fbpx

Waar spiegelverwarming toepassen?

Wat is een spiegelverwarming?

Stel je voor: je stapt uit de douche op een koude winterdag en je spiegel is helemaal niet beslagen. Daarnaast voel je een aangename warmte uitstralen die de kou uit de lucht haalt. Dit is geen toekomstmuziek, maar de realiteit met spiegelverwarming. Dit type verwarmingspaneel combineert functionaliteit met esthetiek, waarbij een licht verchroomd spiegeloppervlak niet alleen dient als reflector maar ook als bron van warmte. Verkrijgbaar in diverse maten, is er voor elke ruimte en stijl een passend exemplaar te vinden.

De technologie achter spiegelverwarming is slim en eenvoudig: een verwarmingspaneel wordt aan de achterzijde van de spiegel geplaatst, waardoor de infraroodwarmte gelijkmatig wordt verdeeld. Dit voorkomt condensatie op het spiegeloppervlak en zorgt voor een comfortabele warmte in de kamer.

Waar kun je een spiegelverwarming installeren?

1. Badkamer

In de badkamer is spiegelverwarming niet alleen een luxe, het is bijna een noodzaak. Zeg gedag tegen het eeuwige gevecht met beslagen spiegels na een hete douche. Spiegelverwarming in de badkamer zorgt ervoor dat je direct na het douchen jezelf kunt verzorgen zonder te wachten of het droogmaken van je spiegel. 

2. Slaapkamer

In de slaapkamer dient een infrarood spiegelverwarming als een elegante passpiegel. Niet alleen zorgt het voor een duidelijk zicht op je outfit, maar het verspreidt ook een behaaglijke warmte terwijl jij je kleedt of opmaakt. 

spiegelverwarming slaapkamer

3. Kledingkamer

Vergelijkbaar met de slaapkamer, tilt spiegelverwarming in de kledingkamer je ervaring naar een hoger niveau. Het is de perfecte aanvulling voor een ruimte die bedoeld is om comfort en functionaliteit te bieden tijdens het aankleden. Bovendien zorgt de infraroodwarmte dat de kamer niet vochtig wordt en je kleding niet muf gaat ruiken. 

4. Ontvangsthal

Een warm ontvangst is letterlijk wat je krijgt met een spiegelverwarming in je ontvangsthal. Het verwelkomt gasten met open armen en een warme gloed, terwijl het dient als een stijlvolle blikvanger.

5. Woonkamer

In de woonkamer doet een spiegel wonderen door de ruimte optisch te vergroten. Voeg daar spiegelverwarming aan toe, en je hebt een functioneel kunstwerk dat niet alleen sfeer, maar ook comfort biedt.

De voordelen van spiegelverwarming

Naast de duidelijke esthetische voordelen en het comfort, zijn er nog tal van redenen waarom infrarood spiegelverwarming een slimme keuze is. Het is energie-efficiënt, omdat het de ruimte gericht verwarmt waar jij dat nodig hebt. Ook is de installatie vaak eenvoudig, waardoor je niet te maken hebt met ingrijpende verbouwingen. Bovendien draagt een spiegel met verwarming bij aan de waarde van je huis.

Duurzaamheid en gebruiksgemak

Spiegelverwarming is niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam. Het gebruikt minder energie dan traditionele verwarmingssystemen en past perfect in de trend van energiebewust wonen. Met een eenvoudige schakelaar kun je de verwarming bedienen, waardoor je met één druk op de knop van de voordelen geniet.

Hoe kies je de juiste spiegelverwarming?

Bij het kiezen van de juiste spiegelverwarming zijn er enkele belangrijke overwegingen:

  • De grootte van je kamer en de gewenste spiegel.
  • Het vermogen van de spiegelverwarming om de ruimte efficiënt te verwarmen.
  • De stijl van de spiegel die moet passen bij je interieur.
    .

Vraag Warmteshop om een gratis berekening, zodat je het juiste formaat spiegel en wattage kiest voor jouw infraroodverwarming. 

spiegel met verwarming badkamer

Helder zicht en comfort

Spiegelverwarming is een stijlvolle en praktische toevoeging aan elke kamer in je huis. Of je nu op zoek bent naar comfort in de badkamer, de slaapkamer, de kledingkamer, de ontvangsthal of de woonkamer, er is altijd een spiegelverwarming die aan je behoeften voldoet. Kies voor deze moderne, energie-efficiënte oplossing en geniet van een helder zicht en warm comfort waar je ook bent in huis. Verhoog je woongenot met de slimme keuze voor spiegelverwarming – een blikvanger die zowel warmte als stijl reflecteert.

Informatie over zuinig verwarmen met spiegelverwarming

Wil je meer informatie over verwarmen met infrarood? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie kan besparen met een infrarood verwarming. En waar je een spiegelverwarming kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals de verschillende soorten elektrische kachel vergelijken en waarom een elektrische verwarming keuken ideaal is. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!