fbpx

Sunshower is genieten terwijl je doucht

Sunshower is genieten van zon en warmte

De infrarood Sunshower is genieten terwijl je doucht in de badkamer. Infrarood straling wordt gebruikt voor meerdere toepassingen. Zoals het verwarmen van jouw woning met infrarood panelen, het verwarmen van een terras met een infrarood terrasverwarmer en stralers of een werkplaats verwarmen met industrie verwarming korte golf.

We kennen ook de infrarood sauna. De voordelen van de infrarood sauna en de warmte van infraroodstraling is gecombineerd in een zonnedouche, de Sunshower. Met een Sunshower genieten onder de douche van infrarood warmte en de heerlijke waterstralen.

Sunshower is genieten en is speciaal ontwikkelt voor gebruik onder de douche. De combinatie van infrarood straling met UV-licht zorgt ervoor dat jij jouw dag vol energie en zonder pijn start. We geven je meer uitleg over de Sunshower, de voordelen en de werking ervan.

Wat is een Sunshower?

Infrarood douche Sunshower

Een Sunshower is een apparaat dat in de doucheruimte plaats en welke je zonlicht en infrarood warmte geeft terwijl je doucht. Sunshower is genieten van de zonne- en infraroodstralen in jouw badkamer.

De zonnedouche is gemaakt voor personen die tijdens de koude wintermaanden te weinig zonlicht ontvangen. Daarnaast bied deze speciale douche je het hele jaar door gezonde infrarood warmte.

De infrarood douche Sunshower is verkrijgbaar als inbouw en Sunshower combi opbouw model voor bestaande douches. Er zijn zes prachtige designs verkrijgbaar. De modellen zijn allen voorzien van infraroodwarmte en optioneel met ultraviolet licht.

De opbouwmodellen zijn qua design net zo straks als de inbouw sunshower. Bijvoorbeeld de Sunshower Combi plaats je elegant in de hoek als een zwevend element. Het toestel is voorzien van een gezandstraalde glasplaat in een slank aluminium frame. Dit model is voorzien van 4 infrarood lampen van ieder 500 Watt en 3 UV-lampen.

Sunshower is genieten

Infrarood shower

Zonnedouche

De infrarood shower is tevens verkrijgbaar met ultraviolette straling. De zonnedouche combineert de krachtige infrarood straling met uv-licht, welke beide een positief effect hebben op ons lichaam. Wat is het effect van UV straling op je huid?

Tijdens de koude winterdagen ontvangen we weinig UV-straling. Om ook in de koude maanden van het jaar voldoende zonlicht en energie te ontvangen is de Sunshower een ideale uitkomst. Terwijl je doucht ontvang je via de zonnedouche jouw dagelijkse portie ultraviolette licht en dat is genieten.

Jouw lichaam heeft dit nodig voor de aanmaak endorfine, energie en vitamine D. Endorfine lijkt op opiaten, want ze geven ons een gelukzalig gevoel. Daarnaast zorgt de endorfine voor een natuurlijke pijnstilling op ons lichaam. De sessieduur onder de zonnedouche is maximaal tien minuten, wat precies de dagelijkse portie UV-straling biedt.

Met infrarood shower is het genieten. Het werkt als warmtetherapie, zoals een infrarood sauna. Het verlicht pijn aan de spieren en gewrichten. Reumapatiënten hebben bijvoorbeeld minder last van stijve gewrichten. Daarnaast voelen de spieren soepeler aan.

Vitamine D douche

Sunshower vitamine D

Met een dagelijkse vitamine D douche voel jij je energieker en blijer, waardoor je je dag goed begint. Tijdens de zomermaanden maakt ons lichaam voldoende vitamine-D aan door het dagelijkse zonlicht. Echter tijdens de donkere maanden in de winter komen we vaak deze vitamine tekort.

Echter dankzij de Sunshower vitamine D douche ontvang je het hele jaar door jouw dagelijkse portie vitamine D. Onder invloed van het zonlicht (UV-B) maakt ons hele lichaam zelf de vitamine D3 aan. Om de huidcellen te prikkelen om vitamine D aan te maken door zonlicht, heb je ongeveer 10 minuten per dagen zonnestralen nodig. Dit is precies wat de sun shower je dagelijks geeft, want een sessie onder de zonnedouche duurt 10 minuten.

Vitamine D is gezond. Naast een verbeterde weerstand, suikerstofwisseling en bloeddruk heeft deze vitamine ook invloed op ons energie niveau. Met een Sunshower in jouw badkamer kan je genieten. Je voelt je opperbest, heb je geen last van lusteloosheid en je hebt meer energie. Je bent beter bestand tegen een griep en verkoudheid.

Kortom, de warmte- en lichtoplossingen van Sunshower is genieten en dragen bij aan jouw algehele welzijn en gezondheid.

Is een Sunshower gevaarlijk?

Douchecabine met Sunshower

Is een Sunshower gevaarlijk? Nee, een Sunshower is niet gevaarlijk of schadelijk voor onze gezondheid. Integendeel, de zonnedouche maakt gebruik van korte golf infraroodstraling die sterk lijkt op de stralen van de zon. Maar dan zonder de schadelijke UV-straling.

Het feit is dat wij als mensen niet zonder zonlicht kunnen. Het unieke van de sun shower is dat deze naast infraroodstraling ook een UV-licht heeft. Deze is overigens optioneel. Standaard is de zonnedouche uitgerust met IR-straling.

Hoe langer de warmte golven van infrarood zijn, hoe lager de stralingsenergie is. De korte golf ir-stralen van de Sunshower dringt door tot ons lichaam. Daardoor komen moleculen in beweging waardoor het warmte in ons lichaam veroorzaakt. Deze warmte voelt aangenaam en is gezond voor ons lijf.

Zodra je de douchecabine met Sunshower betreedt zet je het apparaat aan en geniet je direct van de infrarood warmte. Er is geen opwarm tijd nodig en de sessie duurt maximaal 10 minuten. De infrarood warmte verhelpt of vermindert bepaalde gezondheidsklachten.

Door de intense warmte zetten onze bloedvaten uit en verbetert de bloedsomloop. Dit biedt vervolgens verlichting bij gespannen spieren. Het verhelpt ook het verkrampte gevoel bij rug en nek. Deze voordelen hebben ook een comfortabele badkamer verwarming met infrarood.

Sunshower is genieten

Infrarood douche voordelen

Infrarood sauna

De infrarood douche voordelen van de Sunshower zijn te vergelijken met de infrarood sauna. Sunshower is genieten terwijl je doucht. We hebben de belangrijkste voordelen infrarood douche voor je op een rij gezet:

– Uitzetting van bloedvaten waardoor bloedsomloop verbetert.
– Door infraroodlicht ontspant je lichaam.
– Verlicht spierpijn en stijfheid van spieren.
– Vermindert rug- en nekklachten.
– Verlicht reumatische klachten.
– Sneller spierherstel na sporten.
– Diepe reiniging van de huid.

De UV-straling van de zonnedouche biedt de vogelende voordelen:

– Geeft een veilige en gezonde dosis ultraviolet licht af.
– UV-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D.
– Verbetert je immuunsysteem.
– Zonlicht geeft je meer energie en een gezonde teint.
– Stimuleert de aanmaak van endorfine, waardoor jij je blij voelt.

Sunshower kopen

Sunshower België

Wil je meer informatie ontvangen of een Sunshower kopen? Kom dan een keer lang bij één van de winkels van de Warmteshop Sunshower België. Onze adviseurs kunnen je alles vertellen over de voordelen van een zonnedouche in jouw badkamer.

Er zijn zes modellen verkrijgbaar voor in jouw douche ruimte. De zes uitvoeringen zijn allemaal voorzien van infrarood lampen en optioneel met uv-licht erbij. Wil je alleen de infrarood warmte voelen dan zijn de design modellen Solo, Duo, Pure XL en Pure aan te raden.

Wil je genieten van beide stralingen, zowel infrarood als ultraviolette? Dan adviseren wij om te kiezen voor Deluxe of de Combi Sunshower.

Kom een keer langs bij de Warmteshop, wij geven je advies hoe je de Sunshower kan inbouwen of kies voor een opbouwmodel. Je kan de Sunshower ook in de online winkel kopen. Wil je meer lezen over onze andere infrarood producten, lees dan ons magazine. Zoals infrarood paneel met verlichting of infrarood verwarming kantoor is aan te raden.