fbpx

Elektrische radiator woonkamer kopen

Elektrisch verwarmen met elektrische radiator woonkamer

Een elektrische radiator woonkamer is er in verschillende typen, die op een andere manier werken. Zoals met hete lucht of met stralingswarmte. Nu de gasprijzen torenhoog zijn en we sowieso zonder gas het huis willen verwarmen, is het overstappen op elektrisch verwarmen aangebroken.

Waarom zou je nog wachten met een elektrische verwarming woonkamer aan te schaffen? We leggen je de verschillen uit van een elektrische radiator woonkamer die je kan kopen. Ook leggen we uit hoe de systemen werken, zodat je een goede beslissing kan maken om over te stappen op elektrisch verwarmen.

elektrische radiator woonkamer

Werking traditionele en moderne radiator woonkamer

Traditionele ketel- en moderne radiator woonkamer systemen omvatten een centrale ketel die stoom of warm water door pijpen laat circuleren naar radiatorunits die strategisch in het huis zijn geplaatst. Oudere huizen en flatgebouwen worden vaak verwarmd met deze systemen. De klassieke radiator – een gietijzeren rechtopstaande unit die meestal bij ramen staat – wordt vaak een stoomradiator genoemd. Hoewel deze term soms onnauwkeurig is.

In werkelijkheid zijn er twee soorten systemen die met deze oudere radiatoren worden gebruikt. Echte stoomketels circuleren gasvormige stoom door pijpen naar individuele radiatoren, die dan condenseert tot water en terugstroomt naar de ketel om opnieuw te worden verwarmd.

Moderne radiator woonkamer systemen circuleren warm water naar de radiatoren via elektrische pompen. Bij oudere stoomketels geeft het hete water zijn warmte af bij de radiator, en keert het afgekoelde water terug naar de ketel voor meer verwarming.

Warmwater radiatoren zijn heel gebruikelijk in Europa. Verwacht dat ketels en radiatoren ongeveer elke 10 tot 15 jaar vervangen moeten worden, wat meestal tussen de 3.700 en 8.500 euro kost.

Brandstofbronnen: Ketels en radiatoren kunnen worden gevoed met aardgas, vloeibaar propaan, stookolie of elektriciteit. Originele ketels kunnen zelfs op kolen werken.

Distributie: Warmte wordt geproduceerd door stoom of heet water dat door metalen pijpen circuleert naar radiatoren die zo gevormd zijn dat ze de overdracht van thermische energie vergemakkelijken.

Infraroodverwarming woonkamer warmteshop energiezuinig verwarmen

Werking elektrische verwarmingselementen

Elektrische verwarmingselementen, zoals plintverwarmingen zijn een populaire optie voor aanvullende verwarming in afgewerkte kelders, thuiskantoren en seizoensgebonden ruimten zoals veranda’s en serres. Deze kachels worden niet vaak gebruikt voor de primaire verwarming van woningen, vooral vanwege de hoge elektriciteitskosten.

Net als vloerverwarming verwarmen elektrische stralers de voorwerpen in de kamer en niet alleen de lucht. Elektrische kachels zijn gemakkelijk en goedkoop te installeren, ze kosten meestal tussen de 250 en 1.200 euro. En ze vereisen geen leidingwerk, pompen, luchtbehandelingskasten of andere distributieapparatuur. De toestellen zijn goedkoop, hebben geen bewegende delen, en vereisen daarom vrijwel geen onderhoud.

Brandstofbronnen: Elektrische verwarming woonkamer wordt aangesloten op het elektrische circuit van het huis en gebruiken de hoofdstroom van het huis. Heb je zonnepanelen op dak? Dan kan je deze opgewekte energie direct gebruiken voor het elektrische verwarming systeem in de woonkamer, badkamer of andere ruimte. Bovendien stoot je geen CO2 uit met groene stroom.

3 typen elektrische verwarming woonkamer

De woonkamer is de grootste ruimte in huis. Daar wil je dan ook een goede elektrische verwarming woonkamer toepassen. De elektrische radiator woonkamer is in te delen in drie typen:

#1 Elektrische radiatoren:

elektrische radiatoren 1000 watt

Elektrische radiatoren worden verwarmd met elektrische stroom. Je sluit een elektrische kachel aan op een stopcontact. Vaak hebben ze een ingebouwde thermostaat of een plug-in thermostaat waar je de temperatuur mee regelt. Deze elektrische radiator woonkamer geeft convectie warmte af.

Hierbij heb je keuze voor convectiewarmte middels een metalen staaf met lamellen die, als er elektriciteit wordt toegepast, de staaf en lamellen verwarmt en warmte afgeeft aan de kamer. Of hydronisch middels een metalen buis gevuld met een vloeistof die verwarmd wordt als er elektriciteit wordt toegepast en de warmte langer vasthoudt. Maar bij deze elektrische radiator woonkamer duurt langer om op te warmen en is 3-4 keer zo duur als convectietoestellen.

#2 Op water gebaseerde radiatoren:

water gebaseerde radiatoren woonkamer

Op water gebaseerde radiatoren woonkamer verwarmen de kamer wanneer er warm water door de radiator kachel stroomt. Ze worden ook wel ook wel hydronische verwarming of water verwarming genoemd. Dit kan ook een vloerverwarming betreffen. Vaak is er een centrale thermostaat die de verwarming van alle elektrische radiatoren regelt. Of er is een thermostaat per verdieping of zone.

#3 Infrarood paneel woonkamer:

infrarood paneel

Infrarood paneel verwarmd de ruimte met infraroodstraling. Waarbij de temperatuur oploopt tot zo’n 100 tot 120 graden Celsius. Daardoor straalt het infrarood paneel de warmte 3 meter ver de kamer in. Je stuurt een infrarood paneel aan via een thermostaat, waarbij je ieder paneel afzonderlijk kan bedienen.

Infrarood paneel is een slank verwarmingspaneel van 1,7 tot 2,2 cm dik en zendt lange golf infraroodstraling uit (IR-C). Met een infrarood verwarming woonkamer wordt niet de lucht verwarmd, maar direct de objecten in het stralingsgebied. Binnen 5-12 minuten is de infrarood kachel woonkamer warm. De energie wordt zeer effectief omgezet in stralingswarmte, waarbij het juiste vermogen paneel slechts 10 minuten in een uur aan staat. Deze elektrische radiator woonkamer is zeer zuinig in verbruik, geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie.

Wat is de beste elektrische verwarming woonkamer?

De beste elektrische verwarming woonkamer is het verwarmingspaneel met infrarood. Deze infrarood verwarming kan je aan de muur of het plafond monteren. En zijn gericht op de bewoners van de kamer, waardoor ze meer gerichte warmte leveren dan een convectie verwarming. Infrarood verwarming is dan ook de zuinigste optie en daarmee ook de beste elektrische verwarming woonkamer.

 • Geen onderhoud.
 • Snelle opwarmtijd van 5 tot 12 minuten.
 • In verschillende prachtige designs verkrijgbaar.
 • Als spiegel met verwarming, foto verwarming, zwarte verwarming of andere kleur.
 • Slank warmtepaneel van +/- 2 cm dun.
 • Eenvoudig installatie aan de muur of plafond.
 • Zuinig in verbruik met hoog rendement.
 • Eenvoudig aan te sluiten op het stopcontact.
 • Bediening via (draadloze) thermostaat wifi.
  .

welke verwarming kiezen ir verwarming

Elektrische bijverwarming woonkamer van Warmteshop?

Ben je op zoek naar een elektrische bijverwarming woonkamer? Dan kom je uit op de beste infrarood panelenvan Warmteshop. Deze kan je namelijk gewoon aan de wand of plafond monteren en in het stopcontact aansluiten. Ook kan je kiezen voor een mobiele verwarming welke je in de ruimte plaatst waar de warmte nodig is. Bijvoorbeeld als bijverwarming in de leeshoek in de woonkamer. 

Wil je meer informatie over elektrische radiator woonkamer? Je kan voor elektrische radiator woonkamer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische radiator woonkamer wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. We geven je advies hoe je energie kan besparen met elektrische bijverwarming woonkamer. 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een online winkel bij jou in de buurt is. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop

Meer informatie over elektrisch verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals 5x infrarood lampen milieuvriendelijke en kosteneffectief. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!