fbpx

Infrarood verwarming om een zolder te verwarmen

Infrarood verwarming om een zolder aangenaam te verwarmen

Wanneer je beslist om de zolderkamer of hobbykamer te gaan verwarmen is een infrarood verwarming zeker het overwegen waard. Infrarood verwarming om een zolder te verwarmen geeft directe en aangename warmte, waardoor het ook in deze ruimte prettig is om te verblijven.

Meestal is de bestaande woningverwarming niet zwaar genoeg om deze extra kamer mee te verwarmen. Bovendien moeten er extra buizen worden getrokken naar deze ruimte waardoor de kostprijs hoog kan oplopen. Een infrarood paneel heeft enkel een stroompunt nodig dat meestal op zolder al aanwezig is.  

Welke verwarming op zolder?

Wat is de beste zolder verwarming en welke verwarming op zolder kies je? Je wilt van jouw zolder een ruimte maken waar je met je vrienden kan verblijven. Een mancave of een hobbyruimte ervan maken. Maar zonder kachel is de zolder een kille, koude en niet goed geïsoleerde ruimte. Welke verwarming op zolder kies je? 

Een hete luchtverwarming, je bestaande verwarmingssysteem uitbreiden of een elektrische verwarming? Er zijn genoeg mogelijkheden om de zolder te verwarmen, maar je wilt ook een zuinige kachel die aangename warmte afgeeft. 

Voor je huidige CV-ketel moet je extra buizen naar boven trekken en leidingen aanleggen. Dit is een ingreep waar je niet op zit te wachten. Met een elektrische kachel heb je alleen een stopcontact nodig, welke vaak op de zolder wel aanwezig is. 

zolderverwarming-002

Elektrische verwarming zolder

De volgende vraag is voor welke vorm elektrische verwarming zolder kies je. Infrarood straling of hete lucht. Is infrarood verwarming gelijk aan elektrische verwarming? Nee, dit is niet gelijk. Bij warme lucht heb je het probleem dat deze eerst stijgt, voordat de warmte op de plek is waar jij met je vrienden zit ben je vele uren en euro’s verder. 

Bovendien kan een zolder ook hoog zijn, waardoor het nog langer duurt en het een dure verwarming is. Daarnaast circuleert de warme lucht in de ruimte waarbij ook stofdeeltjes en bacteriën meegaan. 

Infraroodverwarming daarentegen, verwarmt niet de lucht maar direct de objecten en mensen in de kamer. Zodra je de infrarood kachel aanzet, geniet je binnen enkele minuten van de aangename warmte. Niemand heeft het koud en bovendien is infraroodstraling ook nog gezond voor je. 

Waarom een infrarood verwarming gezond is. Met infrarood panelen heb je ten eerste géén luchtcirculatie, wat gezonder is omdat er geen stof in de lucht zweeft en de lucht niet droog is. Bovendien ontspannen spieren en verbetert de bloedcirculatie door de warmte van de infrarood straling. 

Infrarood verwarming zolder

Infrarood verwarming zolder is de uitkomst om deze ruimte te voorzien van comfortabele warmte. Een infraroodpaneel heeft een korte reactietijd van 8 tot 15 minuten. Daardoor geniet je vrijwel direct van de warme intense stralen. 

Een IR paneel monteer je aan de muur of het plafond. Bij plafondmontage heb je het voordeel dat je een grotere warmte verspreiding hebt. Aan de muur kan je weer kiezen voor onze kunst en foto infraroodpanelen die eruit zien als een schilderij. Je laat het oppervlak van de infrarood verwarming foto door ons bedrukken met een eigen gekozen beeld. 

Doordat infraroodstraling niet de lucht verwarmt, maar direct de vloer, muren, meubels en mensen heb je geen luchtcirculatie en geniet je van een schone lucht. Met een infrarood kachel droogt de lucht niet uit, waardoor de vochtigheidsgraad op het juiste niveau blijft. Geen droge ogen en handen meer. 

zolderverwarming-003

Zolder verwarmen met infrarood paneel

Zolder verwarmen met infrarood paneel is dé beste manier. Infrarood werkt op elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmte. De infrarood panelen van de Warmteshop zijn allen van hoge Duitse kwaliteit. Dit merk je dan ook gelijk terug op je energierekening. Tenminste 93% van de energie wordt omgezet in warmte. Dit is een zeer hoog percentage, kies daarom voor Duitse kwaliteit. 

Infraroodverwarming kan je inzetten als hoofdverwarming voor je hele huis, maar ook zeer goed als bijverwarming. Zoals infrarood verwarming zolder. Door alleen de zone, kamer of ruimte te verwarmen waar je extra warmte wilt hebben, bespaar je ook op de verbruikskosten. 

We hebben de voordelen van infrarood verwarming zolder voor je op een rij gezet: 

– Geruisloos en geurloos
– Geen CO2 uitstoot
– Verbeterde luchtkwaliteit
– Geen rondhangend stof
– Gelijkmatige temperatuur verdeling
– Efficiënt en duurzaam in gebruik
– Geen onderhoudskosten
– Eenvoudige en snelle montage
– Snelle reactietijd
– In vele designs verkrijgbaar

Meer weten over infrarood verwarming zolder

Kies voor infrarood verwarming aan de wand, plafond of mobiele uitvoering. Een mobiele infrarood verwarming zolder kan je flexibel inzetten. Maar net wat jij handig vindt. De diverse uitvoeringen verwarming kan je rechtstreeks kopen in onze online web winkel. 

Wil je meer weten over hoe jij infrarood elektrische verwarming zolder kan inzetten? Vraag onze adviseurs van de Warmteshop om raad en advies. Tevens geven wij je 5 slimme manieren om te verwarmen met infrarood en hoe je kan besparen op het verbruik met een bijverwarming. 

Wil je meer weten over infraroodpanelen en de toepassingen? Lees dan onze blog pagina. Hier vind je bijvoorbeeld informatie over de juiste keuze van infrarood verwarming in de badkamer of waarom infrarood verwarming goedkoper dan warmtepomp is.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming opties

Vraag en Antwoord

Je brengt een bezoek aan een Warmteshop winkel omdat je allereerst deskundig advies krijgt. Ten tweede beantwoorden onze infrarood adviseurs al jouw vragen. En ten derde is een Warmteshop winkel voorzien van een toonzaal waar diverse infrarood panelen al werkend zij uitgestald. Je kan de infrarood verwarming zien en voelen. En als laatste kan een adviseur een warmteberekening voor je maken. 

In een Warmteshop showroom kan je vele verschillende infrarood verwarming modellen zien. De verschillende uitvoeringen van onze infrarood panelen staan al werkend uitgestald in onze Warmteshop showroom. Je kan direct de infrarood warmte zelf ervaren. Bekijk bijvoorbeeld onze foto infrarood verwarming of verwarming met spiegel en verlichting. 

Je kan alle showrooms Warmteshop vinden op de website. Hier staat iedere infrarood verwarming winkel vermeld. Wij hebben ruim 30 showrooms verspreid over de Benelux. 

Een huis met een vide verwarmen regel je met infrarood panelen. Infrarood verwarming kan heel gericht een zone verwarmen. Bij luchtverwarming stijgt de warmte omhoog. In de vide is het warm, maar beneden in de woonkamer blijft het koud. Door je huis met vide te voorzien van infrarood panelen richt je de warmte daar waar de behoefte is. In de vide en de woonkamer. De panelen bedien je apart van elkaar.  

Elektrische verwarming huis is de nieuwe manier van verwarmen door middel van infrarood straling. De infrarood elektrische verwarming huis zijn in vele moderne modellen verkrijgbaar. Zoals spiegelpaneel, krijtbord paneel of badkamer paneel. 

Een infrarood verwarming garage verwarmt direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. Het warmt niet de lucht op. Objecten houden de warmte vast en weerkaatsen deze ook weer terug in de ruimte. Als jij je in het bereik bevindt, voel je van alle kanten de intense warmte op je lichaam. 

Infrarood verwarming in de badkamer is zuinig in verbruik en haalt het vocht weg uit de muren. Geen schimmels meer.

Een infrarood verwarming keuken is tegenwoordig zeer populair. Keukens zijn meer dan een plek waar eten wordt gekookt. Het is een plek waar je samenkomt, koffie drinkt en bijpraat met elkaar. Een woonkeuken moet ook lekker warm zijn. Een infrarood paneel is daarvoor uiterst geschikt. Ruimtebesparend en aangenaam warm. 

Infrarood verwarming met led verlichting is een warmte gecombineerd met licht. En dat vanuit één toestel. 

Ja, een infrarood verwarming in een nieuwbouw woning is zeer geschikt als hoofdverwarming. Door de goede isolatie van nieuwbouw huizen heb je maar weinig energie nodig om de binnen temperatuur om een aangenaam niveau te krijgen. Comfortabele warmte en een laag verbruik. 

Ja, een infrarood verwarming voor slaapkamer is zeker nodig. Als je slaapt verlies je veel vocht, wat in het matras en beddengoed trekt. Maar ook in de muren. Vochtige muren zijn ideaal voor schimmels. Met infrarood verwarming heb je geen koude muren, geen vocht en schimmels verdwijnen. Daarnaast geniet je van een uiterst gezonde temperatuur om in te slapen. 

Je kiest voor infraroodverwarming omdat deze energiezuinig is. Een gelijkmatige warmte afgeeft en goed is voor de gezondheid. Daarnaast zijn de infrarood panelen modern en overal toe te passen. 

De voordelen van plafondverwarming met infrarood zijn groot. Ze zijn ruimte besparend, hygiënisch, energiebesparend, esthetische prachtig, eenvoudige installatie en geen onderhoudskosten. Geen luchtcirculatie waardoor de lucht schoon is. 

Zolderverwarming met infrarood is heel goed in staat een zone of koude ruimte in het huis te verwarmen. Nauwelijks opwarmtijd, waardoor je binnen 8 tot 15 minuten geniet van de directe infrarood warmte. 

Wil je meer van de meest gestelde vragen bekijken? FAQ over infrarood verwarmingen

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!