fbpx

Infrarood verwarming kantoor is aan te raden

Op kantoor is infrarood verwarming ook aan te raden

Op kantoren zorgt infrarood verwarming kantoor voor een aangename en comfortabele warmte. Deze manier van verwarmen geeft de gebruiker een ongekend bedieningsgemak. Bovendien zorgt de speciale maatvoering ervoor dat de infrarood panelen perfect in het systeemplafond passen.

Infrarood verwarming kan je op vele manieren toepassen. Als spiegel infrarood verwarming in de badkamer, een krijtbord paneel in de keuken of een infrarood paneel met verlichting in de woonkamer. Maar ook op kantoor is infrarood verwarming zeker aan te raden.

Je integreert de infrarood verwarming kantoor eenvoudig in het systeemplafond. Dankzij de standaard afmetingen passen ze namelijk altijd in het rasterplafond. Daarnaast hang je een infrarood verwarming krijtbord in de vergaderzaal welke dient als verwarming en brainstorm bord.

Een bureau fiberpaneel verwarming kantoor zorgt voor extra warmte onder het bureau. De mogelijkheden van verwarmen met gezonde infrarood stralen zijn ongekend groot.

Infrarood paneel systeemplafond

Plafondverwarming

Plafondverwarming wordt steeds populairder. Door de snelle reactietijd wordt de ruimte dan ook comfortabel verwarmd. De temperatuur blijft tevens op een constante temperatuur, wat natuurlijk erg prettig is als je kantoor werkt.

De meest voorkomende klacht op kantoren is namelijk binnenklimaat. Wat het lastig maakt om tot een ideaal klimaat te komen, zijn de individuele warmte behoeften. Het is vaak zeer inefficiënt om een grote kantoortuin of aparte kamers door middel van conventionele lucht verwarming kantoor te verwarmen.

De warmte behoefte ligt bovendien ook per persoon anders. De ene werknemer heeft het al warm bij 19 graden Celsius, terwijl de andere persoon het aangenaam warm heeft bij 22 graden. Door infrarood verwarming kantoor te gebruiken stel je alle werknemers tevreden.

Met infrarood paneel systeemplafond verwarm je één kantoor ruimte of de hele kantoortuin. Naast alle voordelen van IR verwarming kantoor is het voor kantoren zeer spaarzaam om ruimtes of zones apart van elkaar te verwarmen. Hierdoor kan voor iedere werkplek de gewenste temperatuur afzonderlijk worden ingesteld middels plafond verwarming kantoor.

Infrarood plafondverwarming

IR plafondverwarming

bureauverwarming-003

Met infrarood plafondverwarming geniet iedereen op kantoor van een optimaal binnenklimaat. De temperatuur blijft op een constant niveau en bovendien is er geen luchtcirculatie. IR plafondverwarming warmt namelijk niet de lucht op, zoals een convectie kachel dat doet, maar direct de objecten en mensen.

De muren, vloer en kantoormeubelen houden de warmte lang vast en weerkaatsen de infraroodstralen opnieuw de ruimte in. De werknemers die zich in het stralingsbereik van de infrarood plafond verwarming kantoor bevinden voelen daardoor van alle kanten de warmte.

Doordat de lucht niet circuleert blijft de lucht schoon. Er zweven geen stofdeeltje of bacteriën in de lucht. Dit heeft als voordeel dat het personeel ook minder snel ziek wordt, zoals een verkoudheid.

De stralen van de IR verwarming kantoor raken de huid van het personeel, maar dringen niet naar binnen. De warmte heeft bovendien een gezonde uitwerking op het personeel. De bloedsomloop verbetert en rug- en nekklachten worden minder. Spieren ontspannen en gewrichtspijnen nemen af.

Allemaal voordelen van kantoor verwarmen met infrarood plafondverwarming. Schoon binnenklimaat, geen rondzwevende stofdeeltjes in de lucht, geen koude lucht circulatie, aangename warmte, constante temperatuur en gezonde straling voor het lichaam.

Plafondverwarming infrarood

Plafondverwarming installeren

De plafondverwarming infrarood zien we veel terug bij kantoren, winkelruimtes en showrooms en beurshallen. Eigenlijk overal waar een systeemplafond is aangebracht kan je een infrarood plafondverwarming installeren. Dit kan vooraf of achteraf.

Dankzij de subtiele standaard witte RAL kleur 9016 gaan de infrarood panelen naadloos op in het systeemplafond. Het oppervlak van het infrarood paneel systeemplafond is gemaakt van metaal en afgewerkt met een fijne poedercoat laag. Daardoor is het elektrische verwarmingspaneel nauwelijks te onderscheiden van een conventioneel roosterelement.

De plafondverwarming infrarood is ideaal voor gebruik in kleine tot zeer grote ruimtes. Dankzij de standaard afmetingen is dit modulaire systeem overal eenvoudig te plaatsen. De infrarood plafondverwarming installeren is eenvoudig bij een nieuw roosterplafond alsmede achteraf bij een bestaand systeemplafond.

Op ieder moment kan je een plafond verwarming kantoor installeren. Dat is het mooie van deze infrarood plafond panelen. Met een infrarood plafondverwarming heb je volledige flexibiliteit in het ontwerp van de ruimtes.

Iedere module kan namelijk op elk gewenst moment worden gewijzigd door simpelweg een rooster te verplaatsen. Verandert de indeling op kantoor? Dan verplaats je de IR panelen van de verwarming kantoor eenvoudig mee.

bureauverwarming-002

Infrarood panelen afmetingen

Elektrische plafondverwarming

De infrarood verwarming kantoor is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Ze passen daardoor altijd in het systeemplafond met rasters van 60 x 60 cm en 120 x 60 cm.

Voor beide infrarood panelen afmetingen zijn enkele of dubbele panelen verkrijgbaar. De vierkante enkele panelen hebben een verwarmingsvermogen van 400 watt. De rechthoekige elektrische plafondverwarming panelen vervangen twee roosterelementen en genereren een warmte met een wattage van 800 watt.

Je hebt keuze in de infrarood panelen afmetingen, modellen en vermogen om jouw kantoor te verwarmen met infrarood. Welke IR panelen plafond het meest geschikt zijn voor jouw bedrijfspand en hoeveel warmtepanelen je nodig hebt, is afhankelijk de structuur van het gebouw, de isolatiewaarde, het aantal buitenmuren en de grootte van de kamers.

Gezond verwarmen

Gezond binnenklimaat

Gezond verwarmen van een kantoorruimte is mogelijk middels de infrarood verwarming kantoor van de Warmteshop. De infrarood plafondverwarming levert een gezond en prettig binnenklimaat op. Daarom gaan gezondheid en infrarood verwarming zeer goed samen.

De beste temperatuur voor op kantoor is 22 graden Celsius. Een te lage temperatuur is vervelend, maar een te hoge temperatuur is ook niet goed. Dit kan zelfs voor medewerkers met hart- en vaatproblemen gevaarlijk zijn. Bij 22 graden zijn de kantoor medewerkers ook het meest productief.

Bij het creëren van een gezond binnenklimaat op kantoor spelen verschillende factoren een rol. Denk aan de indeling van het kantoor, toevoer van voldoende verse lucht en het voorkomen van tocht. Met IR plafondverwarming zorg je voor een constante temperatuur en een juiste vochtigheidsgraad.

Indien er bij een bureau nog behoefte is aan extra warmte, kan je dit eventueel bijverwarmen met een bureau fiberpaneel van 150 watt. Deze bevestig je middels een plakstrip aan de onderkant van het bureau. De afmeting infrarood paneel bureau is slechts 60 x 30 x 0,5 cm waarmee je nooit meer koude benen en voeten hebt.

Elektrisch verwarmen

Elektrische infrarood verwarming kantoor

De voordelen van elektrisch verwarmen met elektrische infrarood verwarming kantoor zijn onder andere:

– Thermostaat gestuurd.
– Te combineren met elk systeemplafond.
– Ideaal voor bedrijfsruimten en kantoren.
– Ook geschikt voor winkels en showrooms.
– Plafondverwarming installeren is ongecompliceerd.
– Eenvoudig vooraf of achteraf in het roosterplafond te plaatsen.
– Optimaal binnenklimaat.
– Gerichte warmte en betere luchtkwaliteit.

Wil je meer informatie over elektrisch verwarmen met infrarood? Neem contact op de Warmteshop. Lees ook ons blog magazine met meer informatie over bijvoorbeeld je hobbykamer of werkplaats verwarmen en infrarood verwarming in de badkamer.

Wil je zelf alvast de infrarood warmte voelen? Kom langs bij één van onze infrarood verwarming winkel in de België of Nederland.