badkamer-blog-001
badkamer-blog-002
badkamer-blog-003
badkamer-blog-001
badkamer-blog-002
badkamer-blog-003

Verwarm je badkamer op een slimme manier.

Verwarm je badkamer op een slimme manier.

 

Verwarm je badkamer met een infrarood paneel aan de muur.
De badkamer is voor de meeste mensen de meest favoriete plaats in de woning. Maar voor andere mensen is deze kamer een nachtmerrie. Ze wordt als koud en kil ervaren wanneer men uit een heerlijk warm bed komt.

Wat je ochtend ritueel ook is, aan het begin van de dag wil je genieten van het nodige comfort.

De huidige situatie in veel woningen is dat de badkamer met een elektrische verwarming van de nodige warmte voorzien wordt. Men gaat een warme luchtblazer gebruiken om de aanwezige lucht op te warmen.

Ondanks de aanwezige lucht in de ruimte snel op temperatuur is, ervaart men snel dat dit niet de juiste keuze om deze kamer lekker warm te maken. Al snel ervaart men de negatieve gevolgen van deze warme luchtblazers tijdens het verlaten van de douche.

Je hebt net genoten van het warm water en als je uit de douche stapt voelt de warme lucht uit de verwarming zeer kil aan. Doordat we naakt en nat in deze luchtstraal staan koelt ons lichaam snel af en dit voelt zeer oncomfortabel.

Badkamer verwarming

Infrarood verwarming in de badkamer

Het grote voordeel van een infrarood verwarming in de badkamer, maar ook in de rest van de woning, is dat we hier geen lucht gaan opwarmen maar alle objecten.

Als eerste zal de vloer in de badkamer aangenaam warm worden, vervolgens de muren, de meubels en ook de personen die in de ruimte aanwezig zijn. De aanwezige lucht wordt ook warm doch dit wordt veroorzaakt door de opgewarmde massa. Verwarm je badkamer slimmer met een infrarood verwarming.

Wanneer de badkamer op deze wijze opgewarmd is heeft dat verschillende voordelen. Wanneer men net uit de douche stapt zal men een aangename stralingswarmte ervaren. Geen geforceerde luchtstroom maar heerlijke zonnestralen welke uit het infrarood paneel komen.

Het comfortgehalte zal met deze verwarming sterk stijgen. Een ander groot voordeel is dat doordat de objecten warmer zijn dan de aanwezige lucht, het fenomeen condensatie onmogelijk wordt.

Dus zelf wanneer je een hete douche neemt zullen de muren en de vloer droog blijven. Hierdoor is schimmelvorming in de badkamer onmogelijk. Wanneer schimmel reeds aanwezig moest zijn zal deze verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Infrarood spiegel als verwarming

Wanneer je niet over de nodige ruimte beschikt in de badkamer kan je steeds kiezen voor een infrarood verwarming in de vorm van een spiegel. Een badkamer kan niet zonder een spiegel en wanneer deze spiegel ook nog eens je badkamer aangenaam kan verwarmen is dat leuk meegenomen.

Overbodig om te vermelden dat deze spiegel gevrijwaard blijft van condensatie en damp.

Badkamer spiegel verwarming

Handdoek droger met infrarood verwarming

Een andere zeer aantrekkelijke vorm van badkamerverwarming met infrarood functie is een handdoek droger. Deze verwarming beschikt over 2 aparte zones die elk hun eigen functie hebben.

De bovenste sectie zorgt voor een aangename infrarood straling die je badkamer aangenaam verwarmt. Verwarm je badkamer met deze infrarood verwarming door een heerlijke stralingswarmte in de badkamer los te laten.

Het onderste gedeelte is een handdoek droger welke op een lagere temperatuur werkt en geschikt is om je handdoeken lekker droog en warm te maken.

Infrarood paneel aan het plafond

Wanneer je echt geen plaats meer hebt aan de muren kan je een infrarood verwarming perfect aan het plafond plaatsen. Doordat we hier met een stralingswarmte werken in plaats van een luchtverwarming zal de warmte naar beneden komen.

Zelfs het paneel inbouwen in het plafond behoort tot de mogelijkheden. Indien je wenst kan een paneel zelfs voorzien worden met LED verlichting.

Wens je meer informatie te ontvangen over deze manier van verwarmen?

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Met welke van onze gratis diensten kunnen wij u helpen.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *