fbpx

Voordelen elektrische verwarming met thermostaat

Waarom kiezen voor een elektrische verwarming met thermostaat

Een elektrische verwarming met thermostaat is een ideale keuze als je op zoek bent naar een zuinig, veilig en goedkope verwarming voor in huis. Of dit nu een nieuwbouw woning bevat, een bestaande of een renovatie woning. Infrarood verwarming met thermostaat is eenvoudig te bedienen via het hoofdstation of via de app op je smartphone of tablet. Ook op afstand in huis of buitenshuis kan je de verwarming altijd bedienen. Wat zijn de voordelen van een elektrische verwarming met thermostaat?

warmteshop infraroodverwarming thermostaat voor iedereen

Wat is een thermostaat verwarming infrarood? 

Voordat we overgaan op de voordelen van elektrisch huis verwarmen, lichten we eerst toe wat een thermostaat verwarming infrarood is. 

Thermostaat verwarming is een apparaat in huis dat verbonden is met het centrale verwarmingssysteem en gebruikt wordt om de totale temperatuur van het systeem te regelen door de omgevingstemperatuur in huis te controleren. 

De infrarood verwarming kan een ingebouwde of stekker thermostaat regeling hebben. De afzonderlijke infrarood panelen in huis kunnen via één hoofdstation worden bediend. Als je een digitale wifi thermostaat hebt, kan je deze ook bedienen via de app op je smart device. 

Infrarood verwarming maakt gebruik van elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Bij het verwarmingsproces vindt geen luchtcirculatie plaats, zoals bij een convectie kachel het geval is. Daardoor blijft de omgevingslucht schoon en de luchtvochtigheid op peil. 

Infrarood warmtepanelen warmen namelijk niet de lucht op, maar direct de vaste objecten waarmee de stralen in contact komen. Zoals muren, vloer, meubels en mensen. Deze warmte is intens en zeer aangenaam. De objecten houden de warmte lang vast en weerkaatsen ook de stralen terug de ruimte in. Binnen het stralingsbereik voel je daarom van alle kanten de comfortabele warmte. 

Belangrijkste voordelen elektrische verwarming met thermostaat

De belangrijkste voordelen van elektrische verwarming met thermostaat ten opzichte van andere verwarmingssystemen, zoals kolen-, olie- of gasverwarming, zijn de volgende:

1. Economisch voordelig:

Elektrische verwarming is zuinig, want elektrische kachels zijn goedkoper, zowel in initiële kosten als in onderhoudskosten. Ze vergen geen aandacht, dus er is een aanzienlijke besparing op onderhoud ten opzichte van andere verwarmingssystemen. Elektrische energie is ook goedkoop omdat ze op grote schaal wordt geproduceerd. Daarnaast raken de gasvoorzieningen op en zijn bovendien milieubelastend. Uiteraard kan je zelf ook zorgen voor groene energie via zonnepanelen op dak. Met infrarood verwarming op zonnepanelen stoot je geen CO2 uit. 

2. Hygiëne:

Elektrische verwarming infrarood is volledig vrij van stof en daardoor een schoon systeem. Er komen geen stofdeeltjes in aanraking met het verwarmingssysteem, zoals bij een convectie kachel wel het geval is. Daar komt ook die nare lucht vandaan. Daarnaast heb je bij een infrarood verwarming geen luchtcirculatie, waardoor je profiteert van een schone lucht. Geen rond dwarrelende stofdeeltjes of bacteriën in de lucht. Schoon en reukvrij. 

3. Afwezigheid van gassen:

Omdat met een infrarood verwarming systeem geen rookgassen ontstaan, is er geen gevaar voor de atmosfeer. Of voorwerpen die verwarmd worden. Deze werking is daarom veilig en schoon.  

4. Eenvoudig temperatuur regelen:

Eenvoudige, nauwkeurige en betrouwbare temperatuurregeling is mogelijk met handbediende of met volautomatische elektrische verwarming met thermostaat. Gewenste temperatuur of temperatuurcyclus kunnen bij een thermostaat verwarming nauwkeurig ingesteld worden. 

5. Automatische bescherming:

Infrarood verwarming heeft een ingebouwde automatische bescherming tegen overstroom of oververhitting. Welke verkregen kan worden door middel van geschikte schakelinrichtingen in het elektrische verwarmingssysteem. Infrarood panelen van Warmteshop hebben meerdere veilige schakelaars tegen overhitting.

6. Bovengrens van de temperatuur:

Er is geen bovengrens aan de bereikbare temperatuur behalve het vermogen van het warmtepaneel om hitte te weerstaan. Bij de hoge temperatuur warmtepanelen ligt deze rond de 120 graden Celsius voor wandpanelen en 150 graden Celsius voor plafondverwarming.

7. Speciale eisen aan de verwarming:

Aan bepaalde eisen van verwarming, zoals gelijkmatige warmteverdeling of verwarmen zonder oxidatie, kan alleen in een elektrisch verwarmingssysteem voldaan worden. Daarnaast is een infroodpaneel geschikt als hoofd- of bijverwarming.

8. Hoog rendement gebruik:

Het totale rendement van elektrische verwarming is verhoudingsgewijs hoger, omdat in dit verwarmingssysteem de bron direct naar de plaats gebracht kan worden waar de warmte nodig is. Daardoor worden warmteverliezen beperkt. Verder is er geen verbrandingsproduct waarbij warmteverliezen optreden. De achterkant van het warmte paneel is zeer goed geïsoleerd, waardoor de hitte aan de voorkant uitgestraald wordt. De elektrische verwarming met thermostaat van Warmteshop zet tenminste 93% van de energie om in infrarood warmte. Terwijl bij gas-, vaste brandstof- en olie gestookte verwarming de rendementen respectievelijk 60%, 30% en 60% zijn.

9. Geruisloos systeem:

Elektrische verwarming met thermostaat die gebruik maakt van infraroodstraling produceert geen irritant lawaai. Infrarood panelen zijn stil in gebruik, waardoor je geen geluidshinder ondervindt als je bijvoorbeeld achter je computer aan het werk bent of relaxt een boek aan het lezen bent. Infrarood verwarming wordt ook wel ‘de stille verwarming’ genoemd.

10. Veiligheid:

Elektrische infrarood verwarming is uiterst veilig en ondervindt zware testen voordat deze op de markt gebracht worden. De diverse veiligheidscertificaten laten dit ook zien, zoals de strenge TÜV keuring, RoHS gecertificeerd en VDE gekeurd. 

thermostaat domotica 1500 999 1024x682 1
thermostaat domotica 1500 999 1024×682 1

Meer weten over infrarood verwarming elektrisch?

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood verwarming elektrisch en hoe je geld kan besparen op het verbruik? Vraag meer informatie aan bij infrarood verwarming winkel Warmteshop. We leggen je graag uit hoe je met onze verwarming elektrisch kan besparen op het energieverbruik. Daarbij draagt een elektrische met thermostaat bij aan een zuinig verbruik, omdat deze nooit onnodig aanstaat. 

Bovendien kan je nog kiezen voor bijvoorbeeld raamsensoren. Mocht je het raam open hebben om de kamer te luchten en je bent vergeten het infrarood paneel uit te zetten? Dan detecteert de raamsensor van de verwarming dat het raam openstaat en schakelt daarom het infrarood paneel uit. 

De experts van Warmteshop geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming. Kan je niet wachten? Koop dan onze warmtepanelen in de online shop. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met ons op. Wij komen gratis bij je langs. Ook kom je in ons blog magazine meer te weten over zonder gas huis verwarmen en over de verschillende soorten producten. Zoals wat is een infrarood verwarming krijtbord of waarom kiezen voor infrarood verwarming op zonnepanelen. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!