fbpx

Krachtige infrarood paneel verwarming 

Ontdek de kracht van infrarood paneel verwarming

Infrarood paneel verwarming is een revolutionaire technologie die tal van voordelen biedt. Dit type verwarmingssysteem is namelijk niet alleen energie-efficiënt en kosteneffectief, maar biedt ook superieur comfort en is esthetisch aantrekkelijk.

Infrarood paneel verwarming werkt door lange golf infraroodstraling te genereren. Dit is een natuurlijke vorm van warmte zoals de zon, maar zonder de schadelijke UV-stralen. Dit zorgt voor een aangename, natuurlijke warmte die gelijkmatig wordt verspreid, in tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die vaak warmte ongelijkmatig verdelen.

Voordelen infrarood paneel verwarming

Een van de grootste voordelen infrarood paneel verwarming is de energie-efficiëntie. In tegenstelling tot traditionele systemen die veel energie verspillen, converteert de verwarming tot wel 98% van de verbruikte elektriciteit in warmte. Dit betekent dat je minder energie verbruikt en dus geld bespaart op je energierekening.

Daarnaast wordt niet de lucht verwarmd, maar direct de vaste objecten. Denk hierbij aan meubels, vloer, muren en mensen. Deze slaan de warmte op en weerkaatsen ook de infraroodwarmte weer terug de kamer in. Deze vorm van verwarmen heeft als voordeel dat de gevoelstemperatuur hoger is, waardoor je de thermostaat zo’n 2 tot 3 graden naar beneden kunt bijstellen. Wetende dat iedere graad die je verlaag, maar liefst 6% besparing op de verwarmingskosten oplevert. 

Andere voordelen infrarood paneel verwarming zijn: 

  • Stille verwarming: geruisloos en ook nog eens geurloos.
  • Gezonde lucht: er is geen luchtcirculatie, dus ook geen rondzwevende stofdeeltjes.
  • Geen onderhoud: er zijn geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan.
  • Eenvoudige installatie: er komen geen breekwerkzaamheden aan de pas. 
  • Thermostaat verwarming: bediening via wifi of draadloze thermostaat.
  • Prachtige designs: energiezuinige elektrische verwarming prachtig design uitvoeringen.
  • Goedkoop verwarmen zonder gas: infraroodpaneel is een elektrische verwarming.
infrarood paneel verwarming infrarood badkamer

Infrarood badkamer: het perfecte toevluchtsoord

In het bijzonder is de infrarood badkamer een echte gamechanger. Een infrarood paneel verwarming in de badkamer biedt de luxe van een warme, uitnodigende ruimte, vooral tijdens de koudere maanden. Stel je voor dat je uit een warm bad of douche stapt in een heerlijk verwarmde kamer. Bovendien droogt een infrarood badkamer verwarming de lucht niet uit, wat beter is voor je huid en ademhalingswegen.

Stijl en functionaliteit hand in hand

Naast de functionele voordelen, is infrarood paneel verwarming ook een stijlvolle aanvulling op je interieur. Deze panelen zijn verkrijgbaar in verschillende designs, maten en kleuren, zodat je altijd een model vindt dat perfect bij je inrichting past. Of je nu een modern of traditioneel interieur hebt, een infraroodpaneel verwarming kan naadloos in elke ruimte worden geïntegreerd.

Eenvoudige installatie en onderhoud van infrarood paneel

Het installeren van een infrarood paneel is relatief eenvoudig en vereist geen ingrijpende renovatie. De infrarood panelen zijn ook gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Er is geen noodzaak voor periodiek onderhoud zoals bij conventionele verwarmingssystemen.

Kortom, een infrarood paneel is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een energie-efficiënte, comfortabele en stijlvolle manier om een huis zonder gas te verwarmen. Met de toevoeging van deze technologie aan je huis, ben je verzekerd van een aangename warmte, ongeacht het seizoen. Een verwarmingspaneel zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in je hele huis, wat bijdraagt aan je algehele comfort en welzijn.

plafond slaapkamer voordelen infrarood panelen elektrische chauffage

Voor alle kamers: van woonkamer tot badkamer

Of je nu een infrarood paneel verwarming gebruikt in je woonkamer, slaapkamer of badkamer, het resultaat is een prachtige, comfortabele ruimte die uitnodigt tot ontspanning en genieten. Daarbij bespaar je niet alleen op je energierekening, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst door het verminderen van je energieverbruik.

Wil je meer informatie ontvangen over infrarood paneel verwarming werkt? Neem dan zeker eens contact op met Infrarood Verwarming. Of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkel in België. Zoals infrarood verwarming Antwerpen, Hasselt, Veurne of bij andere Warmteshop winkel in de buurt. 

Ook kan je in ons infrarood verwarming magazine meer lezen over infrarood panelen in en rondom je huis. Zoals de sfeervolle ledverlichting badkamer met infraroodstraling. 

Koop nu infrarood verwarming bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!