fbpx

Waar verwarmingspaneel plafond plaatsen?

Wat is de beste plek voor verwarmingspaneel plafond?

Om te zorgen dat de verwarmingspaneel plafond het werk optimaal doen, is de plaatsbepaling aan het plafond van groot belang. Als je net je traditionele verwarming hebt vervangen door infrarood verwarmingspanelen, wat is dan de beste plek om de warmtepanelen te installeren?

Warmteshop legt je uit wat de meest kosteneffectieve, voordelige en esthetisch verantwoorde plaats is om je verwarmingspaneel plafond te installeren, zodat je er het meeste uit haalt.

Plaatsing van infrarood verwarmingspanelen

Traditionele kachels zijn niet hetzelfde als infrarood verwarmingspanelen. Raak niet in de war met de plaats van je oude verwarming. Het proces van warmte overdracht is namelijk anders. In feite warmt infrarood verwarming ons sneller op door directe warmte van het oppervlak. In feite is dat slechts binnen 5 tot 10 minuten.

Daardoor is er minder warmteverlies dan bij traditionele kachels die de lucht verwarmen door een bepaald gebied te circuleren. Eenvoudig gezegd is het alsof je in de zon zit versus in de schaduw. Dit is de belangrijkste reden waarom infrarood verwarmingspanelen zo voordelig zijn, omdat ze alle elektriciteit die ze gebruiken omzetten in warmte. Omdat infrarood warmtepanelen direct verwarmen, moeten ze goed gericht zijn en dus op de juiste plaats geïnstalleerd worden.

Infrarood verwarming plafond infraroodstralen Elektrisch verwarmen of gas verwarmingspaneel plafond

Positie infrarood verwarming aan het plafond

Als je nieuw bent met de infrarood verwarmingsmethode, vraag jij je misschien af waarom infrarood verwarming aan een plafond gemonteerd moet worden. Dit is immers de ideale plaats voor warmtepanelen, met name in de grote ruimtes. Voor de woonkamer bijvoorbeeld is een infrarood verwarming aan het plafond ideaal.

Infrarood plafondpanelen woonkamer

infrarood plafondpanelen woonkamer

De beste plek voor een infrarood plafondpanelen woonkamer is boven het zitgedeelte of het eetgedeelte. Dit zijn de plaatsen waar je de meeste tijd doorbrengt, en dus ook de meeste warmte gewenst is. Doordat de straling van bovenaf komt, heeft het een grote warmteverspreiding. Er staan immers geen meubels direct in de weg, het paneel kan dus vrij stralen. Bovendien wordt ook de vloer heerlijk warm, waardoor je geen vloerverwarming nodig hebt.

Infrarood verwarming badkamer plafond

Infrarood verwarming badkamer plafond

Infrarood verwarming badkamer plafond is ook ideaal. Zeker als je niet veel ruimte aan de wand hebt. De badkamervloer wordt ook heerlijk warm. En heb je donkere tegels, die houden de warmte nog langer vast. Voor de badkamer is een infrarood verwarming plafond met verlichting ook een uitkomst. Je hebt namelijk maar één aansluitpunt nodig voor de verlichting en de plafondverwarming. Een twee-in-één toestel. Bovendien zijn is de verlichting en de kachel apart van elkaar te bedienen.

Verwarming plafond slaapkamer

verwarming plafond slaapkamer

De beste positie voor een verwarming plafond slaapkamer is boven het bed bij het voeteneinde. Wanneer je de verwarmingspaneel plafond ter hoogte van het hoofdkussen plaatst kan dit voor sommige mensen te warm zijn. Vergelijk het alsof je in de zon licht met je hoofd. Dit is niet altijd even aangenaam. Daarom is de beste positie voor een verwarming plafond in de slaapkamer boven het voeteneinde. Op deze manier wordt het bed en de vloer verwarmd en en verspreidt de warmte zich langzaam door de kamer.

Beste positie verwarmingspaneel plafond bepalen

De deskundigen van Warmteshop kunnen een tekening maken wat de beste positie van de verwarmingspaneel plafond is voor jouw woning of ruimte die je wilt verwarmen. Hierbij houden we rekening met de indeling van de ruimte en de individuele warmtebehoefte. We adviseren je ook of je het beste kan kiezen voor een plafondverwarming of een muurverwarming of een combinatie van beiden.

Mocht je nog vragen hebben over plafondverwarming, neem dan gerust contact met het Warmteshop team op. Je kan ook een afspraak bij jou thuis maken, wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten om je verwarmingspaneel plafond te installeren? Koop dan onze infrarood verwarming in de online online winkel.

Warmteshop heeft ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Waar je vervolgens terecht kan voor advies en het kopen van een verwarmingspaneel plafond. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals breng de zon in huis met nieuwe verwarming kopen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!