fbpx

Veilig verwarmen: kies IP44 boven IP20 badkamer heater

Wat is IP20 badkamer heater?

Als je aan de slag gaat met het inrichten van je IP20 badkamer heater, kom je al snel in aanraking met termen als IP20. IP staat voor ‘Ingress Protection’ en het geeft aan hoe goed een apparaat, zoals een verwarming, beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Het eerste cijfer van de IP-code heeft betrekking op bescherming tegen vaste voorwerpen, zoals stof, terwijl het tweede cijfer de bescherming tegen vloeistoffen aangeeft.

Bij een IP20-rating is het apparaat beschermd tegen vaste voorwerpen groter dan 12,5 mm, maar het biedt geen bescherming tegen water. Dit kan problematisch zijn in een ruimte zoals de badkamer, waar water en vochtigheid een constant gegeven zijn.

Het belang van de juiste IP-klasse in je badkamer

Bij het inrichten van je badkamer is het belangrijk om na te denken over meer dan alleen esthetiek. Veiligheid is een essentieel aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien. In een vochtige ruimte zoals de badkamer is dit aspect nog belangrijker.

Een van de manieren om de veiligheid in de badkamer te waarborgen, is door aandacht te besteden aan de IP-klasse van je elektrische apparaten. We weten al dat een IP20 badkamer risico’s met zich mee kan brengen, gezien het gebrek aan bescherming tegen water.

Daarom is de IP44 klasse een betere keuze voor je badkamer. De IP44 klasse garandeert dat je apparaten spatwaterdicht zijn. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen water dat uit elke richting spat – een veelvoorkomend scenario in elke badkamer.

Met een IP44 klasse ben je verzekerd van een hoger niveau van bescherming en veiligheid, waardoor je met een gerust hart kunt genieten van je badkamer. En naast veiligheid, biedt het ook een betere levensduur voor je apparaten, aangezien ze beter bestand zijn tegen de veeleisende omstandigheden van de badkamer.

infrarood badkamer verwarming IP20 badkamer

Waarom IP44 kiezen voor je badkamer?

Het is niet verrassend dat een IP20 badkamer heater risico’s met zich meebrengt, gezien het gebrek aan waterbestendigheid. Daarom raden we je aan te kiezen voor een IP44 klasse infrarood paneel. Deze apparaten zijn niet alleen beschermd tegen vaste voorwerpen groter dan 1 mm, maar zijn ook spatwaterdicht.

In een IP44 badkamer ben je verzekerd van veiligheid, ongeacht de vochtigheidsgraad. Een IP44 infrarood paneel kan zelfs veilig gebruikt worden in de buurt van de douche of het bad, zonder risico op kortsluiting of schade.

Voordelen van een IP44 badkamer heater

Een IP44 badkamer heater installeren heeft meerdere voordelen. Ten eerste biedt het een hoge mate van veiligheid, wat essentieel is in een natte omgeving zoals de badkamer. Maar veiligheid is niet het enige voordeel.

Deze warmtepanelen van Warmteshop zijn ook energiezuinig, wat een grote bonus is gezien de stijgende energiekosten. Bovendien bieden ze een aangename, gelijkmatige warmte, waardoor de badkamerruimte een comfortabele plek wordt om te ontspannen na een lange dag.

Kies voor veiligheid en comfort met IP44

In het kort, hoewel een IP20 badkamer mogelijk lijkt, is het een keuze die een risico met zich meebrengt. Kies in plaats daarvan voor een IP44 verwarmingspaneel van Warmteshop voor je badkamer. De combinatie van veiligheid, energie-efficiëntie en comfort maakt het een ideale keuze. Je zult de comfortabele warmte die het paneel biedt zeker waarderen, terwijl je de gemoedsrust hebt dat je verwarming veilig is voor gebruik in een natte omgeving.

IP20 badkamer verwarming

Informatie over badkamerverwarming

Wil je meer informatie over badkamerverwarming? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een infrarood verwarming kan toepassen als bijverwarming.

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze badkamerverwarming in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine, zoals goedkoop verwarmen zonder gas en de voordelen van een handdoekrek verwarming.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!