fbpx

Top-6 beste elektrische kachel

Wat is de beste elektrische kachel

Ben je op zoek naar een elektrische verwarming, wat is dan de beste elektrisch kachel? Er zijn namelijk meerdere soorten kachels die op elektriciteit werken. We nemen zes soorten elektrische kachels met je door. Van een infrarood verwarming tot radiator. Wat is de beste elektrische kachel die je kan kopen?

welke verwarming kiezen ir verwarming zuinige elektrische verwarming

1 – Elektrische radiatoren als hoofdverwarming

Elektrische radiatoren als hoofdverwarming gebruiken is heel goed mogelijk. Je kunt ze aan de muur hangen of op de grond plaatsen. Sluit ze vervolgens aan op het stopcontact en je bent klaar.

Elektrische radiatoren worden ingedeeld in twee soorten: elektrische convectoren en elektrische accumulatoren, die ook wel spaarkachels genoemd omdat ze ‘s nachts de kern van de steen kunnen verwarmen en overdag warmte kunnen afgeven.

Er zijn echter enkele eisen waaraan je huis moet voldoen voordat je zomaar elektrische radiatoren als hoofdverwarming kunt installeren. Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is. Controleer op voldoende spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. En installeer eventueel zonnepanelen om de kosten van het elektriciteitsverbruik te verlagen.

2 – Infrarood verwarming woonkamer

elektrisch verwarmen Infrarood verwarming woonkamer

Infrarood verwarming woonkamer, badkamer of slaapkamer werkt op een andere manier dat convectie warmte. Een infrarood kachel werkt namelijk met stralingswarmte, waarbij de objecten in de kamer verwarmd worden en niet de lucht. Zoals bij een elektrische radiator het geval is, ook wel convectie warmte genoemd.

Een infrarood verwarming is een slank elektrisch warmtepaneel welke je aan de wand of het plafond hangt. Slechts 1,7 tot 2,2 cm dik. De infrarood panelen ogen zeer modern en zijn mooi afgewerkt met een glas- of metalen plaat. Deze design verwarming geeft aangename warmte in welke ruimte dan ook. Infrarood verwarming woonkamer is geschikt als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming. Binnen 10 minuten is een infrarood verwarming al warm.

3 – Verwarming warmtepomp

verwarming Warmtepomp of infrarood verwarming 4

De verwarming warmtepomp onttrekt warmte aan de omgeving. Dit kan afkomstig zijn uit de lucht, het water of de bodem. Warmtepomp gebruikt elektriciteit waarbij deze de ruimte kan ventileren, verwarmen en koelen. Als dit onvoldoende is, kan de verwarming warmtepomp worden aangevuld met bijvoorbeeld een aardgasketel om warm sanitair water te leveren.

De warmtepomp werkt het beste als lage temperatuur verwarming. Zoals vloerverwarming om het huis te verwarmen. Een warmtepomp verwarming wordt bovendien vaak gecombineerd met infrarood panelen. Omdat het namelijk wel 24 uur duurt voordat een warmtepomp warm is. Wil je snel warmte in een bepaalde zone, dan zet je gewoon een infrarood paneel in als bijverwarming. Probeer een warmte pomp te installeren in combinatie met zonnepanelen, zodat je nog duurzamer uit bent.

4 – Elektrische CV ketel

De elektrische CV ketel gebruikt elektriciteit om water te verwarmen. Vervolgens wordt het warmte water gebruikt om de woning te verwarmen en ook warm tapwater te produceren. Een elektrische CV ketel kan prijzig zijn vanwege de hoge stroomkosten, maar in combinatie met zonnepanelen kan je de kosten enorm drukken.

Als de kosten van elektriciteit dalen, zal de installatie ongetwijfeld de moeite waard zijn. De elektrische boiler is ook een haalbare optie als er bijvoorbeeld geen aardgasleiding naar het huis kan meer is aangelegd. Kies voordat je een ketel installeert altijd een energiezuinig model.

5 – Infrarood vloerverwarming op elektriciteit

Badkamer verwarming beste elektrische kachel

Je kunt de vloer van een huis perfect verwarmen door gebruik te maken van specifieke matten die in de vloer te leggen en elektriciteit als energiebron gebruiken. Dit wordt ook wel een infrarood vloerverwarming genoemd. Als men spreekt over elektrische vloerverwarming dan is dit bijna altijd met infrarood matten.

Er is ook een vloerverwarming die middel warmwater werkt, hiervoor wordt vaak een warmtepomp gebruikt. Deze is redelijk zuinig in verbruik voor een lage temperatuur elektrische vloerverwarming. Wil je alle kamers verwarmen? Combineer dan infrarood vloerverwarming met infrarood verwarmingspanelen of een warmtepomp. Om de stookkosten laag te houden, installeer je met elektrische vloerverwarming zonnepanelen.

6 – Beste elektrische bijverwarming

Als laatste groep voor de beste elektrische kachel hebben we nog de elektrische bijverwarming. Deze plaats je bij de huidige hoofdverwarming en gebruik je wanneer je extra warmte wilt. De elektrische bijverwarming geeft snel warmte en kan ook een zone verwarmen. De beste elektrische bijverwarming is een infrarood warmtepaneel. Binnen 10 minuten warm, laag in verbruik, en bovendien verkrijgbaar in prachtige modellen.

Een verwarmingspaneel kan heel goed een zone in de kamer verwarmen, daardoor bespaar je bovendien op het verbruik. Verwarm alleen de zone waar de warmte gewenst is. Infrarood bijverwarming badkamer, slaapkamer en woonkamer kan je kopen bij Infrarood Verwarming. Verkrijgbaar in diverse modellen, zoals een spiegel met verwarming of een infrarood verwarming foto.

Conclusie beste elektrische kachel

De beste elektrische kachel verbruikt weinig energie, is snel warmt, geeft een hoog warmtecomfort en ziet er ook nog eens mooi uit. Dat is een paneelverwarming.
Waarom is infrarood paneelverwarming de beste elektrische kachel?
• Binnen 10 minuten warm.
• Geen onderhoudskosten.
• Geschikt als elektrische bijverwarming en hoofdverwarming.
• Toe te passen in alle ruimtes: van badkamer tot woonkamer.
• Zuinig in verbruik bij een goede installatie.
• Eenvoudige montage.
• Verkrijgbaar in diverse wattages, afmetingen en uitvoeringen.
• Gezonde warmte dankzij stralingswarmte: geen luchtcirculatie.
.

Meer over beste elektrische kachel

Wil je meer informatie over de beste elektrische kachel, zodat je zonder gas huis verwarmen kan? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een infrarood verwarming kan toepassen als beste elektrische bijverwarming en hoofverwarming.

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online shop

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een online winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas of mobiele infrarood verwarming voor thuiswerkers.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!