fbpx

Wat is een infrarood toren?

Wat is een infrarood toren en hoe werkt het?

Een infrarood toren is een moderne verwarmingsoplossing die gebruik maakt van infraroodstraling om een ruimte te verwarmen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingsmethoden, die de lucht verwarmen, zenden infrarood torens directe warmte uit die objecten en personen in de kamer verwarmen. Dit zorgt voor een aangenaam en natuurlijk aanvoelende warmte. Je kunt het vergelijken met het zachte warme gevoel van zonnestralen op je huid, maar dan zonder de schadelijke UV-straling.

De werking van een infrarood toren is eenvoudig maar efficiënt. Het apparaat zet elektrische energie om in infraroodstralen, die vervolgens direct de omgeving verwarmen. Deze directe verwarmingsmethode maakt de infrarood toren niet alleen comfortabel, maar ook uiterst efficiënt in gebruik.

Verschillen met andere verwarmingssystemen

In vergelijking met andere verwarmingssystemen, zoals centrale verwarming of convectorkachels, biedt de infrarood toren enkele unieke voordelen. Traditionele systemen verwarmen de lucht, die vervolgens circuleert in de ruimte. Dit kan leiden tot ongelijkmatige verwarming en verlies van warmte door luchtcirculatie. De infrarood toren, daarentegen, zorgt voor een directe en gelijkmatige verwarming zonder luchtcirculatie, wat resulteert in een comfortabeler binnenklimaat.

warmteshop infrarood panelen in woonkamer 2 stuks infrarood toren

Kostenbesparing en efficiëntie

Een van de grootste voordelen van een infrarood toren is de kostenbesparing. Deze torens vereisen geen onderhoud en hebben een laag energieverbruik. Omdat ze de lucht niet verwarmen, is er minder energieverlies, wat zich vertaalt in een lagere energierekening. Daarbij komt ook dat de warmte intenser voelt, waardoor je de temperatuur lager kunt instellen. Zo’n 3 graden lager. Iedere graad die je naar beneden bijstelt bespaart je alweer 6% op de energiekosten.

Voorbeeldberekening infrarood toren

Stel je voor dat je een infrarood toren gebruikt in een kamer van 20m²:

Gemiddeld energieverbruik van een infrarood toren: 0,4 kW per uur.

Stel dat de toren gemiddeld 5 uur per dag wordt gebruikt.

Dagelijks verbruik: 0,4 kW x 5 uur = 2 kW.

Maandelijks verbruik: 2 kW x 30 dagen = 60 kW.

Bij een gemiddelde energieprijs van €0,22 per kW, kost dit slechts €13,20 per maand.

Waarom kiezen voor een infrarood toren?

Een infrarood toren is niet alleen een slimme keuze voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door het lage energieverbruik en de efficiënte warmteoverdracht, draagt het bij aan een lagere CO2-uitstoot. En als je voor groene stroom kiest, stoot je helemaal geen CO2 uit.  Bovendien, door de afwezigheid van luchtverplaatsing, is het een ideaal verwarmingssysteem voor mensen met allergieën.

Voordelen infrarood toren op een rij

  1. Directe warmteafgifte: Infrarood torens zorgen voor directe warmte, vergelijkbaar met de warmte van de zon. Deze directe verwarming betekent dat je snel de effecten voelt, zonder te wachten tot de lucht in de kamer opwarmt. Dit maakt deze warmtepanelen ideaal voor zowel snelle als langdurige verwarming.
  2. Energie-efficiëntie: Door hun werkwijze zijn IR torens bijzonder energie-efficiënt. Ze zetten bijna alle verbruikte energie om in warmte, wat resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk.
  3. Geen luchtcirculatie: In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die de lucht in een kamer verwarmen en daardoor stof en allergenen kunnen verspreiden, werken onze torens zonder luchtcirculatie. Dit maakt ze een gezondere keuze, vooral voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.
  4. Onderhoudsvrij: IR torens hebben het voordeel dat ze weinig tot geen onderhoud nodig hebben. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite maar ook de kosten die normaal gesproken gepaard gaan met het onderhouden van traditionele verwarmingssystemen.
  5. Gelijkmatige verwarming: Deze torens zorgen voor een gelijkmatige verwarming van de ruimte. In tegenstelling tot andere systemen waarbij de warmte kan stijgen en concentreren bij het plafond, verspreiden infrarood torens de warmte gelijkmatig over de ruimte, wat bijdraagt aan een comfortabeler binnenklimaat.
  6. Veilig en betrouwbaar: Infraroodverwarming is ontworpen met veiligheid in gedachten. Ze hebben geen open vlammen of hete oppervlakken die brandgevaar kunnen opleveren, wat ze een veilige optie maakt in huishoudens met kinderen of huisdieren.
  7. Esthetisch ontwerp: Deze torens zijn vaak slank en stijlvol vormgegeven, waardoor ze naadloos in elk interieur passen. In tegenstelling tot omvangrijke radiatoren of opvallende kachels, kan een infrarood toren een subtiele, moderne aanvulling zijn op je woninginrichting.
    .

De combinatie van deze voordelen maakt de infrarood toren een aantrekkelijke keuze voor iedereen die op zoek is naar een comfortabele, kosteneffectieve en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing.

verwarmen met infraroodstraling

Meer weten over verwarmen met infraroodstraling?

Infrarood torens staan voor comfort, efficiëntie en duurzaamheid. Met dit innovatieve verwarmingssysteem geniet je van een aangename warmte, bespaar je op energiekosten en draag je bij aan een beter milieu.

Wil je meer informatie over verwarmen met infraroodstraling? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming. Ook kun je een infrarood toren goed toepassen als bijverwarming, bijvoorbeeld in de werkkamer of als aanvulling op je hoofdverwarming.

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Breng een bezoek aan onze infrarood verwarming winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals wat de sauna voordelen en nadelen zijn. Hierbij vergelijken we de traditionele sauna met een infrarood sauna. Kom ook meer te weten over de infrarood straler badkamer als bijverwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!