fbpx

Het geheim van een verwarming tuinkamer

Verwarming tuinkamer: de sleutel tot het ultieme buitencomfort

Wanneer je door je tuin wandelt, visualiseer je dan ooit een ruimte waarin je kunt relaxen, ongeacht het seizoen? Een verwarming tuinkamer kan precies dat realiteit maken. Maar wat houdt dit concept in en hoe verschilt het van een serre? Verwonder je over het gemak en comfort dat een verwarming tuinkamer te bieden heeft.

verwarming tuinkamer

Wat is een tuinkamer?

je tuin is jouw persoonlijke oase. Het is een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur. Een tuinkamer is de perfecte toevoeging aan deze oase. In essentie is het een overkapping die volledig afgesloten kan worden door middel van glazen voor- en zijwanden. Of het nu tegen de gevel van jouw woning wordt gemonteerd of vrij in de tuin staat, het biedt bescherming tegen wind en weersomstandigheden. En hier komt de verwarming tuinkamer om de hoek kijken. Met een IR heater transformeer je deze ruimte eenvoudig in een behaaglijk verblijf, zelfs wanneer de temperaturen buiten dalen.

Het warmtegeheim van een infrarood verwarming tuinkamer

Infrarood verwarming tuinkamer systemen werken anders dan conventionele verwarming. Ze verwarmen niet de lucht, maar de objecten en mensen in de ruimte door middel van infraroodstraling. Dit brengt enkele aantrekkelijke voordelen met zich mee:

 • Efficiëntie: Omdat IR verwarming de objecten direct verwarmt, is er minder energie nodig om de ruimte aangenaam te maken.
 • Snelheid: De warmte is direct voelbaar, zonder opwarmtijd.
 • Gelijkmatige verdeling: De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de ruimte, waardoor er geen koude zones ontstaan.
 • Veiligheid: Infrarood panelen worden aan de buitenkant niet zo heet als conventionele verwarming, waardoor het veiliger is in gebruik.
 • Geen onderhoudskosten: er zijn geen draaiende delen, waardoor je ook geen onderhoud hebt aan deze innovatieve verwarming tuinserre.
  .

In de context van een verwarming tuinkamer, betekent dit dat je met minimale energie een aangename temperatuur kunt creëren, waardoor het een milieuvriendelijke en kostenefficiënte optie is.

serre aanbouw

Wat is een serre?

Daartegenover staat de serre – een volledig geïsoleerde uitbouw aan het huis, gekenmerkt door een robuuste aluminium constructie en veel glas. De sleutel tot het begrijpen van het verschil tussen een serre en een tuinkamer zit in de integratie met de woning. Een serre wordt namelijk één met jouw huis door het doorbreken van de muur, dankzij het hoge isolatieniveau. Dit zorgt niet alleen voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten, maar maakt ook een ingrijpende verbouwing noodzakelijk, met bijbehorende hogere kosten.

Waarom kiezen voor een heater tuinkamer?

Door het implementeren van een verwarming tuinkamer met infraroodtechnologie creëer je een plek die het hele jaar door genietbaar is, zonder een enorme impact op jouw energierekening. Of je nu een gezellige plek wilt om met vrienden te ontspannen, een rustige ruimte om te werken, of gewoon een beschutte plek om te genieten van de tuin ongeacht het weer – een heater tuinkamer biedt al deze mogelijkheden en meer.

Een optimaal klimaat in de tuinkamer: de voordelen van infrarood

Voor velen onder ons is de tuinkamer een plaats van toevlucht, een waar we kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur en ons onderdompelen in de rust van onze buitenruimte. Maar als de winter zijn intrede doet, vinden we onszelf vaak beperkt tot binnen activiteiten. Met een verwarming tuinkamer hoeft dat echter niet zo te zijn.

Een infrarood verwarming tuinkamer maakt gebruik van geavanceerde technologie om warmte efficiënt te leveren, waar en wanneer je die nodig hebt. De straling van infraroodverwarming dringt door tot de huid, kleding en andere objecten, zonder eerst de lucht te hoeven verwarmen. Dit betekent dat zelfs op de koudste dagen de warmte voelbaar is zodra de verwarming aanstaat. Dit maakt een verwarming tuinkamer niet alleen een uitstekende keuze voor directe warmte, maar het is ook een energiezuinige optie die je helpt besparen op energiekosten.

serre verwarming

Binnen-buiten leven zonder de verbouwing

We hebben al het onderscheid tussen een serre en een tuinkamer onder de loep genomen. Terwijl een serre een directe uitbreiding van je woonruimte is en vaak een forse investering vergt, biedt een tuinkamer een alternatieve oplossing om het hele jaar door van je buitenruimte te genieten zonder ingrijpende verbouwingen.

Dit maakt de keuze voor een verwarming tuinkamer financieel aantrekkelijk en ook praktisch flexibel. Of je nu een rustige plek zoekt om je in je hobby’s te storten, een plek om met vrienden en familie te verzamelen. Of gewoon een manier om je leefruimte uit te breiden: een verwarming tuinkamer biedt de oplossing.

Hoe kies je de juiste heater voor de patiokamer?

Een verwarming patiokamer kan op verschillende manieren worden geïmplementeerd en het kiezen van de juiste oplossing voor jouw ruimte is essentieel. Hier zijn enkele overwegingen:

 • Grootte van de ruimte: De benodigde capaciteit van de patio verwarming hangt af van de grootte van de winterkamer.
 • Isolatie: Hoe goed is de patiokamer geïsoleerd? Dit heeft invloed op hoe efficiënt de infrarood heater is.
 • Plaatsing: Overweeg waar de IR verwarming het beste kan worden geplaatst voor optimale warmteverdeling.
 • Energiebron: Zorg ervoor dat er een geschikte stroombron beschikbaar is.

Deze overwegingen helpen je bij het kiezen van het juiste verwarmingssysteem voor jouw verwarming tuinkamer, waardoor je er het hele jaar door van kunt genieten.

infrarood paneel met afbeelding stralingspaneel verwarmen met infrarood panelen print art

Stralingswarmte is de oplossing voor tuinkamer verwarmen

Wil je meer informatie hoe je het beste met stralingswarmte de tuinkamer verwarmen kunt? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelen. Ontdek hoe verwarmen met zonnepanelen op tuinhuis je wooncomfort verhoogt en de energierekening verlaagt.  Wij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben over de heaters voor binnen, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals hoe een inbouw terrasverwarmer je het hele jaar warmte geeft buiten.

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!