fbpx

Ontdek de veelzijdigheid van het IR warmtepaneel in huis

Gasloos verwarmen met IR warmtepaneel

Een IR warmtepaneel is de oplossing voor het efficiënt verwarmen van je huis .Zonder gas je huis verwarmen op een stijlvolle manie, dat wil je toch ook? Deze moderne verwarmingspanelen zijn niet alleen energiezuinig, maar ook een esthetische toevoeging aan je interieur. We verkennen de diverse toepassingen van een IR warmtepaneel in verschillende kamers van je huis, van de badkamer tot de wc.

Wat is een IR warmtepaneel?

IR staat voor infrarood, een vorm van warmtestraling die objecten en personen direct verwarmt, in tegenstelling tot traditionele convectieverwarming die de lucht opwarmt. Een IR warmtepaneel zendt infraroodstralen uit die direct op je lichaam en andere objecten in de kamer inwerken, waardoor je een directe warmte ervaart. Dit type verwarming is efficiënter en sneller dan conventionele verwarming, omdat het niet afhankelijk is van de opwarming van de lucht.

IR warmtepanelen zijn daarom een uitstekende keuze voor elke ruimte in je huis. Ze bieden niet alleen een snelle en gelijkmatige verwarming, maar zijn ook energiezuinig en onderhoudsvriendelijk, wat ze tot een superieure keuze maakt boven traditionele verwarmingssystemen. Doordat er geen draaiende onderdelen zijn hoef je geen onderhoud te plegen. Bovendien is de installatie ook eenvoudig van een IR warmtepaneel. Er komen geen breekwerkzaamheden aan de pas, enkel vier gaten in de muur boren en aansluiten op de elektra en je IR warmtepaneel is gereed voor gebruik!

Bijverwarming badkamer warmtepaneel badkamer

Warmtepaneel badkamer: elke dag een spa-ervaring

Een warmtepaneel badkamer is een ware revolutie. Stel je voor: je stapt uit de douche en wordt verwelkomd door een aangename warmte die de hele ruimte vult. Dit type verwarmingspaneel zorgt niet alleen voor een comfortabele temperatuur, maar helpt ook tegen vochtigheid, waardoor je badkamer schimmelvrij blijft. Dankzij slanke ontwerp van een IR warmtepaneel (1,7-2,2 cm), past deze naadloos in moderne badkamers, terwijl het efficiënt energieverbruik je helpt besparen op de energierekening.

Het IR warmtepaneel is eenvoudig te installeren en biedt een snelle opwarming, ideaal voor die koude ochtenden. Bovendien is het onderhoudsarm, wat je veel tijd en geld bespaart.

Warmtepaneel woonkamer: creëer een uitnodigende sfeer

De huiskamer is het hart van elk huis, en een warmtepaneel woonkamer zorgt hier voor een gezellige en warme sfeer. Stel je voor dat je ontspant op de bank, omringd door een gelijkmatige warmte die de hele kamer vult. Het verwarmingspaneel is niet alleen een efficiënte warmtebron, maar ook een stijlvol element dat bij elk interieur past.

Dankzij de geavanceerde technologie van een IR warmtepaneel geniet je van een gezonde warmte, zonder droge lucht of stofcirculatie. Dit maakt het een ideale keuze voor huishoudens met allergieën. In de woonkamer wordt een plafondverwarming altijd aanbevolen, vanwege de grote warmteverspreiding. Eventueel aangevuld met wandpanelen. Laat Warmteshop een gratis berekening voor je maken hoeveel warmtepanelen je nodig hebt, zodat je optimaal profiteert van deze moderne infraroodtechnologie.

IR warmtepaneel keuken

IR warmtepaneel keuken: culinaire warmte

Een IR warmtepaneel keuken is een echte gamechanger. Het biedt niet alleen comfort tijdens het koken, maar het helpt ook om een aangename temperatuur te behouden, zelfs tijdens het openen van deuren of ramen. De warmte verspreidt zich snel en efficiënt, waardoor je keuken altijd uitnodigend aanvoelt. Want, wees eerlijk, de keuken is allang niet meer alleen een plek waar eten bereid wordt, het is de centrale ontmoetingsplek van het gezin. Met een IR warmtepaneel keuken geniet je in de ochtend van een warm kopje koffie in een warmte ruimte.

Het slanke design van het IR warmtepaneel past perfect in de moderne keuken, terwijl het energiezuinige karakter bijdraagt aan een lagere energierekening.

Warmtepaneel slaapkamer: rust in gezond klimaat

Een goede nachtrust begint met een comfortabele slaapkamer, en een warmtepaneel slaapkamer speelt hierin een belangrijk rol. Het zorgt voor een aangename warmte die helpt bij het ontspannen en in slaap vallen. Het verwarmingspaneel werkt geruisloos, wat essentieel is voor een ongestoorde nachtrust.

De stralingswarmte van het IR warmtepaneel zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling, waardoor het ideaal is voor mensen die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen gedurende de nacht.

Tip: hang de wandpanelen slaapkamer tegenover de buitenmuur, zodat de muur droogt. Waardoor de isolatie beter werkt en schimmelvorming geen kans heeft. 

IR warmtepaneel slaapkamer

Warmtepaneel WC: klein maar comfortabel

Ook in kleinere ruimtes, zoals het toilet, biedt een warmtepaneel WC een groot comfort. De snelle en effectieve infrarood verwarming zorgt ervoor dat zelfs de kleinste ruimte snel aangenaam warm is. Dit maakt nachtelijke bezoeken aan het toilet veel comfortabeler.

Dankzij de compacte grootte van het IR warmtepaneel, kan het gemakkelijk worden geïntegreerd in zelfs de kleinste ruimtes, waardoor je van comfort geniet zonder in te leveren op ruimte. Een klein plafondpaneel in deze ruimte is een aanrader. 

Informatie over IR warmtepanelen

Wil je meer informatie over verwarmen met IR warmtepanelen? Neem dan contact op met Warmteshop, jouw leverancier voor energiezuinig verwarmen. We geven advies waar je een infrarood verwarming kunt installeren en hoeveel IR warmtepanelen er nodig zijn voor een comfortabele warmte. Ook kun je een IR warmtepaneel toepassen als bijverwarming. Een draagbaar infraroodpaneel is ook een ideale optie voor flexibele warmte, daar waar de warmte gewenst is. 

Denk daarnaast ook eens aan infrarood verwarming op zonnepanelenWij komen gratis bij je langs en geven advies. Kan je niet wachten? Koop dan onze infrarood panelen in de online winkel

Mocht je nog vragen hebben, neem dan zeker eens contact op met onze adviseurs van de Warmteshop. We hebben ruim 30 showrooms in de Benelux, waardoor er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt is. Meer informatie over zonder gas verwarmen met infraroodstraling kan je ook lezen in ons magazine blog, zoals goedkoop verwarmen zonder gas

Vraag direct een gratis offerte op

Bel ons

+32 (0) 51490169

Webshop

Koop online

Gratis berekening

Wil je meer weten over onze duurzame infrarood verwarming systeem? Maak nu een afspraak. Onze infrarood experts komen gratis bij je thuis om een goede berekening te maken.

BTW 6% bij installatie

Is je huis ouder dan 10 jaar, dan betaal je geen 21% BTW, maar 6% als je de installatie door ons laat doen. Wij komen gratis bij je langs om advies en een berekening te maken.

Waarom Infrarood verwarming?

Infrarood verwarming straalt de heerlijke warmtestralen uit, net als de gezonde infrarood stralen van de zon. Onze verwarmingen hebben de beste infraroodstraling.

Nieuwste blogs

Infrarood verwarming van Warmteshop

Warmteshop is de markteleider in infrarood verwarming in België. Zoek je een oplossing voor gasloos verwarmen, dan is infrarood verwarming de zuinige elektrische verwarming voor in je huis. Koop een infrarood paneel!