fbpx

Verwarmen met zonnepanelen op tuinhuis

Verander je tuinhuis in een groene energiecentrale

Zonnepanelen op tuinhuis: een slimme zet om je huis duurzaam te verwarmen. Heb je er ooit over nagedacht hoe handig het zou zijn om je tuinhuis te gebruiken om energie op te wekken voor je huis? Ontdek hoe je met zonnepanelen op tuinhuis je huis elektrisch kunt verwarmen met infrarood verwarming, een zuinige en CO2-vrije oplossing.

Elektrische verwarmen met zonnepanelen op tuinhuis, hoe werkt dat?

Elektrisch verwarmen van je huis met zonnepanelen op tuinhuis is een efficiënte manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen en energie te besparen. We geven je de belangrijkste stappen die je moet ondernemen voor zonder gas huis verwarmen met zonnepanelen.

1. Installatie van zonnepanelen op tuinhuis

De eerste stap is het installeren van zonnepanelen op tuinhuis. Dit kan op het dak of op een steunstructuur in de buurt van het tuinhuis worden gedaan. Zorg ervoor dat de zonnepanelen zo zijn geplaatst dat ze de meeste zonnestralen opvangen gedurende de gehele dag.

2. Omvormer en energieopslag

De energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt, moet worden omgezet in bruikbare stroom voor je huis. Dit gebeurt met een omvormer. Waarom heb je een omvormer nodig? Een omvormer is nodig bij zonnepanelen omdat de panelen gelijkstroom (DC) opwekken, terwijl de meeste huishoudelijke apparaten wisselstroom (AC) nodig hebben. De omvormer zet de opgewekte gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom, zodat de stroom kan worden gebruikt, opgeslagen in een thuisbatterij of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

3. Infrarood verwarming installeren

Om je huis te verwarmen met de zonne-energie die je opwekt, heb je infrarood verwarming nodig. Dit type verwarming zet elektriciteit om in comfortabele infraroodstraling, die objecten en mensen in de kamer verwarmt. Het is een zuinige en efficiënte manier om je huis te verwarmen zonder CO2-uitstoot.

4. Regelmatig onderhoud zonnepanelen 

Net als bij elk ander systeem, is regelmatig onderhoud van je zonnepanelen noodzakelijk om ervoor te zorgen dat ze efficiënt blijven werken. Controleer de zonnepanelen op vuil of schade en maak ze indien nodig schoon. Ook de omvormer en de batterij moeten periodiek worden gecontroleerd. Infrarood verwarming daarentegen heeft geen onderhoud nodig, omdat er geen draaiende onderdelen in zitten die kapot kunnen gaan. 

Nu je weet hoe verwarmen met zonnepanelen werkt, vraag je je misschien af wat de voordelen zijn van deze duurzame oplossing voor zonder gas huis verwarmen. 

tuinhuis atelier verwarmen met zonnepanelen op tuinhuis

Voordelen van verwarmen met zonnepanelen en infrarood verwarming

Duurzaamheid

Door je huis te verwarmen met zonnepanelen en infrarood verwarming, verminder je jouw afhankelijkheid vanfossiele brandstoffen en verlaag je de CO2-uitstoot. Dit helpt in de strijd tegen klimaatverandering en zorgt voor een groenere toekomst. Infrarood verwarming en zonnepanelen zijn daarom de groene oplossing voor huis verwarmen zonder gas.

Energiebesparing

Infrarood verwarming is een zuinige manier voor gasloos huis verwarmen, omdat het de objecten en mensen in de kamer direct verwarmt in plaats van de lucht. Dit zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en minder energieverlies. Met infrarood panelen in huis kan je wel tot 50% op de energiekosten besparen ten opzichte van een convectie verwarming.

Lagere energierekeningen

Doordat je de energie die je nodig hebt om je huis te verwarmen zelf opwekt met zonnepanelen op tuinhuis, bespaar je op de lange termijn op je energierekening. In sommige gevallen kun je zelfs geld verdienen door overtollige energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet. 

Verhoogde waarde van je huis

De combinatie van zonnepanelen op tuinhuis en infraroodverwarming verhoogt de waarde van je huis. Steeds meer mensen zijn op zoek naar duurzame en energiezuinige woningen, waardoor jouw huis aantrekkelijker is op de huizenmarkt. Daarom is investeren voor verwarmen met zonnepanelen op tuinhuis een slim idee.

Weinig onderhoud infraroodverwarming

Infraroodverwarming behoeft geen onderhoud. Er hoeven geen leidingen te worden gelegd bij de aansluiting en geen jaarlijks onderhoud. Infraroodverwarming is een onderhoudsvrij systeem, waar je jarenlang van de comfortabele warmte geniet. 

wat verbruikt een infrarood paneel ir verwarmingspanelen wand verwarming draadloze schakelaar infraroodverwarmingen

Zonnepanelen op tuinhuis is een duurzame oplossing

Het plaatsen van zonnepanelen op tuinhuis en het verwarmen van je huis met infrarood verwarming is een slimme en duurzame oplossing. Het verlaagt je energierekening, vermindert je CO2-uitstoot en verhoogt de waarde van je huis. Bovendien is het een zuinige en efficiënte manier om zonder gas je huis te verwarmen. Door te kiezen voor zonne-energie en infrarood verwarming, draag je bij aan een groenere toekomst en maak je een positieve impact op het milieu.

Informatie over huis verwarmen met zonnepanelen op tuinhuis

Wil je meer informatie over huis verwarmen met zonnepanelen op tuinhuis? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kunt besparen met een infrarood verwarming als hoofd- of bijverwarming. Bespaar extra op de energiekosten met infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er ook altijd wel een infrarood verwarming winkel bij je in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infrarode straling kun je ook lezen in ons magazine, zoals wat de ideale temperatuur in huis is en hoe je het verbruik infrarood verwarming berekent. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!