fbpx

Elektrische kachel vergelijken

Elektrische kachel vergelijken: alles wat je moet weten

Het wordt kouder buiten en je merkt dat je behoefte hebt aan extra warmte in huis. Je denkt eraan om een elektrische kachel aan te schaffen, maar je weet niet precies welke. Wij helpen je graag met elektrische kachel vergelijken, zodat jij de beste keuze maakt.

De werking van elektrische kachels: stralingswarmte vs. convectiewarmte

Elektrische kachels zijn er in vele soorten en maten, maar ze werken grotendeels op twee manieren: via stralingswarmte of convectiewarmte.

elektrische kachel woonkamer

Wat is stralingswarmte?

Stralingswarmte komt van kachels die direct warmte uitstralen naar de objecten en personen in de kamer. Denk aan de warmte van de zon op je huid. Een voorbeeld hiervan is een verwarmingspaneel. Dit paneel straalt warmte uit en verwarmt zo direct het object of de persoon die het ‘ziet’.

Voordeel van stralingswarmte is dat het niet gevoelig is voor tocht. Bovendien warmen de objecten, zoals meubels, vloer en muren op, die de warmte ook lang vasthouden. Hierdoor hoef je niet constant het verwarmingspaneel aan te hebben. Dit bespaart energie. Doordat de muren warm worden, waaronder de buitenmuur, droogt deze goed waardoor schimmels ook geen kans hebben. Ook werkt de isolatie weer optimaal. 

Nadeel infrarood verwarming? Dit zijn er nauwelijks, behalve dat de positie bepaling zeer belangrijk is. Ook mag je geen grote voorwerpen voor het warmtepanelen zetten, want dit belemmert de warmte uitstraling. 

elektrische radiator

Hoe werkt convectiewarmte?

Convectiewarmte werkt anders. Hierbij wordt de lucht in de kamer opgewarmd. Deze warme lucht stijgt op, waarna koude lucht zijn plek inneemt om ook weer opgewarmd te worden. Dit creëert een circulatie van warme lucht in de ruimte. 

Het nadeel hiervan is dat het ook stof circuleert, de lucht uitdroogt (denk aan droge ogen en huid) en het lang duurt voordat de ruimte warm is. Bovendien als een raam of deur opengaat verdwijnt de warme lucht naar buiten. Dit is ook het geval als de woning niet goed is geïsoleerd. Voordeel van convectiewarmte is dat het overal in de kamer warm is, er zijn geen koude zones. 

Waarom elektriciteit de voorkeur heeft boven gas

Als je gaat voor elektrische kachel vergelijken, merk je al snel de vele voordelen op. Elektrisch verwarmen is schoner, veiliger en vaak efficiënter dan verwarmen met gas.

Duurzaamheid

Elektrisch verwarmen is een groene keuze, vooral als je stroom afkomstig is van duurzame bronnen. Hiermee draag je bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en andere schadelijke gassen.

Veiligheid

Met elektrische kachels hoef je je geen zorgen te maken over gaslekken of koolmonoxidevergiftiging. Ze zijn veilig in gebruik en hebben geen luchttoevoer of afvoerkanaal nodig.

Diverse elektrische kachel modellen en hun toepassingen

Bij elektrische kachel vergelijken kom je verschillende modellen tegen. Fan kachels zijn bijvoorbeeld ideaal voor snelle verwarming, terwijl oliegevulde radiatoren een gelijkmatige warmteverspreiding bieden.

Maar de échte ster onder de kachels is het verwarmingspaneel. Dit warmtepaneel is zowel geschikt als hoofdverwarming als bijverwarming. Waarom? Omdat het direct infraroodwarmte afgeeft aan objecten en mensen, waardoor je sneller het comfortabele warmtegevoel ervaart.

Badkamer verwarming elektrische badkamerverwarming straalkachel badkamer mobiele badkamer kopen straalkachel badkamer Handdoekrek verwarming elektrische handdoekdroger met thermostaat verwarmingspanelen

Bespaar tot 40% op energiekosten met verwarmingspanelen

Ja, je leest het goed. Met infrarood verwarmingspanelen kun je tot wel 40% besparen op je energiekosten in vergelijking met convectiewarmte. Hoe dat kan? Het paneel hoeft niet de gehele ruimtelucht op te warmen, maar richt zich direct op de objecten en personen. Hierdoor bereik je sneller de gewenste temperatuur en is er minder energie nodig. Bovendien staat het verwarmingspaneel ook niet constant aan. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, slaat deze uit. Het heeft maar weinig energie nodig om de ruimte weer bij te verwarmen. Gebruik een thermostaat waardoor je ook gemiddeld zo’n 18% bespaart. 

Ideale elektrische kachel vergelijken en kiezen

Elektrische kachel vergelijken kan in het begin wat overweldigend zijn door alle beschikbare opties. Maar met bovenstaande kennis ben je al een heel eind op weg. Denk goed na over je behoeften en hoe je de ruimte wilt verwarmen. En vergeet vooral niet de vele voordelen van het verwarmingspaneel. Maak een duurzame en efficiënte keuze en geniet van de warmte in jouw huis! 

Met een elektrische verwarming gecombineerd met groene stroom heeft ook nog eens als voordeel dat je geen CO2 uitstoot. En wist je trouwens dat gezondheid en infrarood verwarming heel goed samen gaan? Schone lucht, goede luchtvochtigheid en goed voor de doorbloeding van ons lichaam. 

elektrische kachel vergelijken

Informatie over elektrische kachel vergelijken

Wil je met onze deskundige de elektrische kachel vergelijken? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen en elektrische kachel vergelijken. Wij geven je advies hoe je energie bespaart met een infrarood verwarming, zowel zakelijk als privé. En waar je een elektrische verwarming kunt toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten met elektrische kachel vergelijken? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben over elektrische kachel vergelijken, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas en meer over convectorkachel of infrarood kiezen. Ook legen we de infrarood straling uit, waarbij er namelijk drie soorten zijn. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!