fbpx

Geld besparen door energiezuinig verwarmen

Hoe energiezuinig verwarmen je geld oplevert

Energiezuinig verwarmen levert je iedere maand geld op. We moeten allemaal energie besparen, zodat we ook minder CO2 uitstoten. En natuurlijk met de hoge prijzen is het ook zeker prettig om minder energie te gebruiken. De hoge rekening voor een gasverwarming, daar zit je niet op te wachten. Wat is het alternatief?

Infraroodverwarming woonkamer warmteshop energiezuinig verwarmen

Zuinige elektrische verwarmingstoestellen

De oplossing voor een gasverwarming is over te stappen zuinige elektrische verwarmingstoestellen. Elektriciteit is ten eerste goedkoper, ten tweede beter voor het milieu, zeker in combinatie met groene energie. En ten derde kan je flink geld besparen met een energiezuinige elektrische verwarming.

Ben je op zoek naar elektrische verwarmingstoestellen, zodat je van het gas af bent? Kies voor elektrisch en energiezuinig verwarmen met infraroodstraling. Infrarood verwarming is zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten, eenvoudige installatie en schoon binnenklimaat. Om maar enkele voordelen infrarood verwarming te benoemen.

We geven je enkele tips hoe je energie en gas kan besparen in huis. Hierbij bespreken we meerdere verwarmingstoestellen. Niet alleen elektrisch, maar ook met gas en brandhout. Van een CV-ketel tot een warmtepomp en vloerverwarming tot elektrische verwarming met infraroodstraling. Hoe kan je energiezuinig verwarmen en daardoor geld besparen?

Geld besparen met energiezuinige bijverwarming

Met een energiezuinige bijverwarming bespaar je direct op de verwarmingskosten. Door infrarood panelen te gebruiken als bijverwarming naast de centrale verwarming, kan je op de stookkosten besparen. Infrarood is namelijk heel goed in staat een zone op te warmen, bijvoorbeeld een hoek in de woonkamer. Met een energiezuinige bijverwarming hoef je de cv-ketel niet zo hoog aan te zetten (of helemaal niet).

Heb je een CV-ketel in huis? Dan kan je hier ook geld op besparen door deze goed af te stellen. Een cv-ketel die niet goed is afgesteld verspilt onnodige elektriciteit. Omdat de pomp van een cv-ketel veel elektriciteit verbruikt, stel je de cv-pomp zo laag mogelijk in. De snelheid van moderne ketels wordt automatisch geregeld.

warmteshop infraroodverwarming plafond woonkamer ecaros

Geld besparen met thermostaat aansluiten

Je kunt geld besparen door een thermostaat aansluiten. Energiezuinig verwarmen met thermostaat levert je al snel een besparing tot wel 22% op. Per kamer kan je dan de kachels aansturen, zodat deze ook niet altijd onnodig aan staan. Zorg ervoor dat de energiezuinige elektrische kachel alleen wordt aangezet als dat nodig is. Dit kan je honderden euro’s per jaar besparen, vooral als je in een minder goed geïsoleerde woning woont.

Dit is ook hoe je energiezuinig verwarmen kan. Een thermostaat per kamer helpt je met energiezuinig verwarmen enorm op weg om kosten te besparen.

Hoe kan je nog meer besparen met een thermostaat verwarming?

 • Zet de thermostaat verwarming lager op de tijden dat je niet thuis bent. Door de energiezuinige elektrische kachel consumentenbond op 15°C te zetten, bespaar je flink op de kosten. Je regelt dit eenvoudig met een klokthermostaat of een slimme thermostaat kamer.
 • Verlaag in de nacht de temperatuur. De verwarming hoeft niet aan te staan terwijl je slaapt. De optimale nachttemperatuur is 15°C. Maar als je vloer- of wandverwarming hebt, kan 17 of 18°C de voorkeur verdienen.
 • Stel de temperatuur een uur voordat je gaat slapen in op 15°C. Gebruik bijvoorbeeld een klokthermostaat hiervoor, waarbij je het programma eenvoudig instelt.
 • Zet de thermostaat verwarming thuis een graad lager dan normaal. Dit bespaart je gemiddeld ongeveer € 80 per jaar. Iedere graad die je lager bijstelt, bespaart je 6% aan kosten.
 • Maak gebruik van energiebesparende apparatuur. Er zijn steeds meer slimme thermostaten op de markt. Een slimme thermostaat bedien je op afstand via de app op je mobiele telefoon. Zodat je de kachel toch lager kunt zetten als je dit was vergeten toen je het huis verliet.
 • Regel de temperatuur in elke kamer afzonderlijk met een thermostaat kamer. Met infrarood verwarming is dit heel eenvoudig.
 • Verwarm geen kamers die je niet gebruikt. Het niet verwarmen van een ruimte bespaart zo’n 50 euro per jaar, dat scheelt toch weer.
 • Maak gebruik van een modulerende thermostaat. Deze regelt een HR-ketel om maximaal gebruik te maken van zijn modulerende vermogen. Dit levert een besparing op van zo’n 3% bij energiezuinig verwarmen.
  .

Verwarmingsefficiëntie elektrische radiator

Je kunt nog meer geld besparen door de elektrische radiator in de kamers zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Dit is vooral van toepassing bij lucht convectoren. Dit is een radiator die de lucht verwarmt.

 • Sluit de deuren naar niet-verwarmde kamers. Daardoor ontsnapt er minder warme lucht.
 • Er gaat warmte verloren wanneer gordijnen of meubels voor radiatoren worden geplaatst. Laat de radiatoren daarom onbedekt.
 • Maak gebruik van radiatorfolie. Dit kan onzichtbaar tegen de achterkant van de radiator woonkamer of andere ruimte geplaatst worden. Radiatorfolie bespaart energie in zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde muren.
  .

Bespaar op warm water

Warm water is goed voor bijna een vijfde van je totale gasverbruik. En de douche verbruikt hiervan het merendeel.

 • Neem geen lange douche. Je bespaart veel gas en water als je 5 minuten doucht in plaats van 9 minuten. Dit bespaart je jaarlijks ongeveer 80 euro.
 • Neem in plaats van een bad een douche. Douchen is nog steeds een stuk zuiniger in het water- en energieverbruik dan een warm bad.
 • Gebruik een waterbesparende douchekop. Deze laten minder water per minuut door. Houd er rekening mee dat dit een limiet is van 7 liter per minuut. Tijdens het douchen zul je geen verschil merken, maar het bespaart je wel € 40 per jaar.
  .

Infrarood en warmtepomp verwarming

Is het tijd om je cv-ketel te vervangen, of heb je verbouwingsplannen? Overweeg dan energiezuiniger en duurzamere opties als infrarood of warmtepomp verwarming. Ook kan je deze goed combineren. Een warmtepomp verwarming is goed als lagere temperatuur verwarming, bijvoorbeeld voor de vloerverwarming. Waarmee je de rest van de ruimte verwarmt met infrarood panelen.

In vergelijking met standaard radiatoren kan vloerverwarming je 10 tot 15% besparen op je verwarmingsuitgaven. Overigens geldt hetzelfde voor wandverwarming. Echter bij infrarood verwarming kan deze besparing oplopen tot wel 50% ten opzichte van een CV-ketel. En dat noemen wij pas energiezuinig verwarmen met infraroodstraling.

Verwarming met warmtepomp

Warmtepomp of infrarood verwarming 4

Een warmtepomp verwarmt, net als een centrale verwarming, het huis. Als vrije warmtebron gebruikt een warmtepompsysteem de grond, buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. Dit verbruikt veel minder energie dan een standaard verwarmingssysteem.

Je kunt ook een (kleinere en minder dure) verwarming met warmtepomp combineren. Zoals met een verwarming met warmtepomp en een moderne cv-ketel. Of nog beter met infrarood verwarming. Ook heb je nog een hybride warmtepomp. Daarmee bespaar je de rest van het jaar veel gas. En als het te koud wordt, slaat de ketel aan of zet je een infrarood paneel aan. Dit draagt enorm bij aan energiezuinig verwarmen.

Zuinig verwarmen met infrarood paneel

Wil je zuinig verwarmen? Kies dan voor infrarood paneel. Hierbij wordt niet de lucht verwarmd, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. Dit is veel comfortabeler, zuiniger, gezonder en ook goedkoper. Indien de woning een lagere isolatiewaarde heeft, waait de warmte lucht bij een convectiekachel zo naar buiten. Bij infrarood paneel is dit niet het geval. Daarom zijn infrarood panelen voor iedere woning geschikt.

Badkamer met foto infrarood paneel handdoekdroger

Bovendien kan je voor iedere kamer een passend infrarood paneel uitzoeken. Verkrijgbaar in verschillende wattages, afmetingen en modellen. Zoals een badkamer spiegel met verwarming of een woonkamer foto verwarming. Je kan ook kiezen tussen en plafondverwarming of een wandverwarming.

De warmtepanelen zijn ook nog eens ruimtebesparend met het slanke vermogen van 1,7 of 2,2 cm. Doordat niet de lucht circuleert, heb je ook geen last van rondzwevende stofdeeltjes. De lucht is schoner en bovendien heeft het de juiste luchtvochtigheidsgraad. Zuinig verwarmen, maar wel gezond en heerlijk comfortabel. Energiezuinig verwramen met infrarood paneel en het ook nooit meer koud hebben!

Meer weten over de voordelen van verwarmen met infrarood panelen en de energiezuinige elektrische kachel consumentenbond? Neem contact op met de deskundigen van Infrarood Verwarming.

Open haard, houtkachel en pelletkachel

Een open haard is sfeervol en warm. Echter stoot je wel veel vervuilende stoffen uit via de schoorsteen. Ditzelfde geldt ook voor een houtkachel. Een pelletkachel daarentegen is minder verontreinigend, maar produceert wel fijnstof. Bovendien is een pelletkachel duur in gebruik en heeft het veel ruimte nodig voor de pellets. Als je de open haard of houtkachel niet gebruikt, sluit dan de schoorsteen af om te voorkomen dat er warmte ontsnapt.

warmteshop infrarood paneel schilderij print slaapkamer energiezuinig verwarmen

Huis verwarmen zonder gas met IR straling

Heb je nog vragen over energiezuinig huis verwarmen met infrarood of wil je meer weten over huis verwarmen met infrarood panelen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een IR verwarming kan toepassen als bijverwarming.

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een online winkel bij jou in de buurt is.

Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas of wat zijn de kosten elektrische verwarming woonkamer.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!