fbpx

Waarom zijn infrarood panelen energiezuinig

Energiezuinige infrarood panelen

Infrarood panelen zijn zeer energiezuinig. In de tijden waarbij de gasprijzen de pan uitschieten, zijn elektrische infrarood panelen meer dan welkom. Als ook dat we over moeten naar huis verwarmen zonder gas. Infrarood panelen werken op elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in stralingswarmte. 

Aangename warmte gecombineerd met duurzame, voordelige en energiezuinige verwarming. We gaan verder in waarom infrarood panelen energiezuinig zijn. We kijken hier naar het verbruik, onderhoud, installatie en duurzaamheid. 

Investeren in duurzaamheid

Bij de investering infrarood panelen investeer je in duurzaamheid. Hierbij spelen twee factoren een grote rol. Ten eerste de investeringskosten en ten tweede de duurzaamheid. Geen enkel huis of appartement is hetzelfde en daarom is er ook niet maar een enkele oplossing voor duurzaam huis verwarmen. Als we over duurzaamheid spreken, dan gaat het om maatwerk. 

Bij de kosten is het belangrijk om niet enkel en alleen naar de investeringskosten te kijken. De kosten zijn meer dan alleen investeren in duurzaamheid. We noemen dit de Total Cost of Ownership (TCO), wat zijn de totale kosten die over de gehele levensduur van de installatie gemaakt worden?

Een voordeel van infrarood panelen is dat ze een lange technische levensduur hebben, van zo’n 20 jaar of langer zelfs (afhankelijk van de kwaliteit). Een ander voordeel is dat de investeringskosten laag zijn, er geen onderhoud kosten zijn en het verbruik energiezuinig is. Maak altijd gebruik van groene energie, zodat je het milieu ook niet belast. Je bent daarbij CO2 neutraal. Combineer infrarood panelen met zonnepanelen op dak, waardoor je nog voordeliger uit ben in het verbruik. En bovendien ook duurzaam je huis verwarmt. 

Infrarood panelen bijverwarming

Hoe kun je met infrarood panelen besparen op de kosten? 

Dit is een vraag die we vaak horen en waar we dan ook uitgebreid antwoord op geven. Ten eerste ben je energiezuinig met infrarood panelen van de Warmteshop. Wij verkopen enkel en alleen A-kwaliteit infrarood verwarming, waardoor je verzekerd bent van een hoog rendement. Want ze zetten namelijk tenminste 93% van de energie om in infraroodwarmte. Bij het verwarmingsproces gaat geen kostbare energie aan de achterkant verloren. Alle warmte wordt aan de voorkant naar buiten gebracht, waardoor je optimaal profiteert. 

Om terug te komen op de vraag hoe je met infrarood panelen op de kosten kan besparen, moeten we kijken naar de verschillende soorten kosten die een installatie met zich meebrengt. Ook als je dit wilt vergelijken met andere systemen. 

De verwarmingskosten zijn onder te verdelen in vier soorten, namelijk: 

1. Investering
2. Installatie
3. Onderhoud
4. Verbruik

op zoek naar een infrarood verwarming 3

Wat zijn de investeringskosten?

De investeringskosten zijn laag, als je bedenkt dat je infrarood panelen kan gebruiken als bijverwarming en hoofdverwarming. Je hebt al een bijverwarming vanaf een kleine 100 euro, bijvoorbeeld voor in de badkamer. De prijs infrarood panelen kan oplopen tot 1.000 euro. De prijs is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Zoals de afmeting, het vermogen en het soort. Denk hierbij aan spiegel, kunst, gekleurde, met of zonder verlichting infrarood panelen. De keuze is enorm groot. 

Het is een investering voor een lange periode. Infrarood panelen behoeven ook geen ingrijpende verbouwingskosten en hebben een lage aanschafprijs. Ook als je gaat verhuizen dan neem je ze gewoon mee naar de volgende woning. Dit is voor velen waarom huis verwarmen met infrarood panelen uiterst aantrekkelijk is. 

Bij de investering hoef je geen hoge aanschafkosten te verwachten. Hoeveel infrarood panelen je nodig hebt als hoofdverwarming kunnen de adviseurs van Warmteshop eenvoudig voor je uitrekenen. Daarbij wordt gekeken naar de meerder factoren die meespelen. 

Denk hierbij aan jouw warmtebehoefte, het aantal kamers, de ramen partij, de ligging van het huis en de isolatiewaarde. Neem gerust contact met ons op, zodat we een nauwkeurige berekening kunnen maken. Wij komen gratis bij je langs voor een berekening te maken en uitleg te geven over deze innovatieve manier van verwarmen. 

Eenvoudige installatie infrarood panelen

Installatie infrarood panelen is eenvoudig en snel. Je hoeft namelijk niet en ketel te installeren of leidingen door je huis te trekken. Buizen aan te leggen. Er komen zoals genoemd geen verbouwingskosten aan de pas. De montage is heel eenvoudig en je kan het ook zelf doen. Dankzij de installatie kit die erbij is geleverd is de montage een fluitje van een cent. Je boort vier gaten in de muur, hangt de panelen op aan de beugel en steekt de stekker in het stopcontact. Kortom; de installatiekosten zijn bijzonder laag.

Infrarood panelen hang je aan de muur of aan het plafond. Wil je de installatie niet zelf doen? Geen probleem, Warmteshop biedt een uiterst goede installatie service aan. Muren van beton en steen zijn overigens een ideale basis voor installatie. Zijn de muren van hout of gips, dan heb je een extra stevige beugel en bevestigingsmateriaal nodig. 

De bijgeleverde schroeven, pluggen en montagebeugel houden de infrarood panelen keurig en veilig op hun plek. Voor plafondmontage zijn speciale beugels leverbaar, eventueel met duurzame led-verlichting. Bij de installatie is de positie van groot belang. Ze moeten op een vrije muur worden geplaatst, zodat de juiste hoeveelheid warmte wordt verspreid. 

De infraroodstralen mogen niet geblokkeerd worden, daardoor neemt de warmtekracht af. Hang bijvoorbeeld nooit gordijnen over het paneel en plaats niet binnen 50-90 centimeter een bankstel. Door obstructie kan de straling niet door de kamer worden verspreid, waardoor je warmteverlies oploopt. Dit wil je voorkomen. Laat onze experts je gratis advies geven over de juiste positie van de montage. Zodat je optimaal profiteert van de warmte. 

Geen onderhoudskosten

Infrarood panelen behoeven geen onderhoud. Er zijn namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. Je hoeft geen jaarlijks onderhoud te plegen of het systeem te ontluchten. Je kan het dus doen zonder een onderhoudsmonteur of schoorsteenveger. Over de onderhoudskosten kunnen we kort zijn. Die zijn er namelijk niet. Met infrarood panelen in huis geniet je van een onderhouds- en storingsvrij leven. 

Laag energieverbruik

Met infrarood panelen kan je flink besparen op de verbruikskosten per kWh door slim om te gaan met de energie. De opwarming van de muren, vloer en objecten in de ruimte zorgen voor een extra temperatuur stijging van zo’n drie graden Celsius. Hierdoor kun je de thermostaat een paar graden lager zetten in vergelijk met een conventioneel systeem. Iedere graad die je naar beneden bijstelt bespaar je zo’n 6% op de verbruikskosten. Dat is het voordeel van verwarmen met stralingswarmte in plaats van met convectie warmte.

Een convectie apparaat moet de lucht verwarmen om het aangenaam warm te krijgen. Infraroodstraling warmt niet de lucht maar de objecten en mensen in de ruimte direct op. Je kan de stralingswarmte vergelijken met de zonnewarmte, maar dan zonder de Uv-straling. Met infrarood panelen heb je minder energie nodig om dezelfde gewenste temperatuur te bereiken. Hierdoor bespaar je per jaar al flink op de verbruikskosten. 

De verbruikskosten kunnen nog verder worden gereduceerd door alleen de kamers te verwarmen waar het nodig is. Je hoeft de infrarood verwarming niet aan te hebben als je niet in de ruimte aanwezig bent. Door bewegingssensoren te plaatsen in de ruimtes, is dit eenvoudig te realiseren. Zodra je de kamer betreedt gaan de infrarood panelen aan en ook uit als je de kamer verlaat. Ook als badkamer verwarming te verkrijgen.

Wij adviseren altijd in de woonkamer een plafond infrarood paneel te installeren, omdat dit een hogere temperatuur bereikt en de warmte heel gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Bovendien wordt de vloer ook heerlijk warm, waardoor je geen vloerverwarming meer nodig hebt. Ideaal ook als badkamer verwarming. 

Energiezuinig verwarmen met infrarood panelen

Naast de genoemde lage kosten is het verbruik ook enorm laag. Dit komt ten eerste door de manier van verwarmen en ten tweede doordat de infrarood panelen geen opwarmtijd behoeven. Afhankelijk van het model zijn de infrarood panelen binnen 5 tot 12 minuten heerlijk warm. 

De straling voelt aangenaam en zeer comfortabel. Je spieren warmen er ook nog eens van op, wat goed is voor je lichaam. De bloedsomloop wordt ook gestimuleerd en je hebt geen stofcirculatie. Bijzonder prettig voor mensen met astmatische problemen. Regel de temperatuur eenvoudig met een draadloze wifi thermostaat waardoor je nog eens meer bespaart op de verwarmingskosten. 

Dit komt doordat de infrarood panelen niet onnodig aan staan. Met infrarood panelen profiteer je van lage kosten voor installatie, onderhoud en verbruik. En bovendien is de investering ook laag. De genoemde Total Cost of Ownership (TCO) over de gehele levensduur van de installatie zijn bijzonder voordelig. 

Wil je meer weten over hoe je energie kan besparen met infrarood panelen in huis? Neem contact op met Warmteshop. Je kan ook een bezoek brengen aan één van onze winkels of kijk in de online shop. In onze blogs kan je ook meer informatie vinden over energiezuinig verwarmen met infrarood panelen. Zoals infrarood verwarming tuinhuis is onmisbaar of waarom de combinatie van zonnepanelen en elektrisch verwarmen zo zuinig is. 

Infrarood verwarming

Warmteshop badkamerInfrarood paneel kopen plafondverwarming infrarood verwarming infrarood panelen bijverwarming verwarmingspaneel
badkamer
Warmteshop slaapkamer Infrarood paneel kopenplafondverwarming infrarood verwarming infrarood panelen bijverwarming verwarmingspaneel
slaapkamer
Warmteshop keuken verwarming plafondverwarming infrarood verwarming infrarood panelen bijverwarming
keuken
Warmteshop garage vInfrarood paneel kopen plafondverwarming infrarood verwarming infrarood panelen bijverwarming verwarmingspaneel
garage
Warmteshop infrarood verwarming woonkamerplafondverwarming infrarood verwarming infrarood panelen bijverwarming
woonkamer
Warmteshop terrasverwarmer terrasverwarming
terras
Warmteshop infrarood spiegel - spiegel met verwarming Infrarood paneel kopen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel
spiegel
Warmteshop led verwarming spiegel Infrarood paneel kopen bijverwarming
LED
Warmteshop krijtbord icon bijverwarming
krijtbord
Warmteshop icon print poster verwarming
Print
Warmteshop handdoekdroger icon bijverwarming
handdoekdroger
Warmteshop plafondverwarming heater infrarood paneel infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel
plafond
Warmteshop infrarood panelen
panelen
warmteshop thermostaat
thermostaat

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!