fbpx

Verwarmingsplaten elektrisch: de moderne oplossing

Een introductie tot verwarmingsplaten elektrisch : een moderne oplossing voor thuisverwarming

Ben jij er klaar voor om je huis op een duurzamere en efficiëntere manier te verwarmen? Heb je ooit overwogen om je traditionele verwarmingssysteem te vervangen door verwarmingsplaten elektrisch? In ons blog duiken we in de wereld van elektrische verwarmingsplaten, van de werking tot de voordelen, en hoe je het perfecte model voor je behoeften kunt kiezen.

Wat zijn elektrische verwarmingsplaten?

Elektrische verwarmingsplaten, ook wel paneelverwarmingen genoemd, zijn een soort verwarmingstoestel dat elektriciteit gebruikt om warmte te produceren. Ze zijn over het algemeen plat van vorm en kunnen eenvoudig aan de muur worden bevestigd of op de vloer worden geplaatst, waardoor ze een flexibele en handige keuze zijn voor elk huishouden.

warmteshop infrarood paneel ecaros plafond woonkamer en keuken verwarmingsplaten elektrisch

Hoe werken verwarmingsplaten elektrisch?

Het principe van elektrische verwarmingsplaten is vrij eenvoudig. Wanneer de stroom wordt ingeschakeld, gaat de elektriciteit door een reeks van weerstanden die de elektriciteit omzetten in warmte. Deze warmte wordt vervolgens gelijkmatig over het paneel verspreid en in de kamer afgegeven, zodat een constante en comfortabele temperatuur wordt gehandhaafd.

Er zijn twee soorten verwarmingsplaten elektrisch, namelijk met stralingswarmte en convectiewarmte. Bij convectie wordt de omgevingslucht opgewarmd en verspreid. En bij stralingswarmte worden de vaste objecten in het stralingsgebied direct verwarmd met infraroodstraling.

Infraroodstraling heeft het grote voordeel dat deze niet gevoelig is voor tocht, waardoor dit een zeer voordelige manier van huis verwarmen zonder gas is. Ook is infrarood gezond voor mens en dier en is zeer zuinig in verbruik. Deze elektrische verwarming wordt aangeboden door Warmteshop. 

Wat zijn de voordelen van verwarmingsplaten elektrisch?

Verwarmingsplaten elektrisch hebben veel voordelen. Ze zijn energiezuinig, makkelijk te installeren, en ze bieden een constante en gelijkmatige warmteverdeling. Bovendien zijn ze veilig in gebruik en vereisen ze weinig tot geen onderhoud, waardoor ze een langdurige en kosteneffectieve verwarmingsoplossing zijn.

  • Geen onderhoud
  • Eenvoudige installatie: geen breekwerkzaamheden
  • Makkelijk te bedienen
  • Storingsvrij
  • Ideaal als bijverwarming en ook geschikt voor hoofdverwarming
  • Zuinig in verbruik
  • Geen CO2 uitstoot in combinatie met groene stroom
  • Te combineren met zonnepanelen.
    .
vermogen badkamer verwarming berekenen

Verschillen tussen de toestellen

Net als bij elk ander product, zijn er verschillende modellen en merken van verwarmingsplaten elektrisch op de markt. Sommige verwarmingsplaten elektrisch modellen hebben extra functies zoals een ingebouwde thermostaat, een timer of zelfs een afstandsbediening. Het is belangrijk om jouw behoeften in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste model. De experts van Warmteshop kunnen je hierbij helpen en ook een warmteberekening voor je maken. Zo weet je gelijk hoeveel elektrische verwarmingspanelen je nodig hebt voor de ruimte (of kamers).

Duurzaam verwarmen

Elektrische verwarmingsplaten zijn een geweldige manier om je huis op een efficiënte en duurzame manier te verwarmen. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige manier om je woonkamer te verwarmen of een volledige verwarmingsoplossing voor je hele huis, er is zeker een model dat bij jouw behoeften past. Stap vandaag nog over op verwarmingsplaten elektrisch en geniet van de voordelen!

Informatie over verwarmingsplaten elektrisch

Wil je meer informatie over verwarmen met verwarmingsplaten elektrisch? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een krijtbord verwarming kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben over een warmtepaneel, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals hoe een hybride verwarming voor dubbele warmte zorgt. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!