fbpx

Waarom terrasverwarming elektrisch beter is dan gas

Terrasverwarming elektrisch of gas

Een terrasverwarming elektrisch verwarmt je terras in een handomdraai. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt: een elektrische terrasverwarming kan elke plek verwarmen door gebruik te maken van infrarood licht. Kies uit een ruim assortiment buiten heaters, ontworpen om je zomeravonden op het terras en tuinfeesten nog langer te laten duren. Maar ook zeker geschikt voor de winterperiode, wanneer je buiten warm wilt genieten.

Terrasverwarmer gas vs terrasverwarmer elektriciteit

Als je net begonnen bent met je zoektocht naar een terrasverwarming, weet je misschien nog niet het verschil tussen een terrasverwarmer gas en terrasverwarmer elektriciteit. Wat is een gasverwarming terras en is het beter dan een terrasverwarming elektrisch? We leggen het verschil uit.

Een terrasverwarming elektrisch gebruikt stralingswarmte om energie om te zetten in warmte. Deze manier van warmteoverdracht is zeer efficiënt, want de heater gebruikt tot 98% van de energie om een warme en aangename sfeer te creëren.

Een kleine terrasverwarmer gebruikt aardgas om je terras te verwarmen. Terwijl een terrasverwarmer gas een grote hoeveelheid warmte kan produceren, stijgt het grootste deel van de geproduceerde warmte onmiddellijk op, zonder de kans te hebben iemand te bereiken.

Een terrasverwarming elektrisch is over het algemeen goedkoper dan een gasverwarmer en neemt een veel kleinere ruimte in beslag. Omdat elektrische heaters alleen een stopcontact nodig hebben, hoef je ze niet bij te vullen en te slepen met de gevaarlijke gasflessen. Bovendien is een terrasverwarming elektrisch beter voor het milieu, omdat de afstanden tot brandbare materialen kleiner zijn.

De gasverwarming terras modellen zijn veel groter dan elektrische, maar ze verbruiken ook minder energie. Echter met de dure gasprijzen is een terrasverwarming elektrisch goedkoper, efficiënter en warmer. Daar komt bij dat een terrasverwarmer op gas niet erg milieuvriendelijk, want ze stoten veel kooldioxide uit.

terrasverwarmer terrasverwarming elektrisch

Een echt vuur nabootsen met elektrisch vuurtje

Niets ziet er zo authentiek en vertrouwd uit als een vuurplaats in de tuin. Recreëer deze warme en gezellige sfeer door een elektrisch vuurtje in je tuin te zetten. Deze elektrische kachels lijken niet alleen op het echte werk, maar zijn ook een stuk veiliger als je kleine kinderen in je tuin hebt rondlopen. Bovendien zijn ze beter voor het milieu dan een echte tuinhaard vanwege de kooldioxide-uitstoot.

Koop ten slotte een goedkoop elektrisch vuurtje welke je eenvoudig in het stopcontact steekt en warmte geeft. Het werkt om te genieten van een vuur dat zo lang duurt als je wilt. Een andere authentieke sfeermaker is de tuinhoutbrander. Tuinbranders creëren warmte tijdens elk seizoen, of het nu een koude winter of een milde zomer is.

Met elektrische vuurtjes in je tuin geniet je van de lange zomeravonden, zodra de zon verdwijnt en de wind opkomt. De terrasverwarmer infrarood is namelijk niet gevoelig voor wind, de warmte waait dus niet weg. De terras verwarmer verwarmt precies de plek waar je de warmte ook wilt hebben.

Stappenplan voor het gebruik van terrasverwarming infrarood

Misschien is het de eerste keer dat je een terrasverwarming infrarood gebruikt en vraag jij je af hoe je de heater veilig en efficiënt kunt gebruiken.

  • Kies allereerst een goede plek om je terrasverwarming elektrisch neer te zetten. Er moeten voldoende ventilatiemogelijkheden zijn.
  • Controleer nu het vermogen van de heater om kortsluiting te voorkomen.
  • Oververhitting kan niet voorkomen bij een terrasverwarming elektrisch van Warmteshop, omdat deze voorzien zijn van een beveiliging. Toch als je de heater niet gebruikt, zet je deze uit. Ook om energie te besparen natuurlijk.
  • Zorg er ook voor dat je nooit iets bovenop de terrasverwarming infrarood zet.
  • Een terrasverwarming elektrisch staand is voorzien van een omval beveiliging.
  • Kies voor een terrasverwarmer elektrisch hangend, zodat je geen snoeren op de grond hebt liggen. Extra veilig voor kinderen, omdat er geen struikelgevaar is.
    .

Klaar voor de winter met een verwarming terras. Met een terrasverwarming elektrisch kun je zelfs de koudste middagen en avonden in je tuin doorbrengen. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. Bezoek een Warmteshop showroom om ons assortiment infrarood heaters te ontdekken en natuurlijk om zelf de infraroodwarmte te voelen.

terrasverwarmer elektrisch

Informatie over terrasverwarmers elektrisch

Wil je meer informatie over terrasverwarmers elektrisch? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen binnen en buiten. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel binnen als buiten. En waar je een terrasverwarmer kan toepassen, ook voor zakelijk gebruik geschikt, zoals in de horeca.

Infrarood terrasverwarmer heeft het voordeel dat je deze ook in overdekte ruimtes mag gebruiken, zoals een partytent. Dit mag met een gasheater nooit en te nimmer vanwege het brandgevaar. Terrasverwarming elektrisch is veilig, duurzaam en goedkoop.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Kan je niet wachten? Koop dan onze terrasverwarmers elektrisch in de online online winkel.

Meer informatie over buitenverwarming en huis verwarmen met infrarood panelen kun je ook lezen in ons magazine, zoals goedkoop verwarmen zonder gas en lees ook onze tips bij chauffages kopen voor in huis.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!