fbpx

Voordelen verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen

Alles over verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen

Ben je het beu om te rillen van de kou tijdens de wintermaanden? Verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen zijn dé oplossing om die koude dagen en nachten wat comfortabeler te maken. Deze toestellen zijn ontworpen om je dat extra beetje warmte te bieden wanneer je dit het meest nodig hebt. 

Ze zijn licht, draagbaar en meestal compact, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden verplaatst naar waar de warmte het meest nodig is. En het beste van alles? Je hebt geen ingewikkelde installatie nodig. Een stopcontact is alles wat je nodig hebt om je huis in een warm paradijs te veranderen. Dit maakt de verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen bijzonder handig voor huurders en mensen die regelmatig van woonruimte veranderen, zoals studenten.

Wat zijn verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen?

Verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen zijn eenvoudig te gebruiken apparaten die ontworpen zijn om ruimtes snel op te warmen. Ze zijn ideaal voor situaties waarin centrale verwarming niet voldoende is of als bijverwarming. Het mooie van deze apparaten is hun mobiliteit. 

Verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen zijn licht van gewicht en zijn gemakkelijk te verplaatsen van de ene kamer naar de andere. Dit betekent dat je de warmte met je meeneemt, waar je ook gaat. En laten we eerlijk zijn, niet elke ruimte in je huis heeft constant verwarming nodig. Daarom is het een slimme keuze om voor een mobiele verwarming oplossing te gaan.

verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen

Infraroodwarmte versus convectiewarmte

Als het aankomt op verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen, zijn er over het algemeen twee typen warmte waar je uit kunt kiezen: 

1. convectiewarmte
2. infraroodwarmte. 

Infraroodwarmte is meestal de superieure keuze. Maar waarom eigenlijk? In tegenstelling tot convectiewarmte, die de lucht in een kamer verwarmt, richten infrarood verwarmingspanelen zich direct op objecten en mensen. Dit betekent dat je veel sneller de warmte voelt. Bovendien is infraroodwarmte veel efficiënter, waardoor je uiteindelijk geld bespaart op je energierekening. Terwijl convectiewarmte kan zorgen voor luchtcirculatie die stof en allergenen opjaagt, doet infrarood dit niet, wat het een gezondere keuze maakt.

Voordelen infraroodwarmte bij verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen: 

  • Snel warm: binnen 5 tot 10 minuten
  • Geen luchtverplaatsing: schone lucht zonder stof en allergenen
  • Niet gevoelig voor tocht: infrarood is een directe verwarming
  • Energiezuinig: bespaar tot wel 40% op de kosten
  • Geen breekwerkzaamheden: steek de stekker in het stopcontact en geniet van de warmte.

Waarom is een mobiele verwarming ideaal in de winter?

De winter kan een beproeving zijn, vooral als je huis niet goed geïsoleerd is. Verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen bieden dan de perfecte oplossing. Ze zijn snel, efficiënt en kunnen gericht worden gebruikt om alleen die ruimtes te verwarmen die het echt nodig hebben. Dit is niet alleen handig, maar is ook kostenbesparend. 

Stel je voor dat je na een dag in de ijzige kou thuiskomt; met een mobiele verwarming kun je direct je woonkamer, slaapkamer of welke ruimte dan ook omtoveren tot een warme, gezellige omgeving. Je hoeft niet het hele huis op te stoken, wat vaak duurder is.

Badkamer verwarming verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen

Geschikte ruimtes voor verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen

De schoonheid van verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen is dat ze in vrijwel elke ruimte van het huis kunnen worden gebruikt. Ze zijn niet alleen beperkt tot woonruimtes, maar kunnen ook in slaapkamers, badkamers en zelfs garages die als mancaves dienen, worden geplaatst. Kom meer te weten over het stroomverbruik elektrische vloerverwarming badkamer

Heb je een terras waar je graag tijd doorbrengt? Er zijn ook verplaatsbare terrasverwarming modellen beschikbaar die je buiten kunt gebruiken. Dit maakt ze ongelooflijk veelzijdig en een uitstekende investering voor elk huis.

Lange golf versus korte golf infraroodstraling

Als je denkt aan het aanschaffen van een verplaatsbaar elektrisch verwarmingstoestel, is het ook belangrijk om het type infraroodstraling te overwegen. Voor binnen gebruik wordt de lange golf infraroodstraling gebruikt. Dit type straling is bijzonder geschikt voor gesloten ruimtes en is absoluut veilig. 

Voor buiten verwarming zijn er verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen die gebruikmaken van korte golf infraroodstraling. Deze straling is effectief, zelfs in winderige omstandigheden, en is direct warm zodra je deze aanzet. Dus, of je nu binnen zit te relaxen of buiten een feestje hebt, er is een geschikt verwarmingstoestel voor jou.

terrasverwarmer terrasverwarming elektrisch verwarmer buiten terrasverwarmer infrarood staand Sfeervolle terrasverwarming met verlichting

Verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen: flexibel en kostenbesparend

Dus daar heb je het: verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen zijn de flexibele, kostenbesparende en efficiënte oplossing voor bijna elke verwarmingsbehoefte die je kunt hebben. Ze zijn makkelijk te verplaatsen, energiezuinig en zijn beschikbaar voor zowel binnen- als buitengebruik. Of je nu een kamer wilt opwarmen of het gezellig wilt maken op je terras, deze toestellen zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige verwarmingsoplossing.

Informatie over verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen

Wil je meer informatie over verplaatsbare elektrische verwarmingstoestellen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een mobiele infrarood verwarming kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over zonder gas huis verwarmen met infraroodstraling kun je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas. Kom meer te weten over waarom verwarming op gaspassé is.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!