fbpx

5 Voordelen van thermostaten verwarming

Wat zijn de voordelen van thermostaten verwarming?

Als je een zuinige, veilige, en goedkope verwarming zoekt dan is een thermostaten verwarming de beste oplossing. Of het nu voor een nieuw huis is, een bestaand huis, of een renovatiewoning. Thermostaten verarming is eenvoudig te bedienen, via het hoofdstation of via een App op je mobiele toestel. Deze elektrische verwarming met infraroodstraling kan je van binnen of buiten het huis bedienen. Wat zijn de voordelen van een thermostaten verwarming? 

thermostaat domotica 1500 999 1024x682 1

Wat is een infrarood verwarming met thermostaat precies? 

Voor we ingaan op de voordelen van het verwarmen van je huis met elektriciteit, is het een goed idee te begrijpen wat een infrarood verwarming met thermostaat is. Een verwarming met thermostaat is een elektrische kachel welke verbonden is met het centrale verwarmingssysteem. Het wordt gebruikt om de omgevingstemperatuur in huis aan te passen en zo de temperatuur van het systeem te regelen. 

Een thermostaatregeling kan in een verwarmingspaneel ingebouwd worden of als thermostaat stekker aangesloten worden. Het hoofdstation kan alle afzonderlijke verwarmingspanelen regelen. Je kunt je digitale wifi-thermostaat ook bedienen met de App op smart device. Het maakt niet uit waar je bent; thuis of onderweg. 

Top-5 voordelen infrarood thermostaat verwarming

1 – Betaalbare infrarood verwarming: 

Een infrarood thermostaat verwarming is een systeem dat betaalbaar is in de aanschaf en voordeling in verbruik. Dit verwarmingssysteem is voordelig omdat elektrische kachels minder duur zijn in aanschaf en onderhoud. Omdat thermostaten verwarming geen onderhoud vragen, besparen ze geld uit in vergelijking met conventionele systemen. Ook elektriciteit is goedkoper dan gas. Bovendien raken gasvoorraden uitgeput en zijn ze schadelijk voor het milieu. Natuurlijk kun je ook groene energie opwekken door zonnepanelen op je dak te installeren. Infrarood verwarming op zonnepanelen produceert daarnaast ook nog eens geen CO2.

2. Makkelijk temperatuur regelen:

Makkelijk, precies en betrouwbare temperatuur regelen is mogelijk met handbediende of met volautomatische thermostaten verwarming. Gewenste temperatuur of temperatuurcyclus kunnen bij een thermostaten verwarming zeer nauwkeurig ingesteld worden via het hoofdstation of via de mobiele app. Eenvoudig temperatuur regelen waar je ook bent, thuis of onderweg.

3. Hoog rendement in gebruik: 

Thermostaat verwarming heeft een hoog rendement. Dat komt omdat een infrarood verwarming de warmte van de bron naar de plaats leidt waar het nodig is. Daardoor is er minder warmteverlies. Bovendien zijn er geen warmteverliezen tijdens het hele verwarmingsproces. Omdat de achterkant van het warmtepaneel goed geïsoleerd is, wordt de warmte naar de voorkant overgebracht. Minstens 93% van de energie van de infrarood verwarming met thermostaat van Warmteshop wordt omgezet in warmte. Terwijl het rendement van gas-, vaste brandstof-, en olie gestookte kachels respectievelijk 60%, 30% en 60% is.

4. Geruisloze verwarming:

Thermostaten verwarming met infraroodstraling produceert geen vervelend lawaai. Infrarood panelen zijn namelijk geruisloos. Stil in gebruik betekent dat je geen geluidshinder ondervindt wanneer je bijvoorbeeld aan het genieten bent van je boek of zit te werken. Daarom worden onze thermostaten verwarming ook wel de stille verwarming genoemd.

5. Veilig in gebruik:

Onze thermostaten verwarming is uiterst veilig en ondervindt zware testen voordat deze op de markt gebracht worden. De diverse veiligheidscertificaten laten dit ook zien, zoals de strenge TÜV keuring, RoHS gecertificeerd en VDE keuring. Warmteshop verkoopt enkel en alleen A-merken van hoge kwaliteit met een hoog rendement. En natuurlijk zeer veilig. Ze hebben een ingebouwde automatische bescherming tegen overstroom of over verhitting.

Informatie over infrarood thermostaat wifi ontvangen?

thermostaten verwarming

Wil je meer informatie over infrarood thermostaat wifi of stekker thermostaat ontvangen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En hoe je de hoofd- of bijverwarming eenvoudig bediend. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop, zoals de elektrische handdoekdroger met thermostaat.

Mocht je nog vragen hebben over thermostaten verwarming, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals infrarood spiegel badkamer is onmisbaar.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!