fbpx

Elektrische kachel energielabel A: een moderne en duurzame keuze

Waarom kiezen voor een elektrische kachel energielabel A

De elektrische kachel energielabel A is het antwoord op de groeiende vraag naar duurzamere en energie-efficiëntere verwarmingsoplossingen. In de huidige tijd zijn we constant op zoek naar manieren om duurzamer en energie-efficiënter te leven. De keuzes die we maken in ons dagelijks leven, van de voedingsmiddelen die we consumeren tot de apparaten die we in huis gebruiken, hebben een diepgaand effect op onze planeet. Een van die keuzes betreft de manier waarop we onze leefruimtes verwarmen. 

In een wereld waarin de traditionele verwarmingsmethoden steeds meer onder de loep worden genomen vanwege de impact op het milieu, steken alternatieven de kop op. De elektrische kachel energielabel A is zo’n alternatief dat zowel efficiëntie als duurzaamheid belooft. Maar wat maakt deze kachel zo speciaal? Waarom is het overwegen waard om je oude CV-ketel in te ruilen voor dit moderne apparaat? 

We leggen je uit wat een elektrische kachel energielabel A is en ontdek zelf waarom het een gamechanger is voor jouw huishouden.

Infrarood verwarming plafond infraroodstralen Elektrisch verwarmen of gas verwarmingspaneel plafond Elektrische kachel energielabel A

Wat is een elektrische kachel?

Als je aan een kachel denkt, is de kans groot dat je een ouderwetse houtkachel of een gaskachel voor je ziet. Maar de elektrische kachel energielabel A is de moderne en efficiënte keuze voor veel huishoudens. In plaats van het verbranden van brandstof om warmte te produceren, maakt een elektrische kachel gebruik van stroom. Dit type verwarming is in rap tempo populairder geworden, mede dankzij de vele voordelen die we in dit artikel zullen bespreken.

De verschillende soorten: convectiewarmte en stralingswarmte

Elektrische kachels kunnen op twee manieren werken: via convectiewarmte of stralingswarmte.

  1. Convectiewarmte: Hierbij wordt lucht verwarmd die vervolgens door de kamer circuleert. De lucht stijgt op wanneer deze warm is en daalt weer wanneer het afkoelt. Dit zorgt voor een constante luchtstroom en een gelijkmatige verwarming van de ruimte. Elektrische kachels met energielabelA die op convectiewarmte werken, zijn vaak efficiënt in het snel verwarmen van een ruimte.
  2. Stralingswarmte: Hierbij wordt gebruik gemaakt van een verwarmingspaneel dat infraroodwarmte uitstraalt naar de objecten en mensen in de ruimte. Deze objecten en mensen houden vervolgens de warmte vast en geven die geleidelijk af aan de lucht. Hierdoor voelt de warmte direct en intens aan, zonder dat de lucht eerst verwarmd hoeft te worden. Hierbij heb je geen last van dat de warmte ontsnapt bij een minder goed geïsoleerde woning.
    .

Wat betekent het energielabel en waarom is A zo speciaal?

Het energielabel geeft aan hoe efficiënt een apparaat is in termen van energiegebruik. Deze labels lopen van A (zeer efficiënt) tot G (minst efficiënt). Een elektrische kachel energielabel A is dus een van de meest energiezuinige keuzes op de markt. Het kiezen voor een dergelijk apparaat betekent lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. En wie wil dat nu niet in deze tijden van stijgende energieprijzen en groeiende milieubewustheid?

hoeveel watt infrarood paneel badkamer

Waarom kiezen voor een elektrische kachel energielabel A in plaats van een CV-ketel op gas?

Een elektrische kachel energielabel A heeft verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele CV-ketel op gas:

  1. Energie-efficiëntie: Een elektrische kachel met energielabel a verbruikt minder energie om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren als een CV-ketel.
  2. Milieuvriendelijk: Je stoot geen CO2 uit bij het gebruik van een elektrische kachel. Dit is een belangrijke overweging in tijden van klimaatverandering.
  3. Veiligheid: Geen risico op gaslekken of CO-vergiftiging.
  4. Gemakkelijk te installeren: Je hebt geen gasleidingen of rookkanalen nodig. Sluit de kachel gewoon aan en je bent klaar om te verwarmen. Ook handig als je gaat verhuizen, dan kun je de warmtepanelen gewoon demonteren en meenemen naar het nieuwe huis. Heb je ooit wel eens iemand gezien die zijn CV-ketel meeneemt?
    .

Een slimme investering voor de toekomst

Als je op zoek bent naar een duurzame en efficiënte manier om je huis te verwarmen, is een elektrische kachel energielabel A de perfecte keuze. Met de stijgende energieprijzen en het toenemende belang van milieubewustzijn, is het een investering die zich in de toekomst snel terugbetaalt. Waar wacht je nog op? Stap vandaag nog over op de elektrische kachel energielabel A en maak deel uit van de groene revolutie!

Foto met kunst infrarood paneel slaapkamer warmteshop infrarood paneel met print infrarood verwarming met print infrarood verwarming schilderij poster verwarming

Elektrische kachel energielabel A van Warmteshop

Wil je meer informatie over verwarmen met elektrische kachel energielabel A? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een verwarmingspaneel kan toepassen als bijverwarming.

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals de luxe douchecabine met infrarood voor een nieuwe wellness-ervaring. Ook leggen we uit of je moet kiezen voor een infrarood korte golf of lange golf verwarming. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!