fbpx

Kies de juiste verwarming buiten voor maximaal comfort

Verwarming buiten: het hele jaar door genieten van je buitenruimte

Wil je ook tijdens de koudere maanden optimaal genieten van je buitenruimte? Dan is een verwarming buiten een must-have. Een buitenverwarming zorgt ervoor dat je ook tijdens koude avonden kan genieten van je terras, balkon of tuin. Er zijn verschillende soorten terrasverwarmingen beschikbaar, waaronder gasverwarming, elektrische verwarming, infrarood terrasverwarmer en pelletverwarming. We nemen de verschillende soorten verwarming buiten door, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw buitenruimte.

#1 Pellet terrasverwarmer

Een pellet terrasverwarmer is een duurzame en milieuvriendelijke terrasverwarmer die werkt op houtpellets. Deze verwarming buiten is zeer efficiënt en verwarmt een groot oppervlak. Pellet terrasverwarmer is ideaal voor wie op zoek is naar een verwarmingssysteem dat weinig onderhoud vereist en toch een krachtige warmtebron biedt. Een pelletverwarming is ook milieubewust, daar je gebruikt maakt van de hout pellets. Aangename en knisperende warmte in te tuin.

terrasverwarmer elektrisch verwarming buiten

#2 Gasverwarming buiten

Gasverwarming buiten, ook wel verwarming op gas genoemd, is een veelgebruikt type terrasverwarmer. Een verwarming op gas is zeer efficiënt en kan grote buitenruimtes verwarmen. Een gasverwarming buiten is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden, en het is eenvoudig om de warmte-intensiteit aan te passen. Echter heeft het als nadeel dat het zeer gevoelig is voor windvlagen. En bovendien mag je een verwarming op gas nooit in (half) gesloten ruimtes gebruiken, zoals een partytent. Ook moet je rekening houden met de veilige opslag van de gastanks bij deze verwarming buiten.

#3Gasbrander terras

Een gasbrander terras is een draagbare buitenverwarmer die op propaangas werkt. Dit type verwarming is eenvoudig te gebruiken en kan snel worden aangestoken. Gasbrander terrassen zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een verwarmingssysteem dat gemakkelijk kan worden verplaatst en opgeslagen. Maar ook hierbij geldt dat het alleen in open ruimtes gebruikt mag worden.

#4 IR terrasverwarmer

Een IR terrasverwarmer, ook wel een infrarood terrasverwarmer genoemd, is een type elektrische buitenverwarmer dat infraroodstraling gebruikt om warmte te produceren. Dit type verwarming is erg efficiënt en kan een groot oppervlak verwarmen. IR terrasverwarmer is duurzaam en gemakkelijk in gebruik. Deze verwarming is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënt en milieuvriendelijk verwarmingssysteem. De korte golf IR straling is niet windgevoelig en zodra je de heater aanzet, is het ook gelijk warm. Een infrarood terrasverwarmer is verkrijgbaar in diverse modellen: staand, hangend of als mobiele terrasverwarming.

#5 Terrasverwarmer tafelmodel

Een terrasverwarmer tafelmodel is een compacte en draagbare buitenverwarming die vaak op tafels wordt geplaatst. Dit type verwarming is ideaal voor kleine buitenruimtes en is gemakkelijk te verplaatsen. Een terrasverwarmer tafelmodel werkt vrijwel altijd op elektriciteit en is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een verwarmingssysteem dat weinig ruimte inneemt en heerlijke warmte geeft rondom de tafel.

#6 Warmtelamp terras

Een warmtelamp terras is een ander type elektrische terrasverwarmer dat snel buitenruimtes verwarmt. Dit type verwarming buiten is duurzaam en heeft een lange levensduur, daar er gebruik wordt gemaakt van de korte golf infraroodstraling. Terras warmtelampen zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënt buiten verwarming systeem dat geen onderhoud vereist.

infrarood lampen

#7 Halogeen terrasverwarmer

Een halogeen terrasverwarmer is een type elektrische buitenverwarmer dat een efficiënte en krachtige warmtebron biedt. Dit type verwarming is ideaal voor buitenruimtes en is direct warm. Halogeen terrasverwarmers meestal compact en gemakkelijk te gebruiken. Een halogeen terrasverwarmer maakt ook gebruik van de korte golf infraroodstraling, welke niet gevoelig is voor wind. Ook mag je deze verwarming buiten in een overdekt terras gebruiken.

#8 Terrasverwarming met verlichting

Terrasverwarming met verlichting is een type buitenverwarmer dat warmte en licht produceert. Dit type verwarming is ideaal voor buitenruimtes die extra verlichting nodig hebben. Terrasverwarming met verlichting is meestal elektrisch en is eenvoudig aan de wand of muur te installeren.

Beste elektrische terrasverwarmer

De beste elektrische terrasverwarmer maakt gebruik van de korte golf infraroodstraling. Deze infrarood terrasverwarming staand, hangend of op voet is direct warm, zodra je de heater aanzet. Bovendien niet gevoelig voor wind, de warmte komt dus altijd op het terras terecht en waait niet weg, zoals bij een gasverwarming het geval is. Wat zijn de voordelen van een moderne terrasverwarmer infrarood?

 • Instant warmte: geen opwarmtijd nodig.
 • 100% veilig: geen open vuur of verbrandingsgevaar.
 • Aangenaam gevoel van warmte: zoals warmtestraling van de zon.
 • Het is niet de lucht die wordt verwarmd, maar rechtstreeks het lichaam.
 • Zeer hoge efficiëntie: laag energieverbruik.
 • 50% lagere verbruikskosten in vergelijk met terrasverwarming op gas.
 • Op afstand bedienbaar met geïntegreerde thermostaat.
 • Lange levensduur warmtelampen van 10.000 uur
 • Geen nare geuren en een benauwde lucht.
 • Ruimtebesparend door wand- of plafondmontage.
 • Ook voor mobiel gebruik op voet.
 • Veilig te gebruiken in gesloten ruimtes, zoals wintertuin of partytent.

Altijd warm met verwarmer buiten verwarming buiten

Maak je terras comfortabel met de juiste buiten verwarming

Buiten verwarming is een essentieel onderdeel om je buitenruimte het hele jaar door te gebruiken. Er zijn verschillende soorten terrasverwarmingen beschikbaar die passen bij diverse behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals het verwarmingsbereik, de brandstof en de grootte van je buitenruimte bij het kiezen van een geschikte buiten verwarming. Of je nu kiest voor gasverwarming, elektrische verwarming of pelletverwarming, met de juiste buitenverwarming geniet je maximaal van je buitenruimte, ongeacht de weersomstandigheden.

Wil je meer informatie over buiten verwarming ontvangen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen buiten en binnen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming en terrasverwarmer buiten.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Uiteraard kan je ook terecht in onze online winkel voor infrarood terrasverwarming kopen en infrarood paneel kopen.

Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons infrarood verwarming magazine, zoals goedkoop verwarmen zonder gas en wat is het beste alternatief voor convector verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!