fbpx

Vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen

Vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen: alles wat je moet weten

Je hebt vast en zeker al veel gehoord over vloerverwarming en hoe het comfort en efficiëntie kan toevoegen aan elke ruimte. Maar wat zijn nu echt de voordelen, de types en de mogelijke uitdagingen? Laten we dit samen ontdekken via de vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen.

De vloer onder je voeten voelt aangenaam warm aan. De koude winterochtenden zijn niet meer zo intimiderend, en de gedachte aan koude tegels in de badkamer is nu een verre herinnering. Dat is de magie van vloerverwarming. Steeds meer huiseigenaren maken de overstap, maar is het echt de moeite waard? En wat als het in de winter niet warm genoeg is?

We duiken dieper in vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen, we onderzoeken de verschillende soorten systemen en we onthullen een geheim ingrediënt voor extra warmte tijdens die extra koude dagen. Als je overweegt om vloerverwarming als hoofdverwarming te kiezen, of als je gewoon nieuwsgierig bent naar wat het kan doen voor je wooncomfort, dan is ons blog een must-read.

Wat is vloerverwarming precies?

Vloerverwarming is meer dan alleen een luxe; het is een innovatieve manier om je huis te verwarmen. In plaats van radiatoren die warmte afgeven vanuit een hoek van de kamer, biedt vloerverwarming een gelijkmatige warmteverspreiding over de gehele vloeroppervlakte.

Dit type verwarming maakt een einde aan de eeuwenoude klacht van koude voeten, vooral op tegel- of stenen vloeren. Bovendien is het esthetisch gezien een voordeel, omdat je niet langer gebonden bent aan de ruimte die radiatoren in beslag nemen. Dus, voor een minimalistisch interieurdesign, is vloerverwarming een topkeuze.

stroomverbruik elektrische vloerverwarming badkamer vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen

Soorten vloerverwarming

Als het gaat om vloerverwarming, zijn er voornamelijk twee types die je moet kennen: watergedragen en elektrische systemen.

Watergedragen systemen gebruiken verwarmd water dat circuleert door een netwerk van buizen onder je vloer. Dit type is vaak verbonden met het centrale verwarmingssysteem en is ideaal voor grotere ruimtes vanwege de capaciteit om gelijkmatige warmte te leveren.

Elektrische vloerverwarming, daarentegen, gebruikt elektrische kabels of matten die onder de vloer liggen. Wanneer er elektriciteit doorheen stroomt, genereren ze warmte. Dit type is veel eenvoudiger te installeren en is ideaal voor kleinere ruimtes of renovatieprojecten.

Vloerverwarming in de badkamer: een goed idee?

Je kent dat gevoel wel: uit een warme douche stappen en rillen van de kou omdat de tegels zo koud aanvoelen. Vloerverwarming elimineert dit ongemak. Het creëert een luxe gevoel en zorgt voor een aangename temperatuur, vooral tijdens die koude ochtenden.

In de context van de badkamer, waar vochtigheid vaak hoog is, kan vloerverwarming ook helpen om de vloer sneller te drogen. Dit vermindert het risico op schimmel en zorgt ervoor dat de vloer veiliger is door het verminderen van gladde oppervlakken.

Daarbovenop, voor diegenen die extra warmte willen, is een verwarmingspaneel in de badkamer een uitstekende keuze zijn. Het geeft een boost aan de warmte en kan precies daar geplaatst worden waar je het nodig hebt. Denk bijvoorbeeld ook aan een handdoekdroger of een spiegelverwarming. Allen maken gebruik van stralingswarmte, oftewel infraroodstraling. 

stroomverbruik elektrische vloerverwarming badkamer

De uitdaging van vloerverwarming in de winter

Terwijl vloerverwarming geweldig is voor de meeste delen van het jaar, komt de echte test in de koude wintermaanden. Het is een lage temperatuur verwarming, wat betekent dat het langer duurt voordat de gewenste kamer temperatuur is bereikt.

Dit is waar de kracht van een warmtepaneel als bijverwarming naar voren komt. Een warmtepaneel warmt snel op en verhoogt kamertemperatuur verhogen. Dit is met name handig tijdens die extra koude dagen.

Waarom kiezen voor een verwarmingspaneel als bijverwarming?

Vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen zijn vaak positief, maar er zijn momenten waarop je gewoon een beetje extra warmte nodig hebt. Hier zijn enkele voordelen van het hebben van een verwarmingspaneel als aanvulling op je vloerverwarming:

Eerst en vooral, een verwarmingspaneel kan zeer snel de temperatuur van een ruimte verhogen. Dit betekent dat als je koude plekken hebt of als de temperatuur snel daalt, je kunt rekenen op je warmtepaneel om de klus te klaren.

Ten tweede zijn deze panelen zeer energiezuinig en kunnen ze op een gerichte manier warmte leveren. Ze zijn geweldig om een bepaalde zone in een kamer te verwarmen zonder het hele huis op te warmen.

warmteshop infrarood verwarming woonkamer ecaros

Combineer vloerverwarming met verwarmingspanelen

De combinatie van vloerverwarming en verwarmingspanelen biedt het beste van twee werelden. Terwijl vloerverwarming zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling, kunnen verwarmingspanelen die extra touch geven tijdens de koudere dagen.

Zelf infrarood vloerverwarming ervaringen opdoen?

Wil je zelf infrarood vloerverwarming ervaringen opdoen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen met infraroodstraling. We geven je advies hoe je energie bespaart met infrarood verwarming vloerverwarming. En hoe je de infraroodpanelen als voordeligste bijverwarming inzet naast je huidige verwarmingssysteem. 

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood vloerverwarming, infrarood douche en ook onze infrarood fotopanelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!