fbpx

Elektrische radiator vs infrarood

Elektrische radiator vs infrarood: een verwarmende vergelijking

Waarom elektrische vs infrarood vergelijken? In de zoektocht naar de meest efficiënte en comfortabele manier van verwarmen, komt men vaak terecht bij de keuze tussen een elektrische radiator en infrarood verwarmingssystemen. Beide systemen hebben unieke eigenschappen en voordelen, waardoor de keuze niet altijd eenvoudig is. In dit artikel gaan we deze twee populaire verwarmingsmethoden grondig analyseren, waarbij we de verschillen uitlichten om jou te helpen de beste keuze te maken voor jouw situatie.

elektrische kachel vergelijken elektrische radiator

Wat is een elektrische radiator?

Een elektrische radiator is een verwarmingssysteem dat elektriciteit gebruikt om warmte te genereren. Deze radiatoren zijn vaak gevuld met olie of een ander warmtegeleidend materiaal. De elektrische componenten verwarmen de vloeistof, die op zijn beurt de warmte afgeeft aan de omgeving. Dit type verwarming is populair vanwege de eenvoudigheid in installatie en het vermogen om een constante warmtebron te bieden.

elektrische radiator vs infrarood verwarming

Wat is een infrarood verwarmingssysteem?

Infrarood verwarmingssystemen, ofwel warmtepanelen, gebruiken elektromagnetische golven om objecten en personen in een ruimte direct te verwarmen. Deze warmtepanelen zetten elektriciteit om in infrarode straling, die vervolgens door materialen, zoals muren en meubels, wordt geabsorbeerd. Dit zorgt voor een directe, gerichte warmte die vergelijkbaar is met het warmtegevoel van zonlicht.

De voordelen van een elektrische radiator

 • Gelijkmatige warmte: Elektrische radiatoren zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van warmte in de ruimte, wat een comfortabel leefklimaat creëert. Echter als de kamer niet goed geïsoleerd, dan trekt de warmte naar buiten toe. 
 • Eenvoudige installatie: Deze radiatoren vereisen geen ingewikkelde installatie of onderhoud, waardoor ze een praktische optie zijn voor veel huishoudens.
  .

De voordelen van infrarood verwarmingssystemen

 • Efficiëntie in directe verwarming: Warmtepanelen verwarmen direct objecten en personen, waardoor er minder warmteverlies is.
 • Gezondheidsvoordelen: Deze systemen zorgen voor een gezondere luchtvochtigheid en minder luchtcirculatie, wat gunstig is voor mensen met ademhalingsproblemen.
 • Eenvoudige installatie en geen onderhoud: de installatie is middels schroeven aan de wand of het plafond. Er zijn nul onderhoudskosten, omdat er geen bewegende delen zijn die kapot kunnen gaan. 
  .

Vergelijking elektrische radiator vs infrarood

Bij het vergelijken van een elektrische radiator vs infrarood systemen, is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de grootte van de ruimte, persoonlijke voorkeuren voor warmteverspreiding, en energie-efficiëntie. Terwijl elektrische radiatoren ideaal zijn voor het constant verwarmen van grotere ruimtes, bieden warmtepanelen een meer gerichte en efficiënte verwarmingsoplossing welke ideaal is al bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming. Dankzij de mooie design uitvoeringen zijn de verwarmingspanelen niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens uiterst zuinig in verbruik. Uiteindelijk hangt de keuze af van jouw specifieke behoeften en levensstijl.

wat verbruikt een infrarood paneel ir verwarmingspanelen wand verwarming draadloze schakelaar infraroodverwarmingen

Waarom kiezen voor infrarood warmtepanelen?

Infrarood warmtepanelen zijn de toekomst van efficiënte en comfortabele huisverwarming. We geven je enkele redenen waarom ze een superieure keuze zijn en wat meetelt voor elektrische radiator vs infrarood vergelijken:

 1. Energie-efficiëntie: Warmtepanelen zijn bijzonder efficiënt in het omzetten van elektriciteit in warmte. Dit betekent dat ze minder energie verbruiken om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen, wat leidt tot lagere energierekeningen.
 2. Directe verwarming: In tegenstelling tot conventionele radiatoren die de lucht verwarmen, richten infraroodpanelen de warmte direct op objecten en mensen in de ruimte. Dit zorgt voor een snellere verwarming en een aangenamer warmtegevoel.
 3. Gezondheid en comfort: Deze panelen bevorderen een gezondere luchtkwaliteit omdat ze geen luchtstromen veroorzaken die stof en allergenen verspreiden. Ze zijn ideaal voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën.
 4. Eenvoudige installatie en onderhoud: IR panelen zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen onderhoud, waardoor ze een kosteneffectieve en onderhoudsarme oplossing zijn.
 5. Esthetisch en ruimtebesparend: Deze verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in diverse designs en kunnen onopvallend worden geïntegreerd in elk interieur. Ze nemen weinig ruimte in beslag en kunnen zelfs aan muren of plafonds worden gemonteerd.
 6. Duurzaamheid: IR panelen hebben een langere levensduur dan traditionele radiatoren, waardoor ze een duurzamere investering zijn voor de lange termijn.
  .

Kortom, infrarood warmtepanelen bieden een combinatie van efficiëntie, comfort, gezondheidsvoordelen en esthetiek, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor moderne verwarming in huis.

hoe verwarmen zonder gas elektrische radiator vs infrarood

Informatie over warmtepaneel

Wil je meer informatie over verwarmen met een warmtepaneel en meer weten over elektrische radiator vs infrarood? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig huis verwarmen. Wij geven je advies hoe je energie bespaart met infrarood verwarming in huis. En waar je een warmtepaneel kan toepassen als bijverwarming. Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze warmte panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben over elektrische radiator vs infrarood, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over verwarmen met een infrarood straler kan je ook lezen in ons magazine blog, bijvoorbeeld waar je in huis een spiegelverwarming kunt toepassen. En dat is meer dan je denkt. 

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!