fbpx

Infrarood panel heater: werking en voordelen

Stijlvol verwarmen met infrarood panel heater

Geniet van ultiem comfort en moderne stijl met een infrarood panel heater. Dit innovatieve verwarmingspaneel biedt niet alleen een efficiënte manier om je huis te verwarmen, maar voegt ook een elegante touch toe aan je interieur. Geniet van de voordelen van directe warmte, verbeterde luchtkwaliteit en het verdwijnen van schimmels, allemaal terwijl je energiekosten bespaart.

Wat is een infrarood panel heater?

Een infrarood panel heater is een geavanceerd warmtepaneel dat gebruikmaakt van infraroodstraling om ruimtes efficiënt te verwarmen. Middels elektriciteit wordt de energie omgezet in infraroodstraling die de objecten in de kamer verwarmen. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, verwarmt een infrarood panel heater niet de lucht, maar de objecten en mensen in de kamer. Dit zorgt voor een directe en aangename warmte die je binnen enkele minuten voelt. 

Hoe werkt een infrarood panel heater?

Het werkingsprincipe van een infrarood panel heater is eenvoudig maar effectief. Het paneel zendt infraroodstralen uit, die vergelijkbaar zijn met de warmte van de zon. Deze IR straling van de infrarood panel heater wordt geabsorbeerd door meubels, muren en zelfs je huid, wat resulteert in een gelijkmatige en comfortabele warmteverspreiding. Omdat er geen luchtcirculatie is, blijft de lucht fris en vrij van stofdeeltjes, ideaal voor mensen met allergieën.

Bovendien weerkaatsen de infraroodstralen op de objecten, waardoor je van alle kanten de intense warmte voelt. Bovendien houden meubels, vloer, muren de warmte lang vast, zodat je ook geniet van een energiezuinige verwarming. Je kunt hierdoor de infrarood panel heater 2 tot 3 graden naar beneden bijstellen, wat scheelt in de verwarmingskosten. Iedere graad dat je de thermostaat naar beneden bijstelt, bespaar je 6% op de verwarmingskosten. 

warmteshop infrarood verwarming design woonkamer inductie verwarmer infrarood panel heater

Voordelen elektrische verwarming ten opzichte van gasverwarming

Infrarood panel heater is een elektrische verwarming en biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele gasverwarming:

  • Energie-efficiëntie: Ze gebruiken minder energie omdat ze direct warmte afgeven aan objecten en mensen, zonder onnodige opwarming van lucht.
  • Lagere kosten: Door de efficiënte werking kunnen je energiekosten aanzienlijk dalen.
  • Milieuvriendelijk: Geen verbranding van fossiele brandstoffen, dus minder CO2-uitstoot. En in combinatie met groene stroom is de CO2 zero.
  • Geen onderhoud: Geen bewegende delen of filters die regelmatig moeten worden schoongemaakt of vervangen.
  • Eenvoudige installatie: geen breekwerkzaamheden komen eraan te pas, enkel een paar gaten in de muur boren en je hangt de infrarood panel heater op. 
  • Prachtige designs: verkrijgbaar in prachtige design verwarming modellen, zoals handdoekdroger, spiegelverwarming en foto verwarming. 

Gezonde voordelen van infrarood panel heaters

Het gebruik van een infrarood panel heater brengt diverse gezondheidsvoordelen met zich mee. Doordat er geen luchtcirculatie is, blijven stofdeeltjes en allergenen minimaal, wat de luchtkwaliteit aanzienlijk verbetert. Daarnaast worden muren warm gehouden, wat helpt bij het voorkomen van schimmelgroei. De infraroodstraling zelf heeft ook positieve effecten op het lichaam, zoals het verbeteren van de bloedsomloop en verlichting van spierpijn.

  • Geen luchtcirculatie, dus minder stofdeeltjes
  • Warme muren voorkomen schimmel
  • Infraroodstraling verbetert bloedsomloop
  • Verlicht spierpijn en stijfheid
beste elektrische verwarming badkamer handdoekdroger

Stijlvol design voor elke ruimte

Infrarood panel heaters zijn niet alleen functioneel, maar ook een lust voor het oog. Een infrarood panel heater is verkrijgbaar in diverse designs, waaronder als stijlvolle handdoekdroger, als infrarood spiegel en gepersonaliseerde infrarood verwarming met print waarop je je eigen foto kunt laten drukken. Deze veelzijdigheid maakt ze perfect voor elke kamer in huis, van badkamer verwarming tot een warmtepaneel woonkamer.

Eenvoudige installatie aan wand of plafond

De installatie van een infrarood panel heater is eenvoudig en flexibel. Of je nu kiest voor montage aan de wand of aan het plafond, de installatie vereist geen ingrijpende bouwkundige aanpassingen. Hierdoor kun je snel genieten van de efficiënte en comfortabele warmte die deze verwarmingspanelen bieden. Bij de levering van een infrarood panel heater wordt ook een installatiekit meegeleverd en montagebeugel. 

Informatie over duurzaam verwarmen met infrarood

Wil je meer informatie over duurzaam verwarmen met infraroodstraling? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een verwarmingspaneel toepast als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen wat zeker bijdraagt aan duurzaam verwarmen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals hoe duurzaam huis verwarmen en we geven je tips bij welke terrasverwarmer kiezen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!