fbpx

Geniet ten volle van je veranda met een infrarood verwarming

Geniet ten volle van je veranda met een infrarood verwarming

Met een infrarood verwarming zit je het hele jaar door warm in jouw veranda ruimte. Ook als de zon niet schijnt is het heerlijk vertoeven tijdens de iets killere maanden van het jaar. 

Een veranda is de verlenging van jouw woonruimte. Zolang de zon schijnt is het op jouw veranda volop genieten. Maar zodra de zon achter de wolken verdwijnt kan het hier onaangenaam fris worden. Een infrarood verwarming in de vorm van bijvoorbeeld een heatstrip kan deze ruimte weer heerlijk warm maken.

Gebruik je jouw verwarming minder vaak en wil je deze ook wel eens op een andere plek in de tuin gebruiken? Dan kies je voor een mobiele infrarood terrasverwarming. Zoals een elektrische infrarood heater. Ben je van plan meer gebruik te maken van de verwarming, dan is een vast infrarood paneel aan de muur of plafond een uitstekend oplossing. 

veranda-verwarming-006

Veranda inrichten

Veranda verwarming

Bij een veranda inrichten kan je ook een ruimte creëren om thuis te werken. Thuiswerken verhoogt de arbeidsvreugde, de productiviteit en effectiviteit van het werken. Mits je een aparte ruimte hebt om je af te zonderen en je geconcentreerd aan de slag kan. In jouw veranda of tuinkamer creëer je een aparte werkkamer. 

In deze ruimte aan de woonkamer is het heerlijk werken in de lente en zomer. Maar zodra het weer minder wordt, of de temperaturen dalen dan is het koud en kil. Dit betekent niet dat je niet meer kan thuiswerken of tijd kan doorbrengen in de veranda ruimte. Wij hebben namelijk de warmte oplossing voor je; een infrarood veranda verwarming. 

Installeer een infrarood veranda verwarming heatstrip aan de wand en je hebt het nooit meer koud in jouw verlengde woonkamer. Heerlijke intense warmte die jouw lichaam direct opwarmen. Je denkt misschien dat een veranda verwarmen geen zin heeft, vanwege de slechtere isolatie. Niets is minder waar. We leggen dit aan je uit. 

Infrarood verwarming veranda

Hoe veranda verwarmen

Infraroodstraling werkt anders dan een luchtverwarming systeem, zoals een CV ketel of een elektrische kachel die warme lucht laat circuleren. Infrarood verwarming veranda werkt middels korte, midden of lange golf infraroodstraling. Hoe langer de warmte golven van infrarood zijn, hoe lager de stralingsenergie is. 

De korte golf infraroodstralers zijn niet gevoelig voor wind of tochtbewegingen. Daarom uiterst geschikt voor het verwarmen van open ruimtes, zoals een terras of een werkruimte in een slecht geïsoleerde bedrijfshal. De lange golf infrarood panelen worden toegepast in binnen ruimtes, zoals woningen, kantoren en utilitaire bebouwing. Denk aan scholen of ziekenhuizen. 

Hoe veranda verwarmen? De beste manier om jouw veranda te verwarmen is met de midden of lange golf infraroodstraling. Zoals de infrarood heatstrips van de Warmteshop. Deze raken de huid, maar dringen niet naar binnen. Het aanraken van de huid geeft een warm gevoel. 

Infrarood verwarming warmt namelijk niet de lucht op, maar direct de mensen en vaste objecten in de kamer. Er vindt bij dit verwarmingsproces geen luchtcirculatie plaats. Bovendien is infrarood verwarming veranda geurloos en geruisloos.

Je monteert de heatstrips of infrarood paneel eenvoudig aan de wand of het plafond. De installatie van de verschillende soorten warmtepanelen is snel en gemakkelijk. 

veranda-verwarming-005

Veranda verwarmen in de winter

Infrarood veranda verwarming

Zuinig veranda verwarmen in de winter met infraroodstraling. Met infrarood veranda verwarming worden de muren warm, de vloer en de meubels die erin staan. Deze houden vervolgens de warmte lang vast en weerkaatsen de stralen ook weer terug in de veranda ruimte. Als jij in het bereik van de verwarming zit voel je van alle kanten de comfortabele warmte. 

Met infrarood verwarming in jouw veranda ruimte heb je het nooit meer koud, ook ’s avonds niet! Infrarood straling is namelijk te vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV. Als de zon door het raam schijnt, voel je de heerlijke warmte op je lichaam. Dit effect heeft infraroodstraling ook. 

Het is een zuinige manier van veranda verwarmen in de winter. Bij een luchtverwarming waait de warme lucht naar buiten indien de isolatie niet goed is. Dit is niet het geval bij infrarood verwarming veranda. Je kan zelfs de deur op een kier zetten om de ruimte te luchten, zonder dat je veel warmteverlies hebt. Doordat de objecten de warmte lang vasthouden merk je nauwelijks dat de veranda deur nog openstaat. 

Bovendien verwarm je jouw veranda ook duurzaam. IR verwarming werkt op elektriciteit. In combinatie met groene stroom stoot je ook nog eens geen CO2 uit. Energiezuinig, duurzaam en comfortabele warmte. Geen opwarmtijd benodigd met infrarood veranda heatstrips.

veranda-verwarming-002

Wattage verwarming berekenen

Vermogen veranda verwarming

Welk vermogen je nodig hebt voor jouw veranda verwarming kunnen wij exact voor je berekenen. Bij het wattage verwarming berekenen kan je de volgende vermogens aanhouden voor de heatstrips:

Veranda kleiner dan 7 m2: één heatstrip van 1500 tot 2000 Watt.
Ruimte veranda tussen 6 tot 12 m2: 1x IR verwarming van 2000 W of 2x heaters van 1500 W.
Veranda van 10 tot 16 m2: twee heatstrips van 1500 Watt of drie stuks van 1000 Watt.

Twijfel je over het vermogen of het aantal heatstrips voor het verwarmen van veranda ruimte? Neem dan contact met ons op. Onze experts berekenen precies welk vermogen veranda verwarming je nodig hebt, zodat jij ook in de winter er warm bij zit. 

veranda-verwarming-003

Veranda verwarming heatstrip

Infrarood Warmteshop

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood veranda verwarming heatstrip? Of welke prachtige design uitvoeringen er passen in jouw veranda ruimte? Neem dan contact met ons op. 

Kom eens langs in één van onze infrarood Warmteshop winkels. Je vindt er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring op het gebied van verwarmen van veranda’s, terrassen en woningen. Zij voorzien je graag van een persoonlijk advies en een lekker kopje koffie. 

Lees ook ons blog magazine, waar je meer te weten komt over verwarmen met infrarood. Zoals je hobbykamer of werkplaats verwarmen of infrarood verwarming om een zolder te verwarmen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!