fbpx

Wat is een krijtbord keuken verwarming?

Wat is een krijtbord keuken paneel?

Wat is een krijtbord keuken paneel? Dit is een infrarood verwarming waarbij je het oppervlak kan beschrijven met echt krijt. Geschikt voor toepassing als krijtbord keuken verwarming maar ook geschikt voor gebruik in andere ruimtes. Zoals de kinderkamer, kantoor en ook handig voor bedrijven en scholen. Eenvoudig schoon te vegen met een vochtige doek.

Een krijtbord keuken is een elektrische kachel waarvan het warmteoppervlak een mat zwarte kleur heeft. Het warmtepaneel is gemaakt van gehard veiligheidsglas en heeft geen scherpe randen. Krijtbord keuken is daarom ook geheel veilig voor kinderen en dieren.

Over verhitting kan niet voorkomen, want de infrarood verwarming bevat (net als andere infrarood panelen) meerdere sensoren tegen oververhitting. Dit betekent dat het warmtepaneel automatisch uitslaat mocht het te warm worden. Kinderen kunnen veilig op het paneel tekenen. Neem gekleurd krijt voor het krijtbord keuken paneel voor een nog beter resultaat van het kinder kunstwerk.

krijtbord keuken

Voordeel krijtbord infrarood paneel aan de wand

Voordeel van een krijtbord infrarood paneel aan de wand is ook dat de buitenmuur droog wordt. Het vocht trekt weg, waardoor de isolatie van de muur ook beter werkt. Tevens gaat het schimmelvorming tegen. Schone warmte in de keuken met een elektrische verwarming krijtbord keuken van Warmteshop.

Het krijtbord infrarood paneel is eenvoudig en snel te monteren aan de wand, dankzij de meegeleverde muurbeugel. De installatiekit bestaat uit pluggen, schroeven, boormal instructieboekje en muurbeugel, waardoor eenvoudige wandmontage mogelijk is.

Boor vier gaten in de muur, daarna hang je de muurbeugel op en klik het krijtbordpaneel vast. Steek de stekker in het stopcontact en je geniet binnen 5 tot 10 minuten van de heerlijke warmte. Het snoer van de verwarming is maar liefst 1,95 cm lang.

Infrarood verwarming kan je ook aan het plafond monteren, echter een krijtbord keuken is minder geschikt als plafondverwarming als je er ook op wilt schrijven. Kies voor een plafondverwarming voor een gekleurd metalen of glazen warmtepaneel. Een witte verwarming of een infrarood verwarming met verlichting staan zeer mooi aan het plafond.

krijtbord verwarming

Blackbord paneel voor kantoor

Een krijtbord verwarming wordt ook wel een Blackbord paneel genoemd. We zien een Blackbord paneel vaak terug op scholen, kantoren, seminar ruimtes, restaurants of hotels. Gebruik het warmtepaneel als een whiteboard of maak aantekeningen tijden een vergadering.

Schrijf de openingstijden of het dagmenu op. Het kan voor vele doeleinden gebruikt worden en daarnaast genieten je gasten, collega’s en jijzelf van de intense warmte. Let wel op, een krijtbord infrarood verwarmingspaneel is geen magneetbord.

Bedek of beplak de oppervlakte nooit met magneten of plakband. Het paneel bereikt namelijk een oppervlakte temperatuur van maximaal 115 graden Celsius. Het oppervlak van de krijtbord verwarming mag nooit geblokkeerd worden, dat vermindert namelijk de warmte afgifte.

Informatie over IR keukens

Wil je meer informatie over IR keukens ontvangen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een krijtbord verwarming kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals hoe geld besparen met elektrische verwarmingstoestellen.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!