fbpx

Zonnepanelen en elektrisch verwarmen

Combinatie van zonnepanelen en elektrisch verwarmen

De combinatie van zonnepanelen en elektrisch verwarmen is milieuvriendelijk en je bespaart ook nog eens flink op de stookkosten. De elektrische verwarming in de vorm van infrarood verwarming met zonnepanelen is daarom de beste keuze voor huis verwarmen zonder gas. 

Het grote voordeel van een milieuvriendelijke infrarood verwarming is dat je ze kan voeden met groene stroom. Zo ben je altijd verzekert dat je de woning kan verwarmen zonder CO2 uitstoot. Wanneer je deze stroom ook nog eens zelf kan opwekken met zonnepanelen, heb je dubbele winst. 

We geven je antwoord op de vraag waarom zonnepanelen en elektrisch verwarmen een slimme en ook duurzame keuze is. 

Elektrisch verwarmen met zonnepanelen 

Je huis elektrische verwarmen met zonnepanelen is ten eerste een hele goede milieuvriendelijke keuze. Infrarood verwarming met zonnepanelen leent zich daar uitermate goed voor. Doordat je direct de opgewekte zonne-energie kan gebruiken voor je infrarood verwarmingspanelen. Dit is spaarzaam en milieubewust. 

Infrarood panelen kan je inzetten als bijverwarming of als hoofdverwarming. Vaak wordt gedacht dat warmtepanelen vooral bedoeld zijn als bijverwarming. Het is een veelgebruikte toepassing, maar het is vooral niet de enige oplossing voor zonnepanelen en elektrisch verwarmen. 

Infrarood verwarming is namelijk toe te passen in diverse situaties. Het is daarbij belangrijk om te kijken naar de status van de woning, de isolatie, de ligging en natuurlijk jouw wensen. 

In eerste instantie is een goed geïsoleerde woning energiezuiniger om te verwarmen dan een slecht geïsoleerd huis. Dit is van toepassing om alle soorten verwarmingen, van convectie verwarming tot stralingswarmte. Het is daarom altijd van belang om de woning zo goed mogelijk te isoleren. Dit scheelt je gewoon enorm in de stookkosten. 

Zonnepanelen combineren met elektrisch verwarmen

Infrarood panelen als hoofdverwarming

Het voordeel van infrarood verwarming als hoofdverwarming met zonnepanelen is dat je deze ook zeer goed kan toepassen in woningen die bouwkundig niet geschikt zijn voor een warmtepomp of het bijbehorende warmte afgiftesysteem. Denk hierbij bijvoorbeeld aan monumentale panden of woningen waar geen ruimte of mogelijkheid is om vloerverwarming aan te leggen. 

Bovendien zijn er ook panden die niet te isoleren zijn. In deze situatie komen infrarood panelen zeer goed tot hun recht. Dit komt omdat stralingswarmte anders werkt dan convectie warmte waarbij de lucht wordt verwarmd. Als een woning slecht geïsoleerd is, verdwijnt de warme lucht door de kieren en raampartijen naar buiten. 

Stralingswarmte daarentegen heeft daar geen last van, omdat deze de objecten en mensen direct verwarmen. De warmte wordt lang vastgehouden door de muren, vloer en meubels. Daarom kan je met infrarood verwarming ook gerust een raam openzetten om de ruimte te ventileren, zonder daarbij veel warmteverlies te lijden. Zonnepanelen en elektrisch verwarmen is daarom zeer goed als hoofdverwarming. 

Milieuvriendelijk verwarmen in combinatie met zonnepanelen

Milieuvriendelijk verwarmen doe je met infrarood verwarming op zonnepanelen. Naast dat stralingswarmte op een andere wijze verwarmt, is het ook nog eens een milieuvriendelijk verwarming. De elektrische verwarming in combinatie met groene stroom stoot geen CO2 uit. Dit is pas milieuvriendelijk, zonnepanelen en elektrisch verwarmen. 

Daarom is infrarood verwarming met zonnepanelen een uitstekende combinatie. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Alle energie die je opwekt met zonnepanelen op dak, kan je direct gebruiken voor de warmtepanelen. Bovendien is huis verwarmen zonder gas ook beter voor het milieu. Zonnepanelen elektrische verwarming is een echte win-winsituatie. 

Zonnepanelen en elektrisch verwarmen is mogelijk als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming bij het huidige systeem. Heb je bijvoorbeeld al een warmtepomp, maar voldoet de temperatuur in huis niet? Kies dan voor warmtepanelen als bijverwarming, waardoor je direct geniet van de aangename en gezonde elektrische verwarming. 

Duurzaam huis verwarmen zonder gas 

Duurzaam huis verwarmen zonder gas is mogelijk met zonnepanelen en elektrisch verwarmen. Voor de opties van verwarming huis zonder gas zijn er eigenlijk maar twee. Namelijk warmtepomp en infrarood verwarming. Het nadeel van een warmtepomp is de hoge aanschafwaarde en de onderhoudskosten welke je bij IR verwarming niet hebt. 

Maar het ene sluit het andere niet uit. Je kan ook kiezen voor een lage temperatuur verwarming in de vorm van vloerverwarming die wordt aangestuurd door een warmtepomp. En daarbij de infrarood panelen als hoofdverwarming. Om in warm tapwater te kunnen voorzien, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een (warmtepomp)boiler. 

Infrarood panelen verbruiken in verhouding wel iets meer stroom dan een warmtepomp, als het gaat om de toepassing als hoofdverwarming. Dit verschil is overigens niet zo heel groot. Daarnaast kun je dit voor een deel van het jaar ook ondervangen door een extra zonnepaneel op je dak te plaatsen. Kies voor zonnepanelen elektrische verwarming bij huis verwarmen zonder gas. 

Zonnepanelen en elektrisch verwarmen

Infrarood verwarming via zonnepanelen 

Je woning met infrarood verwarming via zonnepanelen verwarmen is milieuvriendelijk, zuinig, gezond en goedkoop. Met infrarood verwarming bespaar je gemiddeld tussen de 30 en 50% op de stookkosten ten opzichte van een gaskachel. Geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie. 

Bovendien kan je met infrarood panelen in huis kan alle kanten op. Bij Warmteshop kan je voor iedere kamer een geschikt infrarood paneel vinden. Zoals een badkamer verwarming in de vorm van een infrarood spiegel, waardoor je nooit meer last hebt van een beslagen spiegel. 

Of wat dacht je van een infrarood verwarming met print, waarbij je zelf de kunstenaar bent. Kies een beeld uit wat je mooi vindt en Warmteshop zorgt ervoor dat deze door middel van een speciale printtechniek op het warmtepaneel afgedrukt wordt. Een infrarood verwarming krijtbord is ideaal voor in de keuken. Het paneel beschrijf je namelijk met echt krijt, handig als memobord of voor de boodschappenlijst. 

Informeer bij Warmteshop naar de mogelijkheden van zonnepanelen en elektrisch verwarmen. Onze experts geven je graag meer informatie over het verbruik, de toepassingsmogelijkheden en de werking van infrarood verwarming. 

Je kan ook nog meer lezen in onze blog artikelen. We leggen je bijvoorbeeld het verschil convectie en infrarood verwarming uit of kom meer te weten over thermostaat verwarming, zoals de Alkari met ITC sturing, een slimme keuze. Alle infrarood panelen kan je ook direct kopen in de online shop of kom langs bij een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt. 

verwarming installeren infrarood paneel aansluiten

Hoe infrarood paneel aansluiten?

Eenvoudig zelf infrarood paneel aansluiten Een infrarood paneel aansluiten lijkt misschien een uitdagende taak, maar met de juiste aanpak en een beetje geduld kun je

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming op maat voor jouw huis of bedrijfspand. Infrarood verwarming kopen is het voordeligst bij Warmteshop. Elk infrarood verwarmingspaneel  is veilig en duurzaam.

Of je nu kiest voor een led verwarming, badkamer verwarming, zoals een handdoekdroger of infrarood spìegel, infrarood verwarming met print, plafondverwarming of een infrarood paneel voor in een andere kamer.

Warmteshop heeft naast infrarood verwarming badkamer ook infrarood verwarming als terrasverwarmer en infrarood panelen voor alle ruimtes. Een terrasverwarmer met infrarood verwarming is de beste buiten verwarming. Onze elektrische verwarming door middels van infrarood verwarming is het zuinigst, zeker in combinatie met zonnepanelen. Ook de terrasverwarming is te combineren met zonnepanelen. Maak de stap om over te stappen op infrarood verwarming.

Warmteshop zorgt voor een goede service en advies in goedkope infrarood verwarming van hoge kwaliteit. Wij van de infrarood verwarming België zorgen dat je geld kan besparen op de energierekening, want onze warmtepanelen en infrarood heaters zijn zuinig in verbruik. 

Infrarood verwarming winkels van Warmteshop

Oprichter warmteshop Eugene Verbraak

Warmteshop is marktleider in infrarood verwarming. Wij hebben meer dan 30 winkels en showrooms over de ganse Benelux. Je kan online infrarood panelen kopen in onze webshop. Energiezuinige en hoog kwalitatieve verwarmingen voor huis en bedrijfspanden.

Eugene Verbraak
Directeur oprichter

Infrarood verwarming

Warmteshop badkamerInfrarood paneel kopen plafondverwarming infrarood verwarming infrarood panelen bijverwarming verwarmingspaneel
badkamer
Warmteshop slaapkamer Infrarood paneel kopenplafondverwarming infrarood verwarming infrarood panelen bijverwarming verwarmingspaneel
slaapkamer
Warmteshop keuken verwarming plafondverwarming infrarood verwarming infrarood panelen bijverwarming
keuken
Warmteshop garage vInfrarood paneel kopen plafondverwarming infrarood verwarming infrarood panelen bijverwarming verwarmingspaneel
garage
Warmteshop infrarood verwarming woonkamerplafondverwarming infrarood verwarming infrarood panelen bijverwarming
woonkamer
Warmteshop terrasverwarmer terrasverwarming
terras
Warmteshop infrarood spiegel - spiegel met verwarming Infrarood paneel kopen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel
spiegel
Warmteshop led verwarming spiegel Infrarood paneel kopen bijverwarming
LED
Warmteshop krijtbord icon bijverwarming
krijtbord
Warmteshop icon print poster verwarming
Print
Warmteshop handdoekdroger icon bijverwarming
handdoekdroger
Warmteshop plafondverwarming heater infrarood paneel infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel
plafond
Warmteshop infrarood panelen
panelen
warmteshop thermostaat
thermostaat

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!