarood verwarming voordelen opgesomd.

#1 Veilige verwarming

De verwarmingspanelen staan bekend als veilig. De infrarode warmte die ze afgeven is niet zichtbaar voor het blote oog. Deze hittegolven dringen door vaste voorwerpen heen. Zoals meubels, vloer en muren. Daarom verwarmt het de kamer sneller dan andere verwarmingsoplossingen. Daarnaast zijn de verwarmingspanelen van Infrarood Verwarming voorzien van meerdere overhitting schakelaar. Mocht het paneel om welke reden te warm worden, dan schakelt deze zichzelf uit. Veilige verwarming voor in alle kamers, zoals kinderkamer, woonkamer en badkamer. Voor vochtige ruimtes zijn de verwarmingspanelen ook geschikt, aangezien ze over een IP44 klasse beschikken, wat betekent dat ze waterafstotend zijn.

#2 Kostenbesparend

Als je wilt besparen op je elektriciteitsrekening, is een infrarood verwarming de juiste optie. Binnen 5 tot 10 minuten is de infrarood kachel warm. De vaste objecten houden de warmte lang vast, waardoor de kamer ook langer warm blijft. Bovendien heb je geen last van toch. Mocht de woning minder goed geïsoleerd zijn, dan heb je hier geen warmteverlies door. Zoals met een convectiekachel wel het geval is. Omdat hierbij de lucht wordt verwarmd en de warme lucht dus naar buiten gaat. Infrarood verwarming werkt met stralingswarmte, waardoor je zo’n 30 tot 50% bespaart op de energierekening.

#3 Duurzaamheid

Als je eenmaal investeert in een infrarood verwarming van goede kwaliteit, dan hoef jij je geen zorgen meer te maken. Infrarood panelen zijn ongelooflijk duurzaam en vergen vrijwel geen onderhoud. Bovendien ontvang je ook een garantie op de aankoop. Je kunt dus een flink stuk besparen door infrarood panelen te kopen.

#4 Milieuvriendelijk

Deze verwarming is geheel milieuvriendelijk. Traditionele methoden om de kamer te verwarmen, zoals met aardgas of brandhout, tasten het milieu aan. Bovendien is deze manier van elektrische verwarmen zuiniger en de kamer warmt sneller op. Daarnaast heb je minder energie nodig om de ruimte op een comfortabele temperatuur te brengen Met deze voordelen infrarood verwarming kies je dus voor een effectieve en milieuvriendelijke oplossing. In combinatie met groene stroom stoot je nul CO2 uit.

#5 Eenvoudige installatie aan wand of plafond

De infrarood verwarming installatie is eenvoudig. Bij de warmtepanelen is een installatiekit meegeleverd. De handige boormal en universele montagebeugel maken het nog eenvoudiger om de warmtepanelen aan de muur of het plafond te monteren.

#6 Geen onderhoud

Bovendien vergen de verwarmingspanelen géén onderhoud. Je kunt ze gemakkelijk overal in je huis installeren, en klaar ben je! Om deze verwarmingspanelen schoon te maken heb je een schone doek nodig om het oppervlak af te vegen. Ze zijn dus zeer geschikt voor langdurig gebruik. Verder zijn er geen onderhoudskosten, zoals een jaarlijkse beurt of het bijvullen van de leidingen. Er zijn immers geen losse onderdelen die defect kunnen gaan.

#7 Infrarood paneel ontwerpen

Infrarood paneel is een geweldige optie om te gebruiken als onderdeel van je interieurontwerp. De panelen passen gemakkelijk in je interieur en geven een stijlvolle uitstraling. Bovendien is een infrarood paneel verkrijgbaar in verschillende ontwerpen. De metalen of glazen panelen zijn als kunst aan de muur. Je kunt ze dus ook gebruiken als woonaccessoire. Zoals een schilderij verwarming, keuken krijtbord paneel of een infrarood spiegel verwarming met verlichting.

#8 Gezonde warmte

Een van de meest efficiënte factoren van een infrarood verwarmingspaneel voor binnen is dat het gezonde warmte geeft. Deze warmtepanelen hebben verschillende gezondheidsvoordelen, zoals verbetering van het immuunsysteem en de bloedcirculatie. Daarnaast ontspannen gewrichten en gespannen spieren. En verwijderen ze gifstoffen uit het lichaam. Ook wervelt er geen stof op met deze manier van elektrisch verwarmen, wat prettig is voor mensen met een allergie of bronchiën aandoeningen (zoals astma).

#9 Voorkomt schimmels

Infrarood verwarming helpt ook om zuurstof vast te houden en voorkomt dat schimmels groeien. Plaatsen als badkamers hebben vocht, en daardoor ontstaan schimmels. De infrarode warmtegolven voorkomen de groei van schimmels. Het is dus een geweldige manier om je huis schoon en hygiënisch te houden. De voordelen infrarood verwarming zijn hiermee grandioos groot.

infrarood paneel badkamer van Warmteshop IR panelen badkamer elektrische badkamerverwarming

Conclusie infrarood verwarming nadelen en voordelen

Voortaan is een infrarood verwarming voor binnenshuis een efficiënte manier om je kamer te verwarmen. Denk bij het kopen aan de infrarood verwarming nadelen en voordelen. Je komt er al snel achter dat de voordelen infrarood verwarming groot zijn. Kostenbesparend, gezond, efficiënt en effectief in het verwarmen van een grote of kleine kamer. De infrarood verwarming voordelen zijn de belangrijkste kenmerken waarom je moet kiezen voor deze vorm van zonder gas je huis verwarmen.

Voor de bepaling en keuze van de juiste positie, dimensionering, vermogen en afmeting van de warmtepanelen staan onze adviseurs voor je klaar. Wij maken een verwarmingsplan en kostenberekening voor je, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Kortom, ben je op zoek naar een verwarmingssysteem dat zorgt voor een beter binnenklimaat, gezonde en comfortabele warmte? Dan zit je met een infrarood verwarming goed!

Meer informatie over infrarood verwarming nadelen

Wil je meer informatie over de infrarood verwarming nadelen en voordelen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, als hoofd- en bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen, waardoor je gelijk bespaart op de kosten. Wij komen gratis bij je langs en geven advies over het vermogen, afmeting en positie.

Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel. Hier kan je kiezen uit de vele modellen, zoals de veelzijdige krijtbord keuken verwarming. Ook kan je in ons blog alles lezen over waar infrarood paneel verwarming plaatsen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!