fbpx

Nadelen buitenverwarming op gas 

Wat zijn de nadelen van buitenverwarming op gas

Buitenverwarming op gas is steeds populairder voor het verwarmen van terrassen en buitenruimtes. Het is snel en gemakkelijk in gebruik en zorgt voor een aangename warmte op koele avonden. Echter, naast de voordelen, heeft deze vorm van buitenverwarming ook enkele nadelen. Wat zijn de nadelen buitenverwarming op gas en wat is de beste oplossing voor deze nadelen gasverwarming terras?

6 Nadelen gas verwarming buiten

#1 Hoge kosten gasflessen

Een van de nadelen van buitenverwarming op gas is de kosten. Gas verwarming buiten is duur om te installeren en te onderhouden. De gasflessen moeten regelmatig worden vervangen, wat een extra kostenpost met zich meebrengt. Daarnaast zijn gasflessen niet altijd even gemakkelijk verkrijgbaar en moeten ze vaak bijgevuld worden bij een speciaalzaak. Bovendien is het gesleep van de gasflessen ook niet echt plezierig.

#2 Veiligheid buiten verwarming op gas

Gas is een brandbaar gas en kan bij verkeerd gebruik tot gevaarlijke situaties leiden. Een buitenverwarming op gas moet daarom zorgvuldig worden geïnstalleerd en onderhouden. Je moet bijvoorbeeld zorgen voor voldoende ventilatie. En de gasflessen moeten op een veilige afstand worden geplaatst. Dit vergt extra aandacht en tijd, en is niet altijd even praktisch. Ook het opslaan van de gevulde gasflessen moet op een veilige plek plaatsvinden.

buitenverwarming op gas

#3 Alleen in open ruimte gebruiken

Een buitenverwarming op gas mag je nooit en te nimmer in een (half) gesloten buitenruimte gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een partytent of overdekt terras. Vanwege brandgevaar en gasvorming is dit zelfs verboden. De oplossing voor een buitenverwarming in een partytent is een elektrische terrasverwarmer. Een infrarood terrasverwarming mag je zowel binnen als buiten en in halfgesloten ruimtes gebruiken. Uiterst veilig en heerlijk warm.

#4 Onaangename geur op het terras buiten

Een ander nadeel van buitenverwarming op gas is dat het kan zorgen voor een onaangename geur op het terras. Het verbranden van gas kan namelijk leiden tot de vorming van roet en andere verontreinigingen, die een vieze geur kunnen verspreiden. Dit kan hinderlijk zijn voor mensen die graag buiten willen genieten van een frisse lucht. Een infrarood terrasverwarmer daarentegen veroorzaakt geen verbranding en verspreidt geen geur, waardoor het een betere optie kan zijn voor mensen die gevoelig zijn voor geuren.

#5 Slecht voor het milieu

Gas is een fossiele brandstof en het gebruik ervan draagt bij aan de CO2-uitstoot. Door te kiezen voor een buitenverwarming op gas, draag je dus indirect bij aan klimaatverandering. Dit is voor veel mensen een reden om te kiezen voor een meer milieuvriendelijke oplossing, zoals een infrarood terrasverwarmer.

#6 Geluidsoverlast buitenverwarming gas

Buitenverwarming gas maakt vaak een tikkend geluid, wat vaak als storend wordt ervaren. Dit geluid wordt veroorzaakt door het veranderen van de druk in de gasfles en kan zorgen voor geluidsoverlast, met name in stedelijke gebieden. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die graag van rust en stilte genieten op hun terras.

#7 Gevoelig voor windvlagen

Buitenverwarming op gas is gevoelig voor wind. Dat wil zeggen dat er als een windvlaag komt, de warmte wegwaait en dus terecht komt bij de mensen die op het terras zitten. 

Voordelen en nadelen terrasverwarmer infrarood terrasverwarmer

Oplossing is infrarood terrasverwarmer: veilig en zuinig

Een betere oplossing voor het verwarmen van een terras is een infrarood terrasverwarmer. Infraroodstralen verwarmen niet de lucht, maar de objecten en mensen op het terras. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte verwarming van de ruimte. Daarnaast is een infrarood terrasverwarmer energiezuiniger dan een buitenverwarming op gas en veroorzaakt het geen CO2-uitstoot. Bovendien zijn infraroodstralen niet gevoelig voor windvlagen, de warmte waait dus niet weg.

Een ander voordeel van een infrarood terrasverwarmer is dat het gemakkelijker en veiliger in gebruik is dan een buitenverwarming op gas. Een infrarood terrasverwarmer heeft bijvoorbeeld geen brandstof nodig en hoeft dus niet regelmatig bijgevuld te worden. Bovendien is infrarood terrasverwarming ook uitgerust met beveiligingsmechanismen om oververhitting en andere gevaren te voorkomen.

Infrarood terrasverwarmer is bovendien stiller dan buitenverwarming op gas. Infraroodstralen worden opgewekt door een elektrisch element en er is dus geen tikkend geluid van gasflessen die in druk veranderen. Geruisloos en geurloos terras verwarmen.

Ten slotte is een elektrische terrasverwarming compacter en lichter dan buitenverwarming op gas. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen en nemen minder ruimte in beslag op het terras. Ook kan je kiezen voor een terrasverwarmer staand of hangend. Bij een hangend model kun je bovendien het snoer netjes wegwerken.

Veilige buitenverwarming is infrarood terras verwarmer

Buitenverwarming op gas kan een aantrekkelijke optie lijken voor het verwarmen van een terras, maar het heeft ook enkele nadelen, zoals kosten, veiligheid, milieueffecten en geluidsoverlast. Een betere oplossing voor het verwarmen van een terras is een infrarood terras verwarmer. Dit type terras verwarming is energiezuiniger, veiliger, stiller en compacter dan buitenverwarming op gas. Kies dus voor een infrarood terrasverwarmer voor een comfortabele, efficiënte en milieuvriendelijke manier om je buitenruimte te verwarmen.

Voordelen infrarood buitenverwarming elektrisch

– 50% lagere verbruikskosten in vergelijk met terrasverwarming op gas.
– Buitenverwarming elektrisch is op afstand bedienbaar met geïntegreerde thermostaat.
– Lange levensduur infrarood lampen van 10.000 uur
– Geen nare geuren en een benauwde lucht.
– Ruimtebesparend door wand- of plafondmontage.
– Ook voor mobiel gebruik op stevige voet.
– Te gebruiken in gesloten ruimtes, zoals wintertuin of partytent.
– Direct warm, geen opwarmtijd
– Niet gevoelig voor wind, instant warmte.

terras verwarmer buiten

Meer informatie over terrasverwarmer kopen

Wil je meer informatie over terrasverwarmer kopen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming en welke terrasverwarmer het beste bij jouw buitenruimte past.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Uiteraard kan je ook terecht in onze online winkel voor infrarood terrasverwarming kopen en infrarood paneel kopen. Kan je niet wachten? Koop dan onze verwarming buiten in de online online winkel

Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons infrarood verwarming magazine, zoals over badkamer verwarming met een handdoekdroger zwart.

Koop nu terrasverwarmer bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!