fbpx

Uitleg elektrische convectoren soorten 

Elektrische convectoren voor warmte en stijl

Elektrische convectoren zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze huizen. Ze bieden een eenvoudige en effectieve manier om kamers te verwarmen. Er bestaan verschillende soorten elektrische convectoren, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Laten we eens kijken naar de 6 verschillende soorten elektrische convectoren.

1. Elektrische wandconvectoren

Een van de populairste types zijn de elektrische wandconvectoren. Deze worden aan de muur gemonteerd en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, types en modellen. Door de veelzijdigheid passen ze in bijna elk interieur. 

2. Elektrische paneelconvectoren

Een andere soort zijn de elektrische paneelconvectoren. Deze zijn uitgerust met een vlakke of geribde frontplaat en gebruiken elektriciteit om op te warmen. Vervolgens geven ze de warmte vrij aan de ruimte. Dit type is erg efficiënt en biedt een snelle oplossing voor het verwarmen van de kamer.

elektrische convectoren badkamer

3. Elektrische badkamerconvectoren

Voor de badkamer zijn er speciale elektrische badkamerconvectoren. Deze worden gebruikt als bijverwarming en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals handdoekradiatoren, infrarood verwarming en elektrische kachels of blazers. Ze zorgen niet alleen voor een aangename temperatuur, maar ook voor droge handdoeken na een heerlijke douche.

4. Elektrische designconvectoren

Het oog wil natuurlijk ook, daarom kun je ook kiezen voor elektrische designconvectoren. Deze zijn speciaal ontworpen om een modern en trendy tintje aan de ruimte te geven. Ze zijn beschikbaar in verschillende materialen, zoals aluminium, inox of gelakt.

5. Elektrische convector kolom 

Voor een retro look is er de elektrische convector kolom. Deze kolomconvectoren zijn opgebouwd uit zichtbare kolommen, vergelijkbaar met de oude gietijzeren radiatoren. Een elektrische convector kolom is ideaal voor toepassing bij klassieke ruimtes en geven een vintage sfeer aan je huis.

6. Elektrische hybride verwarming infrarood

Tenslotte kun je ook nog kiezen voor een hybride verwarming infrarood. Deze infrarood verwarming geeft twee soorten warmte: infraroodwarmte en luchtverwarming. Bij Warmteshop kun je bijvoorbeeld een hybride verwarming van Alkari kopen. Deze infrarood panelen verspreiden de warmte gelijkmatig over het oppervlak. De warme lucht wordt via ventilatiesleuven aan de bovenkant van het paneel verspreid, terwijl aan de onderkant nieuwe koude lucht wordt opgezogen om te verwarmen.

elektrische convector

Voordelen elektrische convectoren

Het gebruik van elektrische convectoren biedt veel voordelen. Ze zijn gemakkelijk te installeren, onderhoudsarm en ze zorgen voor een snelle en gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte. Met de juiste keuze van de elektrische convector bespaar je ook energie, wat goed is voor je portemonnee en voor het milieu.

Van functioneel en minimalistisch, tot elegant en trendy, er is altijd een elektrische convector die past bij jouw wensen en de stijl van je huis. Of je nu de voorkeur geeft aan de strakke lijnen van een paneelconvector, de vintage uitstraling van een kolomconvector, of de technologisch geavanceerde hybride infrarood verwarming, de keuze is aan jou.

Meer informatie over infrarood radiator

Een elektrische convector is een geweldige manier om je huis te verwarmen. Of je nu kiest voor een wand, paneel, bijverwarming badkamer, design, kolom of hybride convector, er is altijd een type infrarood radiator dat past bij jouw behoeften en stijl. Een infrarood radiator biedt niet alleen comfort, maar voegen ook een esthetisch element toe aan je interieur. Dankzij de verschillende designs en modellen integreren elektrische convectoren harmonieus in je woonkamer, badkamer, slaapkamer of kantoorruimte.

Kortom, elektrische convectoren een uitstekende investering voor elk huis. Ze bieden een comfortabele en efficiënte verwarmingsoplossing, ongeacht het seizoen. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de verschillende soorten elektrische convectoren en kies het model dat het beste bij jouw huis en levensstijl past. Vraag meer informatie bij Infrarood Verwarming over infrarood radiator of breng een bezoek aan één van onze infrarood verwarming winkel in België. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van huis verwarmen met infrarood verwarming? Bekijk dan ons magazine en lees meer over de krachtige infrarood paneel verwarming of verwarm je buitenruimte met een stijlvolle terrasverwarming met verlichting.

Koop nu hybride verwarmingspanelen bij Warmteshop.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!