fbpx

Je hobbykamer of werkplaats verwarmen

Je hobbykamer of werkplaats verwarmen

Wil je een hobbykamer of werkplaats verwarmen op een energiezuinig en snelle manier? Denk dan zeker eens aan een infrarood verwarming. Deze plaatsen hoeven meestal niet continue verwarmd te worden. Een flexibele verwarming is dan meer dan welkom. 

Soms is het zelfs niet nodig om de ganse kamer te verwarmen wanneer je slechts een korte termijn in deze kamer vertoeft. De ruimte snel verwarmen is dan meer dan welkom. Het elektrisch bijverwarmen van de hobbykamer of werkplaats is bovendien zuiniger dan een centrale verwarming op starten. 

Daarnaast is een elektrische kachel met infrarood duurzaam in verbruik, wanneer je het combineert met groene stroom. Zuinig, duurzaam en snel hobbykamer of werkplaats verwarmen met infrarood verwarming. 

Elektrisch verwarmen 

Hobbykamer of werkplaats elektrisch verwarmen met infrarood panelen is een slimme keuze. Infrarood verwarming is geschikt als hoofdverwarming of als bijverwarming. Voor nieuwbouw woningen wordt al vaak gekozen om infrarood verwarming in te zetten als hoofdverwarming systeem. 

Een nieuwbouw woning is goed geïsoleerd waardoor je weinig energie nodig hebt om de ruimtes snel op temperatuur te brengen. Dankzij de snelle reactietijd van 8 tot 15 minuten is de hobbykamer of werkplaats snel warm. 

In bestaande woningen, waar al een verwarmingssysteem is aangelegd, is infrarood verwarming zeer goed toe te passen als bijverwarming. Extra warmte voor de koudere zones in huis of in de winter maanden. Zoals een infrarood verwarming badkamer of voor de hobbykamer. 

Gebruik een mobiele verwarming voor ruimtes die minder vaak worden gebruikt. Zoals het verwarmen van hobbykamer of werkplaats. Zodra je de elektrische verwarming aanzet, geniet je vrijwel direct van de heerlijke intense infrarood warmte. Je hebt het nooit meer koud in jouw hobbyruimte of werkplaats. 

hobbykamer of werkplaats verwarmen

Soorten elektrische kachels

Er zijn verschillende soorten elektrische kachels verkrijgbaar. De diverse soorten elektrische verwarming zijn niet even zuinig als een elektrische infrarood kachel en ze werken anders. Je kan daarom de diverse soorten elektrische kachels niet met elkaar vergelijken. 

De meeste klassieke kachel op elektra is de nachtverwarming. Maar keramische verwarming werkt ook op elektra. De meest eenvoudige elektrische convector van de doe-het-zelf zaak valt eveneens onder de elektrische verwarming. Het verwarmt de hobbykamer of werkplaats middels elektriciteit op.

Deze soorten elektrische kachels zijn niet te vergelijken met de innovatieve en geavanceerde elektrische infrarood verwarming. Infraroodverwarming is een zeer zuinige en duurzame manier van elektrisch verwarmen. En daarom ideaal voor hobbykamer of werkplaats verwarmen. Ook zeer geschikt als infrarood verwarming om een zolder te verwarmen. 

Verwarmen met fossiele brandstoffen is niet meer van deze tijd. Elektrisch hobbykamer of werkplaats verwarmen is de toekomst. Geen CO2 uitstoot en zuinig in verbruik. Waarom niet nu al starten met de moderne manier van verwarmen? 

Werking infrarood verwarming

De werking van infrarood verwarming is anders dan bij een conventionele verwarming die op elektriciteit werkt. Een gewone elektrische kachel blaast warme lucht , welke in de hobbykamer of werkplaats circuleert. Iedereen weet dat warmte eerst stijgt, voordat de hobbykamer of werkplaats verwarmd is ben je veel tijd en geld verder. Bovendien wil je de ruimte snel verwarmen. 

Infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar direct de objecten en mensen in de ruimte. De muren, vloer, meubels en andere vaste voorwerpen houden de infrarood warmte lang vast. Daarnaast weerkaatsen de stralen op bijna alles in de hobbyruimte of werkplaats. Zodra jij in het stralingsgebied zit voel je de warmte van alle kanten je lichaam binnendringen. 

De vraag is infrarood verwarming gelijk aan elektrische verwarming is dus te beantwoorden met nee. Je kan infrarood warmte vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijk uv-straling. 

Zodra je vanuit de schaduw in de zon loopt, voel je de warmte direct op je lichaam. Ditzelfde effect hebben de infrarood stralen. het is niet voor niets dat infraroodverwarming ook wel zonne-verwarming wordt genoemd. Met IR verwarming haal je de zon in huis. 

hobbykamer of werkplaats verwarmen

Werkplaats elektrische kachel

Een werkplaats elektrische kachel is ideaal om deze ruimte te voorzien van aangename warmte. Je hoeft namelijk niet de gehele werkplaats op te warmen om het lekker warmt te hebben. Enkele en alleen het gedeelte waar jij aan het werk bent. 

Een mobiele infrarood verwarming is voor een werkplaats dan ook zeer geschikt. Een flexibele kachel die je meeneemt naar de werkplaats waar jij de warmte wilt hebben. Een mobiele verwarming is verkrijgbaar met een stevig handvat of als infrarood verwarming staander met wielen. Beide zijn eenvoudig te verplaatsen. 

Door niet de hele ruimte te verwarmen bespaar je ook energie uit. Kostenbesparend verwarmen met infrarood. Bovendien is een infrarood verwarming snel warm en dat is wat je wilt voor jouw werkplaats. Mobiele verwarming is verkrijgbaar als infrarood korte golf of lange golf straling. 

Infrarood korte golf of lange golf

Elektrische verwarming met infrarood korte golf of lange golf is afhankelijk van welke ruimte je wilt verwarmen. Een korte golf infraroodstraler wordt veel toegepast in industriële werkomgevingen als werkplaats verwarming. Korte golf infrarood vind je ook terug als terras verwarming buiten. Korte golf is niet gevoelig voor wind of tocht en geeft een zichtbaar rood licht af. 

Voor woningen en kantoren wordt de lange golf infrarood straling gebruikt. Deze geeft geen zichtbaar licht af en kan bij een korte afstand worden gebruikt. Lange golf heeft een bereik van ongeveer 3 a 4 meter. Het is de ideale kachel voor een hobbykamer of gesloten werkplaats te verwarmen. Zoals een atelier verwarming of garage verwarming thuis. 

Je hobbykamer of werkplaats verwarmen is dus eenvoudig te realiseren met een infrarood verwarming van de Warmteshop. Kom een keer langs bij één van onze winkels in België of Nederland. Wij leggen je uit welke uitvoering, welk vermogen en welk model je nodig hebt om jouw hobbyruimte of werkplaats snel te verwarmen. 

Tevens geven wij je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online web winkel. Wil je meer weten over de werking infrarood verwarming. Lees dan ook eens onze blog artikelen, zoals infrarood verwarming in de badkamer of infrarood verwarming goedkoper dan warmtepomp.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen in de kamer op. De objecten houden de warmte vast. De infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat je van alle kanten de infrarood warmte voelt. 

De 3 onmiskenbare voordelen van infraroodverwarming zijn energiezuinig, duurzaam en rendabele warmte in huis of kantoor. 

Tips voor de aankoop van bijverwarming wanneer je huidige systeem niet voldoende warmte geeft. Kies het juiste type bijverwarming, zoals infrarood panelen. Duurzame warmte, daar waar de warmtebehoefte is.

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is noodzakelijk. Door de warmte berekening bepaal je de juiste maat, vermogen van het infraroodpaneel. Alsmede het aantal warmtepanelen dat je nodig hebt om de ruimte energiezuinig te verwarmen.

Een berekening laten maken van infrarood verwarming voor jouw huis is van belang. Om een verwarming goed te laten werken, moet deze exact worden berekend. De positie van het paneel is van belang, evenals de grootte en het vermogen. Tevens hoe de ruimte eruit ziet. 

Er zijn meer voordelen dan nadelen van infrarood verwarming. Het enige nadeel is dat je de elektriciteitsdraden moet wegwerken. De voordelen zijn ontelbaar groot. Zoals zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten, eenvoudige en snelle installatie, schoon binnenklimaat, geen last van de nadelen van convectie verwarming, geen lucht circulatie en zo kunnen we er nog meer opnoemen. 

Een E-peil van 0 met infrarood verwarming panelen is mogelijk door gebruik te maken van zonnepanelen. Daarbij speelt isolatie ook een primaire factor. 

Een infrarood verwarming is even behaaglijk als genieten van de warmte zonnestralen. De intense infrarood straling dringt diep door in het lichaam.

Informatie infrarood verwarming ontvang je bij de grootste infrarood winkel van de Benelux, de Warmteshop. Kom langs in één van onze 26 showroom of neem contact op. Onze infrarood experts beantwoorden als jouw vragen over onze hoogwaardige infrarood verwarming systemen. 

Infrarood verwarming koop je bij de grootste infrarood expert van de Benelux, de Warmteshop. Bij ons ben je verzekert van een energiezuinige en kwalitatieve infrarood verwarming.

Infrarood verwarming is de verwarming van de toekomst omdat je gasloos je woning of kantoor verwarmt. Infrarood verwarming werkt op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmt. Gasloos je woning verwarmen met infrarood verwarming. 

Infrarood verwarming met verlichting is handig omdat je het plafond kan gebruiken voor zowel verwarming als verlichting. Je hebt geen extra aansluitpunten in het plafond nodig. 

Infrarood-verwarming is geschikt voor iedere kamer. In nieuwbouw of bestaand bouw. Goed geïsoleerd of minder goed geïsoleerde woningen. Wij hebben voor iedere kamer een infrarood-verwarming oplossing, zoals badkamer, slaapkamer, keuken of woonkamer. 

Mo El infrarood verwarming, Italiaans design is de Rolls Royce verwarming onder de infrarood heaters. Prachtige design infrarood verwarming met een verbluffende energiezuinige prestatie. 

Een verwarming infrarood maakt gebruik van onschadelijke lange golf infrarood straling. Verwarming verwarmd niet de lucht, zoals een CV kachel dat doet. Maar warmt direct de mensen en objecten. Als jij je in het stralingsgebied bevindt, voel je de directe stralen je huid raken. Dit is een aangenaam gevoel. 

Ja, een infrarood verwarming heeft beveiliging tegen oververhitting. De infrarood panelen van de Warmteshop zijn allen voorzien van een oververhitting schakelaar. Wanneer het warmtepaneel te warm wordt, schakelt de verwarming automatisch uit. Voor panelen met wandmontage is dit vanuit veiligheid oogpunt verplicht, omdat het risico op aanraken van het paneel aanwezig is. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!